Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Ozdravljenje kluba ostaje prioritet

Dan pošto su doskorašnji predsednik kluba Vladislav Lučić i pojedini članovi Upravnog odbora podneli ostavke na svoje funkcije, generalni menadžer kluba Mirko Pavlović obratio se javnosti sledećim saopštenjem.

„Košarkaški klub Crvena zvezda obaveštava javnost i sve Zvezdaše da se i nakon ostavke predsednika, dva potpredsednika i pet članova Upravnog odbora, nastavljaju sve započete aktivnosti na ozdravljenju našeg kluba.

Crvenom zvezdom operativno će rukovoditi generalni menadžer, uz bezrezervnu podršku preostalih članova UO, kao i potpredsednika kluba Kloda Kolaroa.

U ovom trenutku svi mi, složili smo se da su strateški interesi Zvezde rešavanje statusa kluba i izrada sportske strategije za novu košarkašku sezonu.

U tom smislu, važno je da se otklone zablude da je 1.jul bilo kakva prekretnica, kao i da je proces predstečajnog i eventualnog stečajnog postupka nužno loš, za rešavanje pitanja statusa KK Crvena Zvezda.

Svakako da taj proces nije lak, jer je u ovom trenutku funkcionisanje opterećeno odredbama Zakona o stečaju koji do sada nije primenjivan ni na kakvom sportskom kolektivu. Međutim, takav proces bi mogao da se završi i povoljno za Zvezdu. U svakom slučaju, u saradnji sa sudom, a u predviđenim zakonskim okvirima tražiće se najbolje rešenje za klub.

Istovremeno, radićemo na izradi sportske strategije za narednu sezonu.

Apsolutni prioritet je rešavanje pitanja trenera seniorsog tima Crvene Zvezde. Kao što mnogo puta rečeno, prva opcija je Aleksandar Trifunović, koji je dokazao da može uspešno da vodi mladu ekipu Zvezde, potvrdivši mnogo puta svoj kvalitet, profesionalnost i zvezdaštvo.

Uprava će u narednih sedam dana razgovarati sa trenerom Trifunovićem i našim mladim igračima, i o ishodu obavestiti javnost i navijače.

Rešavanjem tog pitanja, krenuće se u formiranje ekipe i plana priprema za novu sezonu u Jadranskoj ligi u kojoj će Crvena zvezda učestvovati.

Cilj je formiranje tima na osnovu realnih izvora finansiranja u skladu sa realnim mogućnostima i generalnom situacijom kada je pronalaženje novca za sport u pitanju“ navodi se u saopštenju.

Повезане вести