Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда дошла до прве победе у лиги, Уго коначно погодио!

Црвена звезда је у 2. колу домаћег шампионата савладала Металац са 3:1 (2:0). У последњој утакмици пред дуел са Лудогорецом, Звезда је одиграла јако добро у фази напада, постигла три поготка и могла макар још толико, док је у одбрани, која је први пут у сезони играла у тандему Рендулић-Луковић, поново било проблема, које гости нису казнили на самом старту утакмице, али јесу на крају. Ипак, тада је већ све било решено.

Гол је коначно постигао Вијеира, док су првенце у црвено-белом дресу постигли Полетановић и Руиз. Одличну партију пружили су Бабунски и Канга, а дебитовао је Андрија Луковић.

2. коло Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕТАЛАЦ 3:1 (2:0)

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 6 000
Стрелци: Руиз у 15, Вијеира у 38. и Полетановић у 68. минуту за Звезду, а Младеновић у 77. за Металац
Судије: Гајдобрански, Курчубић, Милић
Жути картони: Рендулић, Петковић, Оташевић, Ровчанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Луковић, Рендулић, Ристић, Полетановић, Канга (од 70. Ле Талек), Бабунски (од 83. А.Луковић), Плавшић, Руиз, Вијеира (од 64. Сикимић)

МЕТАЛАЦ: Белић, Никодијевић, Симовић, Оташевић, Бондаренко, Панић, Милић, Стојановић (од 63. Младеновић), Ровчанин, Каиседо (од 70. Чупић), Митровић (од 57. Гочанин)

Црвено-бели су успели да дођу до предности од 2:0 у првих 45 минута игре. Осим неколико прилика на самом почетку утакмице, када су Кахриман и Рендулић спашавали свој тим, Металац је био потпуно инфериоран, а Звезда доминантан тим, који је постигао два поготка и могао да затресе мрежу ривала још неколико пута.

Гости су на почетку преко Каиседа имали две велике прилике, али је једном интервенисао голман Звезде, а једном лопта завршила изнад гола. У међувремену је Канга имао сјајну прилику, али је Белић одбранио, да би након тога Звезда преузела све у своје руке и доминирала до паузе.

Руиз је постигао свој први гол за Звезду у 15, а Вијеира коначно пробио лед у овој сезони, поготком у 38. минуту.

UGOGOL

Поред тога, црвено-бели су претили ударцима Бабунског (неколико пута), Плавшића, Полетановића, Вијеире и Канге још по једном, Ристића… и заслужили да бар још једног сместе лопту иза леђа Белића.

У наставку утакмице није било толико узбуђења, али су виђена два гола. Звезда је преко Полетановића, а након грешке одбране гостију дошла до убедљивих 3:0, али и наставила да напада. Гости су практично први пут припретили у овом делу игре тек у 77. минуту, када је Младеновић и савладао Кахримана, након велике грешке Луковића на средини терена.

То је био и коначан резултат, а треба истаћи и агилност Плавшића, али и неколико његових слабих реакција у самој завршници, као и чак три покушаја Ле Талека, који је ушао у игру у другом делу другог полувремена. Аплаузе навијача добио је Давид Бабунски, који је пружио сјајну партију, али и Уго Вијеира, приликом изласка из игре.

ТОК МЕЧА

2/2

90′ Младеновић и Чупић покушавају у финишу, али брани Кахриман без већих проблема.

88′ Ле Талек још једном покушава, али брани Белић.

84′ Ле Талек шутира снажно левом ногом, са 20-ак метара, али преко гола.

78′ Велика грешка Луковића и погодак Младеновића, за 3:1.

77′ Велика прилика за Руиза, након одличног центаршута Ристића, али Костариканац шутира поред гола.

75′ Одличан продор Петковића, повратна лопта за Ле Талека, који шутира, али Белић брани.

68′ ГОООООООООЛ! Грешка играча Металца приликом изношења лопте, коју користи Полетановић и лако решава ситуацију „један на један“ са Белићем, за 3:0.

23

67′ Ристић шутира из даљине, али ништа од свега.

66′ Никодијевић је шутирао из велике удаљености, али није било потребе да Кахриман интервенише.

62′ Бабунски је шутирао са ивице казненог простора, левом ногом, након лепог дриблинга, али лопта завршава преко гола.

59′ Плавшић је имао велику прилику, али је дао јак фор и голман гостију је интервенисао.

