Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ибањез: Тешко ми је пао овај пораз

Све је било на страни шампиона Србије пре почетка меча против Лудогореца. Пун стадион, велики оптимизам, сјајна атмосфера, повољан резултат из прве утакмице, рани гол Доналда за вођство, а на крају смо сви заједно добили још једну шамарчину као много пута у овом веку на међународној сцени.

Болан пораз, који се по количини чемера апсолутно може мерити са онима који су доживљени против кијевског Динама, ПСВ-а, Стразбура, Ренџерса и Бајерна распршио је Звездине снове о толико прижељкиваној Лиги шампиона и још једном нам свима отворио очи на којим позицијама се српски фудбал налази у овом тренутку, јер се испоставило да ни бројни странци не помажу да се елиминише првак Бугарске који у својим редовима има још више играча из иностранства и то солидан број знатно скупљих.

Најтужнији у Звездином табору био је Луис Ибањез. Популарни Лучо одиграо је једну од последњих утакмица у црвено-белом дресу, постигао изједначујући гол из једанаестерца коме се силно радовао, а на крају је са сузама у очима покушао да објасни шта се то десило његовом тиму у ноћи када на неуспех нико није ни помишљао.

– Могли смо да прођемо боље. Тешко ми је пао овај пораз. Борили смо се, покушавали смо да радимо најбоље, све што можемо. Нисмо искористили неке шансе. Примили смо голове из контре. Шта да радимо. Морамо ићи даље, да покушамо да уђемо у Лигу Европе. Имамо још једну шансу и морамо покушати да је искористимо – истакао је велики емотивац док је кроз тихе јецаје покушао да сакрије сузе и испоштује медије до краја.

Пробао је да пронађе узроке пада након што се очекивало да екипа уз хук са трибина после изједначења преломи меч.

Искрено да вам кажем, ми смо дали све од себе. Видео сам то на терену, поготово у првих 90 минута, после смо можда физички пали, јер нисмо навикли на такав ниво, на такав ритам. Они већ пет година играју у Европи, играју мирно и неки играчи се знају по пет-шест година. То је била њихова предност – рекао је Ибањез.

Морао је да истрпи и грубу игру ривала, који су га у неколико наврата жестоко поткачили.

– Добио сам неки ударац… то ми је убио искрено, али, добро, могао сам да одиграм до краја. Стегао сам зубе. Могао сам да тражим замену, али нисам ја такав. Хтео сам да играм до краја, да се борим. Нажалост, могли смо да имамо играча више, али судија је дао Канги црвени картон. Стварно нисам видео шта је било и жао ми је због тога, али морамо подићи главу и играти даље. Имамо још једну шансу и морамо то пробати да изгурамо.

Аргентинац је открио и због чега није боље реаговао у једној од кобних ситуација.

– Знам да су брзи играчи. Могао сам боље да реагујем, могао сам да направим фаул. Имао сам жути картон, нисам хтео да добијем црвени. То су грешке које треба да поправим. Жао ми је због ових људи који су дошли у оволиком броју. Сви су се надали, сањали су ову Европу. Нама је највише жао због тога, али морамо ићи даље.

Поновио је и да ће остати у мечевима који следе у квалификацијама за Лигу Европе.

– Остајем до краја квалификација, а после ћемо видети како ћу се договорити са клубом и шта ћу даље – закључио је док је са сузним очима гризао горњу усну и жалио за пропуштеном приликом за долазак на последњи степеник квалификација за елитно такмичење, шансом која ће му се тешко поново указати у будућности.

На Ибањезовом лицу се видело колико му је тешко због оваквог епилога и по томе је свакако јединствен међу свим странцима који су наступали у Звезди, вероватно му је теже због неуспеха и од појединих домаћих играча, па ова одредница “странац“ у његовом случају губи сваки значај, јер је то наш Лучо. Можемо само рећи – капа доле мајсторе због свега пруженог за ових годину и мало више у клубу и главу горе пред нове изазове.

Повезане вести

8 comments

Nenad авг 3, 2016 at 14:46

Ovo je dokaz da je prelazni rok bio nedovoljno dobro odradjen, da ne budem grub i kažem loš.Generalno se i znalo jo pre 3-4 nedelje da će jako teško biti uštimovati odbranu do Ludogoretsa.A to su utakmice koje odredjuju celu sezonu. No tim se ne uigrava pred samu utakmicu nego mnogo mnogo ranije. I nedovode se igrači samo za popunu kadra, kao i igrači koji su nespremni za najbitniju utakmicu sezone(tu pre svega mislim na Ruiza i Mouchea).Od njih će nešto biti ali ne momentalno.I takodje mi se ne svidja Grofova izjava da mi nismo tempirali formu za kraj jula i početak avgusta.Moguće je da tempira za septembar, ali onda je već kasno. Ima dosta tu nejasnoća. I kao dodatak ovome, nama će tek sada biti još teže ući u grupe LE, jer ko zna ko sve može da nam dodje.Generalno se u LE ulazi preko 3. kola kvalifikacija za LŠ. I zato je ova utakmica bila najbitnija u sezoni.Jbg…

