Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Велика ишчекивања

Размишљајући како је најбоље дефинисати оно што се дешавало у и око Црвене звезде у протеклих неколико месеци, па све до синоћне утакмице, неколико пута сетио сам се наслова Дикенсовог романа: „Велика ишчекивања“.

Много се од ове сезоне, а посебно од реванша против Бугара, очекивало, али је јасно да се ова утакмица више од свега – ишчекивала.

Те 2007. године, неки момци који су потписали уговоре са Црвеном звездом у протеклом периоду још нису играли или су тек почињали да играју фудбал. Те 2007. године, Црвена звезда је имала шест титула више од Партизана. Те 2007. године, Црвена звезда је против Ренџерса одиграла своју последњу утакмицу у оквиру Лиге Шампиона.

Нико вероватно није ни слутио да ће наредна бити одиграна тек након девет година. За тих девет година, исти тај Ренџерс је прошао пут од Лиге Шампиона, финала Купа УЕФА и три домаће титуле до испадања у четврту лигу и повратка у елитно друштво. То можда и најбоље показује колико је Звезда чекала ову и овакву утакмицу.

То ишчекивање можда је и утицало на благо губљење нити са реалношћу међу Звездиним навијачима, пред двомеч са Лудогорецом. Оно што упада у очи је констатна појава у јавности и међу навијачима да се Бугарци потцењују, јер је ово ипак Звезда, некадашњи европски и светски шампион…

А где је заправо средина?

На конференцији за штампу након утакмице, која је претила да постане и помало непријатна, због већ дугог периода нетрпељивости између дела новинара и њихових редакција и Миодрага Божовића, тренер Звезде изрекао је једну велику истину, коју, хтели то или не, навијачи црвено-белих морају схватити и прихватити.

Ово више није иста Звезда.

Тачно је, 1991. године, овај Лудогорец био би топовска храна за Црвену звезду. Тачно је, било који клуб из Бугарске, са Малте, из Ирске, Казахстана, пре 25, 30 или 40 година, за Звезду би био само ривал који би био део припрема за оно што тек следи. Звезда више нема тај квалитет, и што је још битније, кредибилитет у европским круговима.

Давно је прошло време када су домаћи клубови на Маракану долазили да играју бункер, приме што мање голова и оду задовољни поразом од само 3:0. И у домаћем првенству, Металац и Напредак су напали Звезду, без икаквог респекта и страха. Пред њеним навијачима. На њеном стадиону. На истом том стадиону, пред истим тим навијачима, чачански Борац је Звезди дао пет голова пре десет месеци.

Шта говорити о Европи?

Да ли је било реално очекивати да се тим који је остварио респектабилне резултате у Европи у годинама Звездиних патњи и краха дође на Маракану са страхом, након двомеча нашег клуба и Валете? Звезда је своје место у фудбалском свету дуго градила и изградила, али га је зато пребрзо изгубила. Од врха Европе до испадања од Екерена, Либереца, Слована, АПОЕЛ-а, Каирата није прошло ни двадесет година. А газда Лудогореца и његови скупоцени Бразилци, тренутно стационирани у Бугарској, не маре много за ону чудесну ноћ када се небо отворило или Дарков пенал из Барија. Они не играју против Шекуларца, Џајића, Пижона или Панчева. Они су синоћ играли против Рендулића, Доналда, Канге и Катаија.

И показали да су квалитетнији тим.

Било је јасно свакоме још пре седам дана, а синоћ ваљда постало и онима који то нису увидели, да су Бугари у овом тренутку бољи тим. Нису и неће бити вероватно никада већи клуб, али су у претходних пет година и у овом тренутку бољи тим од Црвене звезде.

Велика ишчекивања, дуга девет година, донела су и заблуду да ће наш тим против било кога успети да оствари предност на конто навијача и атмосфере. Видело се то против Валете, видело се и против Лудогореца. Навијачи су синоћ дали свој максимум, од северне до јужне трибине, од најмлађих, који су можда први пут крочили на стадион, до оних који су посматрали и прве утакмице на Маракани, почетком шездесетих.

