Moja Crvena Zvezda
КошаркаТрансфери

Мет Болдин на прагу Звезде

Мет Болдин

Повреда капитена Вука Радивојевића, условила је да тренер Светислав Пешић крене у потрагу за играчем који би могао да одговори потребама на позицијама „1“ и „2“. Иако и даље као кандидат фигурира Игор Ракочевић, који и тренира са Каријевом екипом, по кошаркашким кулоарима помињу се и имена искусног Бојана Поповића и Звездиног Аустралијанца Стивена Марковића.

Међутим, како сада ствари стоје, црвено-бели дрес у наредној сезони могао би да понесе Мет Болдин. Болдин (23 године, 196 цм) такође је, као и Адам Морисон поникао на Универзитету Гонзега. На драфту 2010. године није прошао, као и у дресу Чикаго Булса у летњој НБА лиги. Након тога, одлази у грчки Ираклис, у коме се није најбоље снашао и враћа се у САД где је у развојној НБА лиги носио дрес екипе Тулса. Када је реч о Болдиновој колеџ каријери, треба напоменути да му је последња година у дресу универзитета Гонзега била и најуспешнија пошто је бележио 15,6 поена по мечу, имао 4,6 скокова и 4 асистенције.

Интересантан је податак да је Мет Болдин већ био у Србији, јер је 2007. године био члан репрезентације САД на Светском првенству за играче до 19 година које је одржано у Новом Саду.

Повезане вести

15 comments

goran окт 2, 2011 at 17:52

nisam rasista ili nesto slicno, ali mislim da nam ne treba nikakav beli amerikanac vec da nam iskljucivo treba amerikanac crnac…….a to mislim iskljucivo iz razloga sto smatram da su crnci mnogo bolji igraci od belaca…..

Reply
Dzoni окт 2, 2011 at 17:04

Lično mislim da je Čovićev dugoročni plan bio da bude prvi čovek Zvezde (dakle, ne fuzionisanog tima, već isključivo Zvezde), a FMP mu je lepo poslužio kao odskočna daska. Pored toga što imamo najbolju juniorsku školu u Evropi, sviđa mi se što je čovek nenormalno uspešan i što zna da ne mogu navijači, ljubav prema klubu ili nešto slično doneti rezultate – već, u današnje vreme, isključivo novac (jesu naši navijači ogroman motiv, ali videli ste i sami da to u fudbalu nije bilo dovoljno). Zato sam ubeđen da će on uspeti da nam u dogledno vreme dovede igrače koji će biti najbolji u našoj ligi (verovatno ujedno i u jadranskoj), a vrlo brzo i među boljima u Evropi. Prvi korak ka tome bio je dovođenje Pešića na duže staze. Mene lično ne zanima ime igrača koji će nositi naš dres, nego rezultat na kraju sezone.

Reply
nikola окт 2, 2011 at 16:50

sta se vise desava sa rakocem??? I koja ozbiljna ekipa( koja zeli da osvoji evroligu) ceka do oktobra da popuni igracki kadar.?! pogotovo ako je igrac slobodan celo leto! kako ce on sad da se uigra sa tom ekipom? da ga stvarno zele ne bi dozvolili da trenira sa juniorima neke druge ekipe! Nije to Srbija, alo bre, to su ozbiljni klubovi! Razumem zvezdinu nemogucnost da resi ovu situaciju, ali da ga stvarno neko zeli, pa kupio bi ga davno!!!

Reply
Djole окт 2, 2011 at 14:32

Ljudi,ostavite vi Svetislavu Pesicu da brine o tome ko je kakav igrac,kako ona pesma kaze “crnac ili belac,genije il’ krelac“ to ce se sve videti kad pocnu utakmice,ismevali su Morisona a on covek dao 23 poena na debiju,nije Pesic pogresio u prvom mandatu nece ni sada kada ima veci budzet,idemo svi na tribine da podrzimo ove momke…a ko je kakav vreme ce pokazati

Reply
delija86 окт 2, 2011 at 13:39

Sad ce splavar sa nadimkom bloods opet da vaskrsne i da nam kaze kako su propali pregovori i sa MJ i sa SM i sa FM,tako ih je on oznacavao,i reci ce isto kao i za Golubovica

Reply
aikido окт 2, 2011 at 13:33

људи,ја чуо да нам као појачање долази Зуфер Авдија!

Reply
Alex окт 2, 2011 at 13:19

Vise ni sam ne znam sta da mislim, ko nam dolazi a ko ne. Jedva cekam sredu i da se vise stavi tacka na sve pouzdane i nepouzdane price i da vidimo ko ce obuci dres nase Zvezde, jer ovaj prelazni rok mi je bio stresniji od onog u fudbalu.

Reply
nikola окт 2, 2011 at 12:52

ma kakvi ovaj , vidi mu se po faci da nam nece znaciti nista

Reply
Dzoni окт 2, 2011 at 12:43

Kuku, biramo igrače po frizuri 😀

Reply
:) окт 2, 2011 at 11:37

Sta je ovo vise ne dovodimo crnce 😀
Da nam predsednik nije rasista ahahaha salim se 😉

Reply
r16 окт 2, 2011 at 11:26

Meni je malo sumnjivo da će oni biti samo u duelu sa Bajernom jer je taj meč promocija novog tima.
http://www.kurir-info.rs/sport/kosarka/rakocevic-i-milicic-u-zvezdi-131530.php

Reply
Marko окт 2, 2011 at 12:29

Ti verujes Kuriru?

Reply
Djole окт 2, 2011 at 16:15

Procitaj tekst malo bolje,i Novak Djokovic je igrao fudbal za Zvezdu,ovo je mec humanitarnog karaktera.Nema nista od njih ove sezone

Reply
CZBG окт 2, 2011 at 16:18

Ali Djokovic je teniser i ne moze da predje na fudbal a ovi su kosarkasi navijaju za Zvezdu i sve je moguce

Reply
Djole окт 2, 2011 at 17:47

mislim da nisi shvatio poentu,da se razumemo i ja bih voleo da dodju Rakocevic i Milicic,ali ono sto sam hteo da kazem jeste da su oni pozvani kako bi doprineli sto boljoj poseti na humanitarnom mecu,kao sto su u fudbalu to uradili sa Djokovicem…Direktor Crvene zvezde Davor Ristović otkrio je ekskluzivu za Kurir.
– Uradićemo sve što je u našoj moći da Rakočevića i Miličića dovedemo na humanitarni meč kako bi ulepšali ceo događaj. Ne možemo ništa da obećamo, ali se nadamo da ćemo pomoći bebama kojima su potrebni inkubatori – kazao je Ristović.

Reply

Leave a Comment