Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Игра ЗВЕЗДА, не Уефа! Певај ЗВЕЗДИ!

Игра Звезда, не Уефа! Певај ЗВЕЗДИ!

Апел или вапај, може се протумачити на различите начине, али на Маракани се одавно не пева Црвеној звезди.

Има оних који мисле исто, оних који се неће сложити, али би ваљало и морало, да се сви сложимо око поенте – игра Звезда, Звезди певајмо, јер када се пропусти прилика, не можемо је вратити. Ако је Уефа због кореографије „пропустила“ прилику да нас казни и немилосрдно нам одузме оно што чекамо девет година, не значи да морамо да тестирамо поново, ако се отворио простор за другу прилику. Знамо како смо се осећали пре две године. Барем да размислимо о томе.

Да размислимо зашто нам је посета најслабија у претходних 10 година а имамо далеко најбоље резултате? Зашто се Звездини навијачи осећају као гости на свом стадиону? Да размислимо када се последњи пут певало свих деведесет минута свом клубу? Да размислимо, да ли знамо да имамо можда јединствену прилику да се коначно пласирамо на европску мапу и играмо Лигу Шампиона, коју гледамо од септембра до маја сваке године и питамо се где смо? Ко ће бити крив ако је сами себи ускратимо? Или ћемо тражити кривца у другоме уместо да се бавимо тиме које европске дестинације могу бити и наша одредишта где ћемо навијати за свој клуб. Да ли се инатимо себи самима?

godine-prolaze-moje

Раније се клицало мајсторима, требало је заслужити скандирање Маракане, Александар Катаи је близу тога ако већ није заслужио, данас смо изгубили то, не скандира се мајсторима. Ако сами себи не помогнемо, нико други неће. Не интересује нас Уефа, интересује нас Црвена звезда. Не иде 45.000 људи да гледа Уефу, него Црвену звезду. Звезди и певајмо.

Где су кореографије посвећене Звезди? Где су, шта раде: „Ајмо, ајде, сви у напад!“, „ХРАБРО“, „Устани, није време спавања!“? Зар ми нисмо креативни?

Зашто кореографија ДАНАС не би била посвећена Звезди?

Једна од најомиљенијих песама међу нама каже „Нек се Маракани врате славни дани…“, нека се врате. И трибине и навијачи су Маракана. Кућа без деце је празна.

Апел или вапај, једног од нас. ЗВЕЗДИ ПЕВАЈ НА САВ ГЛАС!

Delije11

Повезане вести

23 comments

Marko авг 2, 2016 at 18:29

Obradovao me tekst. Već izvesno vreme ne idem na tekme, na žalost, lepše mi je ispred tv-a. Navijanje je kriminalno loše, uopšte ne prati tok utakmice. Niti se peva Zvezdi, s kim god da se igra, ide pljuvanje redom, zna se po kome sve, pa skandiranje ko zna kome. Ne sećam se koja tekma beše, ali deo severa prestao da prati vođe i počeo sam da peva. E to je jedino vredelo tad. Nadam se da će se stvari vratiti na ispravno stanje. Baklje mi nikad nisu smetale, ne verujem da će ni za koju godinu kad krenem da vodim ćerkice na sever, samo da se lepo navija.

Reply
Red Army авг 2, 2016 at 17:54

jebes državu gde se uprave ništa ne pitaju a navijači lome svoj stadion,odredjuju sta se igra,ne znaju pola tima, izvlace pare klubu umobolnim koreografijama, pevaju zalopojke o kosovu i pokojnim navijacima…. da sve to ima gram zdravog razuma pa ok ali ovako sve vise gubi smisao i sve teze obnavljam sezonsku koju imam vec 23. godinu.
nismo sastavili 45min navijanja ne pamtim od kada. umesto da nosimo ekipu pevamo uefa mafija i ostale nebuloze.
ako je stav da nas uefa jebe daj da se ne prijavljujemo za evro kupove i gotovo. ali da igramo i za inat,ne znam kome sem sebi, pravimo koreografije koje ce da kostaju klub plate solidnog igraca za celu sezonu,e to ne shvatam.
Ako neko pamti…kada su se osnovale delije jedan od postulata je da na tribinama nema nista sem sporta.

momci,sva sreca ovog sveta u utorak. Neka nam Bog pomogne i znanje fudbala koje ova ekipa konačno ima pa da se veselimo u 22.20.
ja na stadionu kao i svih ovih decenija unazad….