Али да ли је просечан Звездаш преценио улогу атмосфере? И још битније, да ли је то урадио тим или бар његов део? Оне 2009, када је Звезда била пред амбисом, дошло је до чувене мобилизације и ти европски мечеви (Рудар, Динамо, Славија), памтиће се, можда не због јаких противника или великог резултата, колико због невероватне хемије, не претерано квалитетног тима и трибина и невероватних издања „севера“. Ограничени фудбалским знањем, али зато невероватно физички спремни, лојални клубу и пре свега захвални на шансу коју су добили, а то је наступ у Звездином дресу, који многи нису ни сањали само неколико година раније, у неким срећнијим временима, ти момци су пружали и више од онога што могли, на крилима навијача. Носила је публика екипу и против Словенаца, посебно против Динама, а умало и против неугодних Чеха, када је за прави подвиг недостајало веома мало…

Неће бити да је разлика у квалитету Канге, Катаија, Вијеире, Доналда и Марселиња, Кафуа, Вандерсона, Моција била већа него она између Игњатијевића, Савића, Блажића, Исаха и Белаида, Јанде, Хубачека и Шенкерика. Али је једна ствар била значајно различита. Тадашњи Звездин тим осећао је Звезду. Осећао је подршку публике. Осећао је оно што је Маракана имала да му поручи.

И ту долазимо до значајне ствари. Колико је било очекивано да момци попут Фибела, Ибањеза, Канге, Доналда, Ле Талека, Руиза, Вијеире, Моучеа, осете поруку коју је Маракана послала песмом са почетка утакмице? Да ли је било реално очекивати да странци, професионалци, осете Звездин дрес и Звездину публику као, рецимо, она Пижонова екипа. Да ли су Французи, Аргетинци и Костариканци могли да схвате поруку, песму, феномен „Гвозденог пука“ и златни исечак из српске историје као Цветковић, Рендулић, Срнић, Катаи, Плавшић? Нису. И ту лежи разрешење једне од заблуда коју је већина звездашког народа имала пре ове утакмице. Наравно, ти момци су доведени да играју фудбал, не да се прилагођавају кореографијама и песмама, али стога и свако од нас треба полако да искључи фактор Маракане у неким будућим утакмицама. Јер она више одавно није неосвојива тврђава, ни у домаћим такмичењима, као што није ни извор страха за противнике.

Штавише, мој утисак је да је невероватна атмосфера са почетка више уплашила наш тим него госте. Звезда је била потпуно неповезана, док је Лудогорец нападао и стварао шансе и само је чудо спасило наш тим примљеног гола пре вођства. Разлог можда лежи и у томе што је из овог тима Звезде само неколико играча играло у каријери свега неколико пута у оваквом амбијенту на нашем највећем стадиону, и то углавном на дербијима, пуним немира. У времену када је Звезда фактором атмосфере стварала предност у односу на ривала, већ приликом изласка из тунела, у тиму су били момци који су били већ „искусни“ када је то у питању. Није било говора да ће се Пижон, Ђуровски, Пикси или Савићевић уплашити атмосфере у неком битном мечу, након што су их одиграли небројено много до тада. У овом времену, када Звезда из сезоне смењује играче као на траци, губи се и та кохезија стадиона и публике и тима, која је постојала некада, када су играчи годинама носили црвено-бели дрес или су били деца клуба.

И ту бисмо онда морали да се дотакнемо и терена, након читаве ове приче. Питају се бројни навијачи од завршетка утакмице да ли је на терену или бар на клупи било места за још неке играче, којих није било. Наравно, у првом плану, коментарише се неиграње Срђана Плавшића у Европи од старта сезоне.87

Као што тренер бере ловорике и признања након добрих резултата, тако и преузима одговорност након неуспеха, стога се не треба много мешати у рад струке, посебно када је сачињавају људи који знају фудбал. Али је дозвољено запитати се да ли је некада недостатак квалитета (што је упитно и хипотетички) надокнадив жељом, приступом и срцем? Да ли би Срђан Плавшић, рецимо, у тридесет минута продужетка унео пометњу у већ истрошену, а и иначе, не много сигурну и поуздану одбрану Бугара, својом брзином, жељом, агилношћу, фудбалском харизмом, не знамо и никада нећемо сазнати. Али знамо да су многи јуче прижељкивали да се он нађе бар на клупи, као опција, а данас жале јер се то није догодило.