52′ Кахриман је умало настрадао у свом петерцу, након што је Ровчанин без икакве потребе оштро стартовао на њега и ударио га копачком у главу. На срећу, није било озбиљнијих последица.

50′ Брз прекид Звезде, Руиз је послао лопту у простор Плавшићу, али за педаљ непрецизно, па Звездин „брзанац“ није стигао до ње пре Белића.

1/2

41′ Две полуприлике за Металац, али без икакве опасности по Кахримана.

38′ ГООООООООООООООООООЛ! Коначно је погодио мрежу противника Уго Вијеира, након соло-продора и мало среће, рутински је завршио акцију и повећао на 2:0

33′ Након десетак минута без већих узбуђења, одлично је Руиз проиграо Ристића, који је шутирао веома добро, али је Белић одбранио и одбио лопту у корнер.

Само пола минута након тога, Вијеира је попут ударца у дербију, када је постигао еврогол, пробао са 20 метара, али је лопта отишла поред стативе.

21′ Ударац Полетановића са 20-ак метара, након добре повратне лопте Канге, али је лопта завршила поред гола. Звезда контролише игру.

16′ Велика прилика за 2:0, али је након фантастичне асистенције Канге Вијеира слабо реаговао приликом пријема и није успео да савлада голмана Металца.

15′ ЗВЕЗДА ВОДИ! Шутирао је Бабунски, лопта се одбила од једног игрчаа гостију, прихватио ју је Руиз, који је просто закуцава у мрежу.

10′ Канга центрира, Вијеира покушава, али безуспешно.

8′ Грешка Петковића високо на половини гостију, док је шест играча Звезде било у завршници, контра Металца, у којој су Кахриман интервенцијом, а потом и Рендулић са гол-линије спасили свој тим. Све је завршено ударцем из даљине, који је завршио поред гола.

6′ Фантастична акција Бабунског, Плавшића и Канге, али сјајно интервенише голман гостију још једном.

4′ Неколико добрих шанси за Звезду, у истом нападу, након акције Плавшића, покушавали су Вијеира, Полетановић и из најбоље позиције, Канга, али је одбрана Металца, уз помоћ голмана спасила своју мрежу.

3′ Велика прилика за Каиседа, након грешке Рендулића, али је Еквадорац шутирао преко гола.

НАЈАВА

Црвена звезда вечерас у другом колу домаћег шампионата, против Металца, жели први тријумф, након ремија у првом колу, против Напретка. Црвено-бели играју ову утакмицу у веома специфичном тренутку, пошто је пре три дана остварен одличан резултат у Разграду, против Лудогореца, у квалификацијама за Лигу Шампиона, а већ у уторак игра се реванш.

Највише због тога, Миодраг Божовић ће шансу дати играчима који нису наступали у Европи, а који су добили шансу против Крушевљана у првом колу, што је најавио и пре утакмице.

 

Повезане вести

20 comments

Hadži Dragan јул 30, 2016 at 08:51

Igra sve bolja,a nas na tribinama sve manje!!!Zašto???

Reply
LA[K]I јул 29, 2016 at 23:53

Cemu ovako mala poseta? Gde je bar 20.000 ljudi da motivise momke pred Ludogorec? Spadamo na nivo groblja.

Reply
ДЕЈО јул 29, 2016 at 23:02

Ja ne znam zašto su svi sad u euforiji nekoj, pa ništa bre nismo odigrali. Sva 3 gola smo dali od njihovih odbitaka. Da nas Kahriman nije spasio kod 0 0 ko zna šta bi bilo. Još jedina svetla tačka je bio Rendulić, trenutno najbolji štoper u Zvezdi. Ono zabadanje Petkovića u igrače metalca ne bih komentarisao. Šta reći za Lukovića, a ne upotrebiti neku težu reč?

Reply
Estrella Roja јул 29, 2016 at 22:42

Uzgred, Rendulić je večeras pravio veće gluposti od kapitena, samo što srećom po nas greške nisu bile iskorišćene od strane igrača iz Valjeva. Činjenica je da uvek moramo igrati, usled lošije odbrane, na gol više od protivnika…pa možda i dva. 🙂
P.S. Šta se dešava sa sajtom?

Reply
LA[K]I јул 29, 2016 at 23:48

Ovaj Metalac je iz Gorenjeg Milanovca, a Metalac u kosarci je iz Valjeva.