Reply
Loki авг 3, 2016 at 17:25

Znate onaj vic:“Rekao Grof….“ Ha, ha

Reply
Andr[i]j[a] авг 3, 2016 at 10:15

Vi hocete da prodate Ibaneza…Ja bi pre umesto Kange ubacio Plavsica ,a Kangu prodao. Ipak ste videli ovo juce…Ka sto kaze imamo veci potencijal u 2 postavi. Po meni bi trebalo da ovako izgleda postava: Kahriman-Ibanez,Rendulic,Phibel,Cvetkovic-Donald,Ristic ( Le Tallec)-Katai,Plavsic,Srnic
-Hugo

Reply
Bata авг 3, 2016 at 09:13

Treba pokusati sa nasim igracima u Evropi , stranci cis promasaj sa njima domacu seljacku ligu .

Reply
Nenad Velaja авг 3, 2016 at 08:47

Ekipa koja je rezervna(koja igra u prvenstvu Srbije),ima bolji potencijal od ove koja je igrala sinoc.Kompletnu odbranu zameniti sa decom iz nase skole,pa da nam ne bude krivo kada primamo golove.Kataji,Muce da se pridruze novoj startnoj postavi.Posto je evidentno da u Evropi nismo u stanju nista da uradimo,neka igra,,rezervna,, ekipa koja sigurno moze da osvoji domace prvenstvo.Niko tada ne bi nista zamerio.Kanga sigurno nije igrac koji bi trtrebao da bude nosioc nase igre.Tehnicki i mentalno je inferiorniji od Babunskog,Poletanovica,Plavsica,A.Lukovica.Zvezdu je uvek krasila lepe i dopadljiva igra.To se negde izgubilo.

Reply
kastiljo авг 3, 2016 at 15:11

Kanga je odlican igrac,ali je mentalno na nivou pubertetlije…U sve 4 utakmice u Evropi do sada je ulazio u carke,vecinom bespotrebno…Sad mi je jasno kako nije otisao u neki mocniji klub u boljoj ligi – jer se tamo radi kompletan skauting,ne samo fudbalskih vec i ljudskih kvaliteta…Isto se tako Iliev iscudjavao za Evertona – ne veruje on da su uspeli da ga dovedu,tako kvalitetan igrac…Taj kvalitetan igrac ima da im propusti 10 utakmica ove sezone zbog kartona,a tako ce i nama Kanga koji je na svakoj utakmici zuti dobio…Tesko se menja karakter u coveka od 26 godina.

Reply
Petar авг 3, 2016 at 16:40

Ali Kanga je pokazao jako promenljivu igru u ovih par utakmica. Covek u jednom poluvremenu ne moze loptu da primi kako valja, dok u drugom deli neke strasne asistencije. Na zalost, kada sam rekao da nam on MOZDA nije potreban jer imamo Plavsica, moj komentar je propracen velikim brojem minusa. Pa sad, izvol’te vam Kanga. Mozda bi resenje bilo vratiti ga jos vise nazad- u defanzivnu liniju ako vec Grof zeli da igra sa dva defanzivna veznjaka, a Plavsu na njegovo mesto.

Reply
kastiljo авг 3, 2016 at 17:02

Naravno da ce imati gresaka,ocekujmo ih i ubuduce.Razlog je prost – precesto je lopta u njegovom posedu a on da je Inijesta ne bi se zvao Kanga…Neka gresi on ako ce imati asistenciju po utakmici ili ako ce da postigne gol za pobedu,grese svi,Katai,Donald,LeTalek a mnogo je manje lopta u njihovim nogama nego kod Kange…Decku jednostavno treba nekih 20min-pola h da udje u utakmicu,video si i sam sta je radio igracima Ludogoreca na sredini koji nisu mogli u vise navrata da ga zaustave bez faula,nego tupan dobi najgluplji crveni karton koji je Zvezda videla u prethodnih verujem vise od 10-15 godina,pritom da podsetim da je lagano mogao i u Razgradu da ga dobije.
Sto se tice vracanja Kange nazad,to je bukvalno samoubistvo u svakom aspektu…Covek koji je defanzivno gori od Kataia bi propao na toj poziciji a i mi zajedno s njim…Nisam video da je za ovih 5 utakmica koliko je odigrao u Zvezdi oduzeo jednu jedinu loptu…Plavsic bi trebao umesto Srnica da igra krilo,levo ili desno nije bitno,nasuprot Kataiu,za koga verujem da ce nazalost da ode,a tek cemo tad videti sta su muke…Ja za Grofa imam ogromnu zamerku,mozda i jedinu od kad je seo na klupu,a to je sto je ubacio Ruiza u drugom poluvremenu umesto da je njega stavio van protokola a Plavsica barem na klupu ako ne od starta umesto Moucea…

Reply

Leave a Comment