Посебно ако се у обзир узме мало чудна клупа Звезде, са голманом, два дефанзивца, по једним дефанзивним везним и крилом и два нападача. Управо је несмотреним (и недопустивим) искључењем Канге Звезда изгубила много, не само његовим изостанком, већ и због тога што није на клупи имала адекватну замену за њега.

Када је о Кангином потезу реч, и ту је видљиво нешто што показује колико је Звезда, након свих ових година изостанака, зелена за највише европске борбе. Најпростија провокација Дијакова избацила је из такта Кангу, који је насео и наивно оставио на цедилу своје саиграче и значајно (али би било непоштено тврдити и пресудно) утицао на коначни исход. Звездини актуелни играчи једноставно немају преко потребно искуство на овом нивоу такмичења, а за то је потребно неколико сезона сличних утакмица, те, гледано са тог аспекта, овај пораз може изнедрити и нешто позитивно.

Оно што боли је и чињеница да је наш тим одиграо зихерашки до примљених голова, на шта навијачи, посебно они старији, нису навикли, када је реч о утакмицама Звезде на Маракани. Свесни тога да одбрана није могла да се избори ни са навалом Напретка, Валете и Металца, није било много оних који су очекивали да Звезда неће примити гол, а једино решење био је контраудар – нападачком игром. Посебно што је екипа која је изашла на терен, у свом офанзивном делу, нападачки оријентисана и што је још једном показала да не уме да се брани. Можда је било места за Уга Вијеиру од старта, посебно након гола и подигнутог самопоуздања у петак. Чак и ван форма, његово „досађивање“ противничким дефанзивцима и голманима, пресинг, изгарање и извлачење некада и немогућих, ничијих лопти, значи овој екипи, што се видело током прошле сезоне…

Када је реч о поменутој одбрани, постаје симптоматично да ко год истрчи на позицији десног бека, по аутоматизму добија критике, а реалност је таква да је Милош Цветковић синоћ одиграо најпристојнију дефанзивну ролу од свих саиграча из те линије. Довољно је рећи да су три гола дошла са супротне стране. Одбрана је била проблем још зимус, па би свака прича о неуиграности требало да буде прослеђена на адресу спортског сектора, који је смео да погреши са Ле Талеком, Кангом, Руизом, Моучеом, али не и са Едсоном. Штопер је морао бити доведен у јануару, уиграван са осталима шест месеци, а одбрана спремна за неки Лудогорец пре почетка припрема, а не неуиграна месец дана након старта сезоне. Овако, продат је Јовановић, доведен и пуштен, дебело плаћен Едсон, а онда се након бачених пола година кренуло у потрагу за новим штопером, који се тек уиграва. Нажалост, тек након што је Звезда изгубила шансу да се нађе у Лиги Шампиона.

И број интервенција клуба у реконструкцији и реновирању стадиона говори много тога, о чему ће речи бити у закључку текста.

Све ово показује да је готово десетогодишњи европски сан, након петогодишње коме (након ’92), па десетогодишњег дремања и повремених трзаја (до 2007. године) учинио да они који су били будни или оду далеко од Звезде (а били су на истој равни) или јој се потпуно приближе (а били су некада топовска храна). Отуда и елиминација од Казахстанаца, мучење са Малтежанима и улога аутсајдера против Бугара. Док су други радили, напредовали, учили, ми смо уљуљкани у највећем усијању које је Звезда достигла, у Барију, живели у размишљању да ћемо на конто тога наставити и у будућности.