Reply
dusan авг 2, 2016 at 17:50

ovo je svejedno predstava. danas nece biti „uefa mafija“, danas nece biti baklji, danas nece biti pirotehnike. na domacim utakmicama su druga pravila. dil postoji odavno.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 2, 2016 at 17:41

bedno je kad sever peva o dunjicu i kosovu..j…em i vas i kosovo neznaju ni na kartu gde je pa mi da slavimo dan kad se odcepili od nas jel za 20g bice vecina i na marakani ce nam predsednik biti kujtim salja a o dunjicu je suvisno bilo sta reci..covek koji nije znao ni koliko igraca igra a sad je idol severa..sever samo terorise prave navijace zvezde i snose sve sankcije za sve postupke

Reply
ShoNe авг 2, 2016 at 17:04

Patriotizam je da radimo, stvaramo, placamo porez. A ne da pevamo Kosovo je Srbija, a isto to kosovo su za velike pare prodali Srbi sa kosova. Tu vrstu patriotiznam su i izmislili ti sto su ga prodali, pa sad po Beogradu lade jaja..

Reply
KosovoNavijaZaZvezdu авг 2, 2016 at 18:20

NE SERI MNOGO GROBARU

Reply
LA[K]I авг 2, 2016 at 16:20

Svi smo mi partiote i svi volimo Srbiju, i sve nas boli nepravda koja je prema njoj nacinjena (prijem Kosova* u uefa), ali to ne znaci da trebamo da radimo protiv svog kluba i da upropastimo ovaj trenutak koji smo dugo cekali. Umesto koreografije bolje je da su vodje Delija napravili dogovor sa fondacijom Delije i iskoristili to sto je ca na utakmicu doci 50.000 navijaca, pa da postavimo neke donatorske kutije ispred stadiona u koje bi navijaci davali novac za Kosovo. Tako bi dosta vise pomogli i Zvezdi i Srbiji i Kosovu!

Reply
dusan авг 2, 2016 at 16:00

pevajmo nasoj zvezdi,stranci je vise postuju od nas samih,ipak severna armija je ogromna

Reply
armija111985 авг 2, 2016 at 15:42

Sramotan teks od prve do zadnje recenice… Da li treba da se pomirimo sa svim zbog ulaska u LS? Da li to znaci da bi se prodali? Upravo bi to znacilo ! Jedna zastava stoji non stop na severu, NEMA PREDAJE, mislim da je sve jasno. Treba samo pamet i da ne preteramo, ali da se odricemo svoje zemlje i borbe za nju zbog prokletih para i LS, NIKAD !!!

Reply
milan авг 2, 2016 at 16:25

Pa ti ako hoces da se boris protiv uefe preko sporta onda osnuj svoj klub pa to radi. Sramotan je tvoj komentar,da nas ponovo izbacuju iz evrope zbog gluposti.

Reply
Maki авг 2, 2016 at 16:41

Zbog ovakvih praznoglavaca poput tebe koji nameću svoju manjinsku volju većini navijača klub nam je tu gde i jeste. J*be su uefi za naše parole i ostale budalaštine, njima je cilj da nas kazne i izbace, a vi ovakvim ponašanjem radite upravo njima u korist, a ne Zvezdi.

Reply
Predrag , Beograd, Karaburma авг 2, 2016 at 18:23

Sedi brate ispred Marakane pa urlaj na sav glas. Niko ti nece zameriti. Ali nemoj meni da prosipas pamet i palamudis o patriotizmu, pisao si po pesku, ako si uopste tada izasao iz tatinih muza, kada sam ja, i mnogi drugi, dolazio 70-tih na stadion i navijao za fudbal. Zvezda je sport a ne Politika, navijaj srcem za Zvezdu . Politiku ostavi da je vode oni placeni za to.

