Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ристић: „Пресудила њихова тактичка супериорност“

Није било много лепих потеза у вечерашњој фудбалској представи на стадиону Мапеј у Ређио Емилији. Фудбалери Црвене звезде били су углавном у подређеном положају, али, ако се за некога једногласно може констатовати да је одиграо добру и борбену утакмицу, то је Михаило Ристић.

Пријало је видети новајлију на позицији левог бека како у неколико наврата надиграва знатно старије супарнике из противничке екипе.

– Почетак није био толико лош по мом мишљењу, али њихова тактичка супериорност је пресудила. Правили смо превише грешака и зато је резултат такав какав јесте. Испоставило се да Берарди није такав баук каквим су га представили. Ипак, имао је гол и асистенцију, свакако је показао квалитет. Знали смо и пре почетка да је он ударна игла њиховог тима. Доста проблема на другој страни правио нам је и Полетано. Сасуоло има одличне играче на свим позицијама. Ми смо лоше тактички стајали на терену и зато је резултат овакав – рекао је Ристић.

Миодраг Божовић је на конференцији за медије након меча рекао да је једина добра ствар у овој утакмици то што је Звезда добила одличног левог бека.

– Захвалан сам шефу на лепим речима, то ми много значи, али најважније је да тимски играмо добро. То данас нисмо успели. Ипак, квалификације још увек трају, ништа није готово. У реваншу можете да очекујете нашу борбу, да дамо свој максимум тих 90 минута и да покушамо да изборимо пролаз у другу рунду пред нашим навијачима – закључио је Звездин бек.

Повезане вести

17 comments

Mile авг 22, 2016 at 12:07

Pogledajte šta Vinko Marinović radi sa Zrinjskim u Premijer ligi BiH. Odličan taktičar, gvozdena diciplina.

Reply
otpisani101 авг 19, 2016 at 20:20

E moj ristiću…presudilo je to sto se niste borili,niste trčali,nije bilo agresivnosti i jednostavno igrali ste kukavički,bez ikakve želje i volje za pobedom…prepali ste se u svlacionici pre utakmice,pa vi na 2 metara nijednom niste dodali jedan drugom precizno loptu…prema vama je sasuolo delovao toliko superiorno da je licio na barselonu…i risticu treba da znas da je svaki tim superioran onoliko koliko mu to protivnik dozvoli…a vi niste ni postojali na terenu …

Reply
dusan авг 19, 2016 at 15:43

svima nam je zesce tesko, ali ovaj tim je mnogo bolji od onog koji je bozovic zatekao prosle godine. nema nicega preko noci. u ovom trenutku su i sasuolo i ludogorec preozbiljne ekipe za nas. ali, sa boljim golmanom (manojlovic), stoperom i levim bekom (milosevic?) zvezda bi mozda prosla ludogorec. ja se plasim da nam se sada tim ne raspadne i da se svi ne razbeze. ali, ako ostanu ovi igraci uzecemo titulu i ponovo napasti evropu. ako smo preziveli vreme kristica, lukica, adzica, i ne znam koga sve ne, ovo je pesma. idemo dalje. glavu gore.

Reply
kastiljo авг 19, 2016 at 16:17

S obzirom da od evrope nema nista, osim u slicaju natprirodne pomoci ala Mojsije i crveno more,igraci ce se razbezati…Odlazi Katai to je sigurno,jer je prevazisao nasu ligu a za evropu nema s kim da igra,odlazi i Ugo verovatno jer realno nema za sta ostati…To ti je vec 40 golova u nasoj ligi + asistencije,znaci oko 50ak golova ce otici zajedno sa ovom dvojicom a da ih zameni nema ko,Sikimic i Mouce..?!