Дошло се до тога да је клуб неколико пута дотицао дно. Да стадион не испуњава услове за европске утакмице. Да је Звезда изгубила кредибилитет код ривала који јој по имену, традицији, трофејима, нису ни прићи. Да Звезда никоме не сме да прети.

Због тога нису била оправдана велика очекивања. Због тога је тако брзо дошао крај дугом и великом ишчекивању.

Двомеч, а посебно реванш против Лудогореца, показао је да Звезда више није исти клуб, не из 1991, већ ни онај из 2005. или 2006. Да су они који су учили од нас и из пораза од нас, данас или равноправни или бољи, квалитетнији и богатији од нас и да се неће уплашити ни Звездиних странаца ни Маракане. Показао нам је овај двомеч да Звезда не може просто наставити тако где је стала 2007, јер тих девет година нису сви преспавали, као ми. Много тога се променило и неопходно је схватити да ово треба да буде нови почетак. Да клуб прво мора успоставити континуитет домаћинског пословања, доброг рада са младим играчима и добрих резултата и титула у домаћем првенству, а тек потом се окренути Европи, која је тренутно далеко, барем Лига Шампиона. Јер, за резултате на тој сцени потребно је да поново сазре и клуб и тим и навијачи. Јер, предуго нас није било и изгубили смо и знање и искуство и кредибилитет који смо имали. Зато ће бити потребно стрпљење.

Пример је кошаркашки клуб, који је након повратка после готово две деценије, стао на првом, потом на другом кораку, а након две године учења, стрпљења, прилагођавања и стицања искуства успео да у Европи стане раме уз раме са онима против којих само нешто раније није имао никаквих шанси. У исто време, успео је успостави и континуитет трофеја на домаћој и регионалној сцени.

И то је још један доказ колико смо сви ми, почевши од челника клуба, преко екипе, до навијача, изгорели у жељи, ишчекујући толико дуго утакмицу од синоћ и очекујући да одједном све буде као што је било некада и да Звезда преко ноћи, на прву лопту, успе у својој намери. Али су се питали и Бугари, као пре њих Малтежани и као што ће се након Лудогореца питати неки нови ривал у Лиги Европе.

Нека ово буде школа. И нови почетак. Јер, није срамота кренути изнова и стрпљиво повратити оно што је изгубљено.

Повезане вести

17 comments

ssssssjwjewj авг 5, 2016 at 16:54

sokantno je da bolje igramo u gostima. KAd je tesko uvek i samo tad. Znaci da ipak mozemo sa svima.

Reply
ssssss авг 5, 2016 at 16:53

Najsokantnije je da bolje igramo u gostima.

Reply
zvezdas авг 4, 2016 at 20:57

sve si rekao lepo i tu vise nema uopste sta da se doda,tacno ono sto bih rekao i ja…bukvalno sve lepo objasnjeno…uopste mi se nije svidela atmosfera pred revans,svi su bili ubedjeni da ce oni cim izadju na teren da ce da se predaju jer ce garant biti impresionirani atmosferom ne znam ni ja sta vec i da cemo ih rutinski i lako izbaciti ovde…mozda su i bili ali samo prvih 5 minuta,posle su odma krenuli da igraju i lepo se videla razlika u klasi i kvalitetu…to se videlo i u prvoj utakmici gde su realno bili od 90 minuta,bolji nekih 60-ak,dok smo mi igrali samo do drugog gola i jos malo nakon toga…moramo da shvatimo da vise niko nece doci na teren i bukvalno nas pusti da igramo i dajemo golove,oni dole moraju da se potrude za to a ne mi na tribinama jer ne mozemo mi da sidjemo dole i umuvamo loptu u gol…i jos nesto samo bih dodao,morate ljudi da budete strpljivi ne moze se u evropu odma nakon 9,10 godina…ne ide to tako…pa evo 9 godina nas nema i vi bi ste odmah u LS,nije realno nazalost iako bih i ja bukvalno sve dao za tih 6 utakmica u takmicenju gde realno po imenu i pripadamo ali za to je potrebno bar jedno 2,3 godine rada…da idemo korak po korak,sad bi bilo lepo da udjemo u tu LE,odigramo 6 meceva steknemo iskustvo a dotle u ovoj tramvaj ligi da uzmemo trofej ponovo i sledece leto da se polako spremamo da opet napadamo ovu LS,mozda bude sledece godine i plejof sto bi bio korak napred ali preduslov za sve ovo je da ako ovi igraci koji budu cinili kostur tima pokazu da ima kvaliteta,mora to da se zadrzi po svaku cenu jer ne mozemo svako leto da ovako menjamo igrace tipa prodaj 3,4 dovedi 8,9…onda tako nista necemo uraditi nazalost realno…nista idemo dalje,plejof za LE je tu,nadam se samo da cemo sutra opet imati srece(realno smo imali i sad u 3.kolu za LS ali sta je tu je)i da cemo u septembru da gledamo ovde malo evropskog fudbala a titula se podrazumeva…pozdrav svima