Reply
Hadži Dragan авг 2, 2016 at 15:35

Moje vreme je prošlo,sedim na istoku i gledam,tek ponekad skočim i dreknem ko nekad,ali vi momci sa severa koji jedini i pevate 90 minuta,pevajte Zvezdi,pevajte o Zvezdi i igračima.Pustite birokrate koji nas izluđuju,naši su gori nego UEFA.

Reply
Bata авг 2, 2016 at 15:34

Samo grlo i dlanovi , ajmo sa Severa okrenite se Zvezdi pustite sve ostalo – nisu bitni .

Reply
uefa mafia авг 2, 2016 at 15:31

necu da mi inostrano gostovanje bude na kosovu! UEFA MAFIA!

Reply
Za veliki povratak авг 2, 2016 at 15:06

Odlični komentari osim Nenadovog.Pevaju tamo nekome koji nema dana radnog staža voze besna kola i stradaju kao kriminalci.Neka ga vole oni privatno ali da mu se kliče sa LEGENDARNOG SEVERA I MARAKANI nipošto.Baš nas briga za komšije UEFU Tola digla nam se Zvezda iz pepela zahvaljujući Stojanović Robiju i naravno Grofu kao i mnogim igračima koji ostavljaju srce na terenu.Kakve više koreografi to je za koledž košarku.Samo grlo i dlanovi i nema foliranja.

Reply
Vitez авг 2, 2016 at 14:56

Zvezdi se odavno ne peva, sto se mene tice slobodno svi pevajte uefi pa od evrope nema nista narednih 100 godina pa ce nam samo i ostati da se dicimo 91 godinom i to ce biti sve

Reply
NENAD авг 2, 2016 at 14:06

IZLUPA SE COVEK I OSTADE ZIV.DUGO TI NISI BIO NA MARAKANI.

Reply
Lionac авг 2, 2016 at 14:18

A posto si ti bio, reci da nije malo preterano sa politickim porukama i da mi skrecemo paznju na van fudbalske stvari? Ja idem od 98g bio sam i kada nas je bilo 2000 po utakmici.. Fale nam dani kad se peva samo o Zvezdi i ranije su ginuli navijaci pa nismo pevali ko o Veliboru a zna se kako je poginuo. Pljujes Uefa a hoces da igras LS ma daj bre licemerstvo.

Reply
Stari Delija авг 2, 2016 at 14:33

Ma Sever odavno nije ono sto je bio, sad se samo jos klinci loze na to jer bolje nisu videli i drugo ne znaju, na Severu se peva poginulim navijacima (Velibor krimos), Uefi, toletu itd. a najmanje Zvezdi, ako sada krenu da skandiraju Uefi mislim da ce opasno biti izvizdani sa zapada i istoka, sever je postala bagra koja sebe stavlja ispred Zvezde

Reply
Илија авг 2, 2016 at 15:48

Зрели сте за посматрање. Када је Звезда била већа и важнија од Србије? Национализам је светиња багро. УЕФА мафија се пева због пријема Космета у ту организацију и да не набрајам даље.

Reply
dusan авг 2, 2016 at 17:48

nemam protiv ali na pogresnom si mestu. na marakani se bori za zvezdu. za kosovo negde drugde. koji je smisao pevanja kosovu i uzvikivanja imena navijaca? cemu to sluzi? sever ne izvikuje ime nijednog igraca zadnjih 20 godina. istok i zapad pevaju prosineckom sever ne prihvata. o cemu se radi? navijacka grupa koja bojkotuje utakmice svog tima jer se ne slaze sa takmicenjem???

Оде све тамо где не треба авг 2, 2016 at 14:33

Скандирају криминалцу…

Reply

Leave a Comment