Reply
dusan авг 19, 2016 at 18:14

erik kantona je rekao: „mozes da promenis zenu, politcko uverenje,i religiju, ali ne mozes da promenis klub za koji navijas“. ovo je taj nas tim koji ne mozemo da promenimo. katai je mnogo ozbiljan igrac i besmisleno ga je pustati, ali si verovatno u pravu da on odlazi. ja bih pre prodao sve strance samo da on ostane. problem je sto ne vidim ko ce kupiti le taleka, fibela. ne vidim iskreno ni ko ce da kupi donalda. kataia bi trebalo da nadomeste babunski i kanga, uga nema ko da zameni, ali mislim da za njega nema ponuda. mislim da ruiz ima potencijala, a mouce mora da ima neku rezervu jer ako je on uvek ovakav onda je ludilo sto je doveden, kahrimana treba zameniti pod hitno. uvrstiti u prvi tim milosevica, ilica i vucicevica. naci stopera pod hitno.

Reply
Dragan авг 19, 2016 at 15:01

Što reći. Odbrane nemamo već duži period. Nemamo ni jednog igrača u odbrani koji može i zna misliti i koji zna iznijeti loptu iz našeg polja. Cijela odbrana je spora sa ograničenim mogućnostima igrača. Trener hvali npr. Ristića, ali se po koji put pokazalo da on ne može biti bek, jer sem centaršuta za tu pozicju nema što ponuditi. Spor je, curi sa njegove strane, ne postavlja se dobro, vjerovatno što to mu ne leži i ne može biti bek po svojim fizičkim mogućnostima. Znalo se da bez jake obrane nema pobjede. To mi stariji Zvezdaši dobro znamo,što je Zvezda bila sa Belodedićem, a što bez njega. Znalo se daj je za Zvezdu bilo jako važno da pokuša prezimiti u Evropi, da bi mogla egzistirati i ekipa je trbala da u tom periodu bude spreman, ako ne sa pojačanjima onda bar iz postojećeg fonda igrača. Što znači kupili smo ovog, onog, a došao 10 dana pred kvalifikacije. Srpska liga je nažalost slaba i to smo morali znati, jer osvojiti prvo mjesto ne znači da imaš kvalitetu. Izgubili smo Pavlovića, Serdara te beka iz Čuke, zaboravio sam mu ime, sada je otišao u Minhen 1860 itd. taj Serdar je kvalitetniji igrač od ovih koji igraju u sada u odbrani.
Bilo puno grešaka u sportskom i ruvodećem djelu kluba.

Reply
DeckyStrasni авг 19, 2016 at 14:33

presudile su nase takozvane vodje sa severa. tog ta bagra uprevlja klubom od nas nema nista. sve pare uzese tzv. vodje a uprava dovodi polovna pojacanja pred kvalifikacije. tim koji treba igra evropu mora da se spremi najkasnije u zimskom prelaznom roku.

Reply
Bata авг 19, 2016 at 14:21

Oterajte Bozovica ovu prevaru od trenera i dovedite trenera koji moze da obeca da ce da vodi Zvezdu u Evropu .

Reply
kastiljo авг 19, 2016 at 13:00

Kakva takticka superiornost…Pocepali su vas momci,oducili od fudbala u pravom smislu te reci…26 godina je proslo od kad sam prvi put bio na Zvezdinoj utakmici i do ovog momenta goru Zvezdu nisam video,a imali smo gore timove i jace protivnike..Igrali ste ko najvece pi.ke,niste 2 pasa povezali za 93 minuta utakmice,niste jedan duel dobili,nijednu niciju loptu pokupili,niste im oduzeli nijednu loptu osim kad su pravili neiznudjene greske,ne znate loptu da primite…Znaci u ovoj utakmici je sve bilo sa prefiksom NE sto se vase “igre“ tice…Stvarno sto kazu admini sa mcz,nije sramota izgubiti ali jeste sramota izgubiti ovako…
Sta ste mislili,da ce da vas “postuju“ i da vas se “uplase“ igraci koji igraju protiv Juventusa,Intera,Milana,Napolija…Umislili zvezde neke pa se setaju po terenu i sire ruke u neverici sto ne mogu JEDAN JEDINI TACAN pas da daju…Donald totalno razocarenje,doveden da bi bio najbolji na ovakvim utakmicama a bio je apsolutno najgori na terenu,nijedan duel nije dobio,totalno izbezumio malog Poletanovica,Mouce bolje odma da dobije zahvalnicu da nas ne bi kostao ko zna kolko jos,definitivno daleko od igraca koji je bio i u Turskoj i Boki,Katai zaljubljen u sebe misli da ce mu protiv ovakve ekipe da provlaci lopte kroz noge ko protiv Metalca,Cvetkovic preko cije strane su isle akcije posle kojih su pala 2 gola i na kraju jedan jedini i nepobedivi FIBEL (!!!)….Stoper njegove visine i snage da ne dobije nijedan kako vazdusni tako i zemljani duel?! Da nijednom ne pokazem sposobnost anticipacije?! Da bukvalno,kao protiv Ludogoreca,kroz njega prolaze dupli pasovi na malom prostoru ?! Posle ovoga ako ne bude bio na tribinama narednih 10 utakmica,samo kao kaznu za ono sto je sinoc prikazao ja ne znam…
Igraci oduceni od fudbala,trener oducen od zanata od strane kolege sa druge strane…Imao je sampionsku ekipu koja je ubedljivo osvojila prvenstvno kao nikad u istoriji maltene a on eksperimentise sa nespremnim Ruizom,Mouceom,Cvetkovicem na desnom beku i Fibelom koji nije ni za Mordoviju ocigledno…Onakav nedostatak zelje i one stvari je njegova krivica…Najvise od svega boli sto su igrali ko pipice…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 19, 2016 at 13:53