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга авг 4, 2016 at 10:46

Врло коректан и прави коментар Александре. Једино си и превише био благ и пажљив према тренеру Божовићу, којег ниси ни поменуо, а он је можда и највећи кривац што десетине милиона евра испарише у ваздух, односно одоше Лудогорецу.

Није Канга направио глупост деценије, већ је у оваквој беспарици и до гуше задуженој Звезди, оставио је без прихода од десетина милона евра, а данас су паре све! Нису странци дошли у Звезду што је воле или због Делија или због песме „Гвоздени пук“, јер они нису ни знали где је Србија, а камоли у који клуб и са каквом традицијом долазе. Они су дошли због огромне зараде у Звезди коју ни на који начин не заслужују, игром то никако. Они никада неће разумети шта за звездаше значи песма „Гвоздени пук“!

А сад поново о Божовићу. Мислим да је он велика тренерска заблуда Звезде, јер шта је то он у каријери освојио? Куп Русије (!). Нико није ни знао нити чуо за тај тим све док Божовић није стигао у Звезду. Па није он Мурињо, Клоп или неки познати тренер који иза себе има освојене најважније европске и светске трофеје.

И на крају, онако реално – у којем би то тиму играли Цветковић, Срнић, а посебно Рендулић, па и Кахриман – да није оваквог тренера Божовића. Лако је играти српску лигу и „дерби“ против Радника у Сурдулици, јер је српски фудбал одавно на самом дну.
Али повратник у лигу Напредак је итекако велики проблем за Звезду.

Посебна прича су промашаји око довођења странаца. Ту су Терзић и Раосављевић били шампиони у хвалисању приликом довођења разних маргиналаца са скромним фудбалским знањем, као што су Фибел, Муче, Ле Талек, и још неки.

О звездиној деци и домаћим играчима попут Плавшића који би изгинули на терену све си у коментау казао.

Reply
Игор Тодић85 авг 4, 2016 at 10:37

Није нам екипа лоша, једноставно нису довољно уиграни. Изгарали су на терену али пресудно је да играју бар две године заједно. Немогу се пронаћи по терену кад су од „јуче“ заједно

Reply
Лазар авг 4, 2016 at 08:16

Сваки навијач, сваки спортски радник у Звезди мора да постави високе циљеве, а самим тим и велика очекивања. Катастофалан прелазни рок, цел задња линија није дорасла овом такмичењу. Спори, несигурни, не уиграни…Два задња везна, такође. Имају они неки квалитет, али моја баба је бржа од њих. Против малтежана сам помислио да су играли под умором, да их је Гроф намерно кидао и спремао за следећу утакмицу…И како победити утакмицу када од шест играча, пет по брзини не одговарају овом такмичењу. А брзуна у фудбалу је данас све!!!
И поставља се питање зашто их нисмо напали??? Па како и са чим да нападнемо? Свака дуга лопта иза леђа задње линије је била проблем.Ко би похватао „бугаре“ по терену? Опет ми паметујемо, дал је требало да игра ивај или онај. Одакле ми знамо како ко ттенери, дал има неки проблем, шта се дешава у свлачионици. Тренер садтавља тим и он одговара за њега!
Момцима на терену се нема шта замерити, изгинули су, дали су 200% својих могућности. Али не довољно за ЛШ. Можда.смо могли на фору да прођемо, јефтино примљена оба друга гола.Ако га тешко дајемо још теже смо морали да га примимо. За наше услове скупа појачања, јефтино прима голове!
И после свега и даље ћу сањати ЛШ, надати се ЛЕ и подржавати клуб и сваког играча доле на терену, јер нас је јединство одржало до сада и убеђен сам довести до групног такмичења!!!

