Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоШах

Шах: Звезда се враћа на велику сцену, могуће и оснивање женског клуба

Љубитеље древне игре на 64 поља и Звездине присталице обрадоваће вест да се Шаховски клуб Црвена звезда враћа на велику сцену након периода у коме није било већих активности.

Уз подршку “Дунав осигурања“ и шаховских заљубљеника, вршиоца дужности Председника Управног одбора Миодрага Микија Јекнића и директора клуба Драгољуба Раичевића Раичка, ШК Црвена звезда поново стаје на своје ноге.

– Сопственим средствима опремили смо салу шаховским столовима и другом опремом тако да сада можемо организовати турнире и друга такмичења. Од септембра месеца кренуће са радом и школа шаха “Црвена звезда – Светозар Глигорић“ где ћемо стварати будуће шампионе наследнике наших великана Боре Ивкова, Љубомира Љубојевића… Мушку екипу за такмичење у Првој лиги Србије смо комплетирали. Уз наше проверене и одане такмичаре велемајсторе Бору Ивкова, Стефана Ђурића, Бошка Абрамовића и интер мајсторе Сашу Величковића, Радомира Говедарицу, Срђана Закића и Борка Вујачића, ангажован је као појачање прошлогодишњи првак Србије велемајстор Дејан Антић. Клуб су појачали још и Љубомир Илкић и Миодраг Јекнић. Такође је за прву таблу ангажован украјински велемајстор Сергеј Федорчук, који је већ са успехом наступао за нашу екипу – истакао је за Звездину ревију директор клуба Драгољуб Раичевић.

На тај начин црвено-бели су оформили одличан такмичарски састав, а ту није крај амбицијама, па ће у наредном периоду покушати да формирају и женску екипу.

Повезане вести

Leave a Comment