e moj brate kastiljo,sve si lepo rekao..ako se secas ja sam retko gresio u proceni i rekao za fibela,ruiza a posbno moucea da nisu ni za zonsku ligu svi me pljuvali..kad sam rekao da je grof nabedjen trener svi me ovde psovali..da li ozbiljna ekipa nema trenera za kondiciju..da li je grof uiigrao jednu akciju za godinu dana..da li ga je sramota sa ubacivanjem sikimica..da li ga je sramota da ne igra babusnki koji je realno najveci tehnicar u ekipi..i direktan krivac za nesto slabije izdanje plavsica..i na kraju terza ne javlja se od ludogoreca nema m..uda da izadje i kaze da je osim kange sve promasaj do promasaja

Reply
Loki авг 19, 2016 at 14:52

Pa, nema Terze, jer covek doveo igrace iskljucivo koje je Grof trazio!!! One koje je uprava dovela nisu ni registrovani. Nema Terze, jer zeli mir u kuci, a zato po beogradskim kaficima prica isto ovo sto pise ovde vecina navijaca. Ogorcen je kako smo igrali i ispali od Ludogorca, ocajan kako ce Zvezda da prezivi narednu godinu jer je ovim ispadanjima klub izgubio od 3 do 8 miliona evra… Grofa bas briga… On ce i iz Zvezde otici posle godinu i po dana tamo negde opet u Mordaviju… Kao sto je iz SVAKOG KLUBA ODLAZIO nakon godinu i po dana… A mi cemo pod uticajem grobarskih komentara na razlicitim sajtovima da vicemo Terza „Tvorza“, da ismejavamo predsednika Mijailovica, da vredjamo Kokezu i Tonceva, koji su pre dve godine spasili klub da se ne ugasi, koji su na svoje ime pozajmljivali pare za Zvezdu, davali bespovratno svoje licne pare(!!!), doveli trenera koga je trazilo 99 % navijaca(Toncev je jedini bio protiv:“Ljudi, pa Grof ni u jednom klubu nije sastavio dve pune godine. Svuda je dobio otkaz…“), doveli sve igrace koje je trazio Grof Bozovic… I onda kada Grof izvede istumban tim, kada postavi igru po sistemu “ ko predje u napad neka mu umre majka“, kada zbog trenera ispadnemo i ponizavamo se, kada nam tako iz ionako praznog dzepa izlete milioni evra, kada Katai uzme zalet pola metra i promasi penal, navijaci skandiraju :“Uprava napolje“!!!??? Uperimo konacno prste u pravcu najodgovornijih(a to je u ovom slucaju trener),a ne da nas Grobar pale sa Terza tvorza, Kokeza keza… Ja se ne secam da je u jesen 1985. neko prozivao Dzaju i Cveleta ka smo bili treci odpozadi ba tabeli Prve lige, nego smi vikali;“Gojko odlazi“(trener Gojko Zec), niti smo na kraju 1988. vikali „Dzajo pederu“, „Cvele odlazi“sto smo bili pretposlednji na tabeli, nego smo trazili da trener Branko Stankovic ode…. Itd…itd… Sve je to sada nebitno… Treba se spremiti za utakmice protiv uvek neugodnih Backe, Radnika ut Surdulice…