Reply
RaPe Delija авг 4, 2016 at 01:38

Nisu velika ocekivanja u pitanju vec iskljucivo neznanje trenera Bozvovica! Covek izlazi na Marakanu pred 50 000 navijaca bez spica? Pa to nije normalno, ne vidi da mi La Talek ne igra nista vec 2 meseca i dalje ga forsira, stavlja u tim totalno nespremne igrace poput Moucea i Ruiza. Nemamo kondiciong trenera, igraci skoro svi nespremni, bugari nas udavise trcanjem i sprintom, nista oni nisu tehnicki bolji od nas. U rezervama nema ni Plavsica ni Poletanovica, ali bitno je da je tu Ruiz i pogubljeni Lukovic…..

Reply
кадар невера авг 4, 2016 at 01:15

админе цензуришеш коментаре горе него б92

Reply
Александар авг 4, 2016 at 10:57

Објављени су апсолутно сви коментари који су били примерени и у складу са текстом, то ја као аутор истог гарантујем.

Ти си послао два, у једном си момка назвао ретардом, а у другом Терзића још погрдније.

Напиши слободно „ТЕРЗИЋУ, ЛОПОВЕ“ и увек ћемо тако нешто објавити, али примитивизам и увреде било кога, нећемо. Паметан човек уме да се изрази и без увреда.

Поздрав, свако добро!

Reply
кадар невера авг 4, 2016 at 00:58

терзићу марш из Звезде говно лоповско!

Reply
vladimir авг 4, 2016 at 00:56

vesto skrivena zlonamernost Promenila se nije Zvezda vec sve ostalo Ovo su internacionalne ekipe i npr slavni Milan je u sudaru sa nama imao 3 ekstra stranca i 6 italijanskih reprezentativaca Danas vam istrce maltezani sa 2 malteska reprezentativca 5 italijana sa iskustvom serie A i 4 argentinca Pa bugari sa 2 bugara i jednim naturalizovanim brazilcem Nije problem da li nasi igraci osecaju atmosferu vec sto goste bas briga za njih je to arena pokloni se i pocni -Gladijatorska borba Zvezda je napravila dzinovski iskorak i bila veoma REALNA Svaki igrac je dao tehnicko takticki maksimum Zasta je to dovoljno -videli smo Taktika je bila realna i ispravna Bice uvek dilema da li viera i da li mesto srnica plavsic Sve ostalo je bacanje prasine u oci jer je Cvetkovic bolji od Petkovica Ibanjez tesko da je imao konkurenciju Le talek daleko iskusniji pa i kvalitetniji od Poletanovica koji je na nekom novom pocetku a ovo nije utakmica za pocetnike Ostali iz rostera nisu vredni pomena a kamoli razmisljanja o nastupu Izgubili smo jer je Ludogorec bolji je r je jedan od najboljih protiv Valete Kahriman bio jedan od najgorih Jel smo u Bugarskoj primili nedozvoljiv gol Jel godinama nismo igrali sa ovakvim timom koji je verovatno jacine PSV-a pa nismo uspeli -bez zelje bilo da ga opravdam bilo da ga razapnem Kangu na poluvremenu U derbijima saigraci zajedno i izlaze sa terena a bojazni je trebalo da bude jer su bugari isto pokusali sa Kataijem u bugarskoj srecom Muce uletanjem i bozovic izmenom su sprecili
Posebno otuzno deluje uporedjivanje sa KK Budzet KK je ispod 6 miliona a FK bez prelaznog roka i ucesa u evropimsamo za tekuce troskove treba 9 bez nasledjenih dugova i Najvaznije KK igra prohodnu regionalku za EL i EC sa solidnim timovima dok u fudbalui imate Zvezdu Partizan pa rupu pa onda npr Vojvodinu i Cukaricki

