Moja Crvena Zvezda
Најновије

Нова емисија – „Легенде Маракане“!

Легенде Маракане

ФК Црвена звезда са великим задовољством својим навијачима представља нову емисију – „Легенде Маракане“, која ће их додатно зближити са легендама које су стварале наш вољени клуб.

Све је почело те давне 1945. године. Четврти дан марта ће, испоставиће се касније, постати најважнији датум у животу сваког навијача Црвене звезде, јер је тог дана покренута црвено-бела лавина. Силовита и незаустављива, све бучнија и већа, уместо да руши све пред собом, она је градила праву империју, спортског гиганта који ће касније имати велику улогу у светским и европским оквирима.

Како је Црвена звезда расла? Шта је оно што ју је издвојило од многих других великих клубова? Да ли управо то што је Звезда од самог почетка била више од фудбалског клуба, или јер је у самом њеном имену утиснут симбол који представља нешто најсјајније и најузвишеније што природа може да понуди?

Одговоре на ова питања могу да дају управо они који су учествовали у стварању Црвене звезде оваквом каква је данас. Сведоци свих потешкоћа које су пратиле тадашње време, касније људи који су највећи део свог живота поклонили управо Црвеној звезди и на тај начин у њене корене утиснули сву своју љубав. Играчине, људине и на крају легенде – без којих Црвена звезда не би блистала сјајем на који се поносимо.

У документарној емисији „Легенде Маракане“ гости ће бити управо некадашњи фудбалери Црвене звезде, легенде којима дугујемо толико много, а које никада нису тражиле ништа сем једног – да Црвена звезда остане велика. Њихове речи ће многе вратити у прошлост и изазвати нека можда и заборављена сећања, док ће за друге представљати неку врсту упознавања са временима која су иза нас, а која не би смела да буду заборављена, а верујемо да ће наша нова емисија допринети да никада и не буду.

Гост прве емисије „Легенде Маракане“ била је четврта Звездина звезда – Владимир Петровић Пижон. Од њега ћете сазнати са ким је дошао на прву пробу у Звезду, на који начин је придобио наклоност саиграча, ко му је на терену чувао леђа, да ли мисли да је прелазак у Арсенал био прави потез, уз ког новинара је заволео Црвену звезду…

Повезане вести

1 comment

nikad nije kasno авг 7, 2016 at 18:29

NEZABORAVNI GENIJE.TOLIKO VELIKIH UTAKMICA U ZVEZDINOM DRESU OD ONE PRVE VELIKE PROTIV MADRIDSKOG REALA KADA JE KAO SEDAMNAESTOGODISNJAK PONIZIO KRALJEVSKI KLUB SA 4:2.PA KROZ CITAVU KARIJERU.ALI ,OSTAJE ZAL STO JE SA 27.GODINA PREKINUO REPREZENTATIVNU KARIJERU.SELEKTORI NISU IMALI NI ZNANJA NI UMECA DA ISKORISTE NJEGOVU GENIJALNOST.

Reply

Leave a Comment