Reply
kastiljo авг 19, 2016 at 16:23

Grof nije los trener ali mu je karakter los…Pravi crnogorac,da se ne uvrede ljudi iz CG meni je polovina familije odande,ali crnogorci su generalno nespremni na savet ili kritiku.Nije ni Lalatovic nesto bolji s karakterom ali ne mogu da se ne zapitam sta bi on ili Stojanovic Slavisa uradili sa ovakvom ekipom..Nije se smelo dovesti 10 igraca u prelaznom roku jer za to nije bilo potrebe..Otisli su Grujic i Ibanjez,umesto Grujica je Kanga doveden umesto Ibanjeza smo doveli Milosevica koji je za nasu ligu vise nego solidan.Najvise 5 igraca smo trebali dovesti i to 2 stopera,zamenu za Grujica,levog beka i eventualno napadaca. Imali smo tim koji je ubedljiv bio prosle godine,bio bi i ove ali je sada atmosfera definitivno unistena pa cemo tek da vidimo sta nas ceka….

Reply
kastiljo авг 19, 2016 at 14:52

To su sve klinci sto psuju i pljuju po istini…Niko od njih nema preko 15 godina a vec sve znaju…Ovo je grofov poraz,na poluvremenu umesto da im ko arkan nalupa samare sto se setkaju ko babe na pijaci on ih posalje da brane 2-0…Za Sikimica vise ne znam sta bih mogao dodati a da nisam rekao…Jednostavno je smesno da covek koji nije igrao ozbiljan fudbal u zivotu sa 34 godine igra svaku utakmicu u Zvezdi,covek kome biografija izgleda ovako http://prntscr.com/c7q0a4 dobija sansu i protiv Ludogoreca i protiv Sasuola…
Sto se Babunskog tice verovatno je problem sto mora Mouce od pola miliona evra da igra..Sto se Ruiza tice,mislim da moze ispasti nesto dobro od njega,podseca me njegov start na Hugov od prosle godine,uvek mu je falio taj zavrsni potez,uvek za malo kratak…Mislim da ce s Ruizom biti sve ok,dok je Mouce za sada veliki promasaj,o Fibelu vise trositi reci necu,dok cemo za Kangu da vidimo kako ce da se pokaze na derbiju i protiv malo jacih ekipa.

Reply
Zvezda mi je sve авг 19, 2016 at 11:02

Kakvom prolazu da se nadamo pored onakve blamaže da ne mogu 3 udarca da upute na gol za celu utakmicu. Mnogo smo očekivali i nadali se od ove ekipe, koja za to nije ni spremna ni sposobna. Evropa je za nas mnogo daleka, očigledno da nismo dorasli za taj nivo. Moramo da se zadovoljimo domaćim prvenstvom i da tu bar nešto uradimo.

Reply
Bata авг 19, 2016 at 10:48

Svi ste vi za Surdulicu , Ivanjicu , G.Milanovac, Backu Topolu za bolje niste ukljucujuci i Bozovica i Terzica .

Reply
zvezda авг 19, 2016 at 10:10

Po mom misljenju ti si brate zalutao u ovaj sport. Jasno mi je da ne igras na svojoj prirodnoj poziciji ali delujes kao teletabis na terenu. Ti i Fibel kao petogodisnjaci na prvom treningu. Ne znam zaista ko te gura ali definitivno si smesan igrac.

Reply
Zoran Čačak авг 19, 2016 at 08:28

Nemamo golmana!Fibel i Cvetković čisti amateri.Donald dobar za našu ligu.Poletanoviću treba vreme.Muče nije napravio dribling od kada je došao.Ruiz do zime će se uigrati.Samo par naših igrača može da igra na evropskom nivou i to je to.Ali kad uđe Sikimić da unese prevagu .Ko vidi u Sikimića kao centarfora svaka mu čast.

Reply

Leave a Comment