Reply
Mittar авг 4, 2016 at 00:40

Ima vode u sustini konkretnih stvari izrečenih, ali malo kritike, pozitivne? Sve je jasno gde je ko? Zvezda pogotovo! Tim je jako tanak u odbrani, a napad kreće iz dobre odbrane.! Ne sjećam se kvalitetnog stopera, posle Vidica, niti smo ga imali niti Stvorili. Vuk Jovsnovic donekle, a koliko vredi vidi se koliko je standardan u Rusiji? Posle utakmice u Razgradu sam komentarisao rekavši da Terzićev usput po povratku pokupi mladog reprezentativca iz Jsgodine, stopera Mirkaila, još jednog upari sa njim i igraju dogodine juniorsku ligu sampiona, a potom i za prvi tim?

Reply
rajko авг 4, 2016 at 00:14

„Тадашњи Звездин тим осећао је Звезду. Осећао је подршку публике. Осећао је оно што је Маракана имала да му поручи.“

Ma daaaaaajjj… onda navijači moraju da nauče da pevaju i na drugim jezicima…

Reply
кадар невера авг 4, 2016 at 00:05

Једноставно речено, појели смо говно ономад кад НИСМО отерали Терзића. Зарад неколико победа у домаћем првенству ућутали смо. (да не улазимо у полемику зашто је Север прећутно прихватио да лопов остане) на душу онима који су томе кумовали, ово је тек почетак плаћања цене таквог потеза.
П.С.Да мо живи и здрави једном мора проћи и наша несрећа али сви они који су се материјално окористили на штету Звезде дабогда све дали на лекове, па ако таквих има на нашој трибини онда нек и њима буде тако. Дај Боже да нема…

Reply
nemanja авг 3, 2016 at 23:39

ma lepo da se ugasimo i cao

Reply
кадар невера авг 4, 2016 at 01:37

угаси се ретарде

Reply
Pamtim samo sretne dane! авг 3, 2016 at 23:23

Ovoliki tekst predstavlja gomilu nabacanih gluposti iako izražava nečije premišljanje!!! Niti je Božovićeva izjava da ovo nije isti FK kao onaj iz Barija previše inteligentna već pre odraz određenih trenerovih frustracija! Klub je na nečiju žalost isti što je pokazala armija navijača koja je prisustvovala utakmici ali se da govoriti o kvalitetu i nivou tima koji su tada istrčali u Bariju, uostalom i taj tim u kojem je igrao današnji naš cenjeni trener u njegovo vreme nije bio ni on tog kvaliteta i renomea kao možda i ovaj sada koji smo gledali protiv Ludogoreca. Da smo gospodo imali malo više pripremnih utakmica da probamo da stvorimo za nijansu bolju odbranu možda smo imali i čemu da se nadamo! Da isprobamo možda neke Zvezdine omladince ali da ne širim priču…, niti je Ludogorec tako savršen niti smo mi tako slabi! Nijanse, psihološka priprema i koncentracija su odlučivali!!! Ljudi morate da shvatite da nisu Bugari toliko napredovali u fudbalu jer ih u ovom timu ima i ponajmanje, nego je ovo kombinovani tim koji čine brazilsko-rumunski legionari koji znaju da igraju fudbal. Bugari su ovde bili zaduženi uglavnom za marifetluke, poput izvođenja onog faula nakon kojega su izjednačili u Razgradu ili pak provociranje Kange na poluvremenu utakmice u Beogradu! Znala je i ona čuvena generacija iz Barija da gubi od Grashopersa pa šta??? Taj Grashopers onda je bio slabiji od Ludogoreca danas gospodo moja draga!!!

Reply

Leave a Comment