Reply
Estrella Roja јул 30, 2016 at 00:10

Mea culpa. Hvala na ispravci i izvinjenje fudbalerima iz Gornjeg Milanovca. Sviđa mi se što nisu igrali klasičan bunker poput mnogih timova iz lige. Želim im da budu u gornjoj polovini tabele, delimično i zbog našeg bivšeg igrača Vanića.

Reply
LA[K]I јул 30, 2016 at 06:40

Bice velika borba za plej of. Ja bi iskreno vise voleo da oni udju nego Vozdovac ili Radnik iz Surdulice.

Reply
ДЕЈО јул 30, 2016 at 08:17

Grobarskoj filijalu metalcu sve najgore!!!!!!!!!

Reply
Djole-Jagodina јул 29, 2016 at 22:12

Najveci utisak sa ove utakmice je Lukovic.Kome nije bilo jasno do veceras sada je valjda otklonio svaku dilemu da je jednom nogom u penziji a drugom u nekom manjem klubu.Petkovic izgubio samopouzdanje 100% takodje los.Ostalo pije vodu nije to lose za nasu ligu.

Reply
Deda јул 29, 2016 at 22:42

A sta kazes za Sikimica. Njega i Lukovica obozavam da gledam

Reply
Hadži Dragan јул 30, 2016 at 10:22

Deda,bolje i Sikima,nego Orlandić,hahaha.

Reply
Hadži Dragan јул 30, 2016 at 08:53

Luković i Petković na tribine…da nas bude više(kad su posete,već ovako male).

Reply
Estrella Roja јул 29, 2016 at 22:11

3 pozitivna utiska sa utakmice. Prvi je da imamo paklenu konkurenciju koji su pridoneli svojim dolaskom strani fudbaleri, pa tako i naši igrači grizu još jače. Drugi je da Babunski pokazuje konačno da može biti kreativac i mozak na terenu koga smo očekivali još od pravog Deje. Treći je da je Vieira skinuo maler sa sebe postigavši gol, ubeđen sam da je to početak njegove prošlogodišnje rapsodije zbog koga sam posebno srećan s obzirom da mi je omiljeni fudbaler iz prošle sezone, uz Lucha, podrazumeva se. Negativan utisak je još jedna besmislena „poruka“ dunjićevaca protiv regionalne lige, ovaj put u fudbalu. Smatram da je ta liga neophodna zbog još kvalitetnije Zvezde, sa kojom dolaze i jake utakmice posle kojih bi naši igrači postali još bolji. A direktan plasman u LŠ je primamljiv cilj, ne tako neostvariv kako nam se činilo posle Valete. Sve u svemu, srećno Zvezdo u utorak, neka to bude početak povratka nekadašnje slave.

Reply
kastiljo јул 30, 2016 at 02:36

Nek ne dolaze dunjicevci na utakmice reg.lige… Zapad i istok ce biti puni sto je oko 25-30000 ljudi,taman oni koji nas nece kostati para i praznih tribina.

Reply
Hadži Dragan јул 30, 2016 at 09:01

Nisam Dunjićevac,već neko sa istočne tribine,ali nam Regionalna liga ne treba.Primer je košarka gde su nam zamrli centri poput Novog Sada,Vršca,Subotice,Čačka,Kraljeva,Kragujevca…U roku od dve godine bi nam ukinuli prolaz u UEFA takmičenja,a sad imamo 1 tim za LŠ i 3 za LE.Šta tražimo više???Ni u košarci nebi Zvezda i Partizan igrali Regionalnu da nisu dominantni i igraju stalno Euoroligue.U fudbalu bi to bilo malo teže pored Dinama.Rijeke,Hajduka,Olimpije,Želje…Na kraju krajeva odrastao sam u SFRJ i dugo gledao tu ligu gde je bilo najviše 10 do 15000 gledalaca,osim kad se igra derbi velike četvorke.Nijedan argument u korist SFRJ lige.Zvezda Srbija,nikad Jugoslavija.

Reply
Zoran јул 29, 2016 at 22:01

Ovo vec nije krivica Lukovica ovo je krivica Bozovica kada nevidi da ovaj nije u stanju da razmislja.Sta bi jos trebalo da uradi da bi ga izbacili iz tima.Bozovicureaguj dok nas ovaj ne unakazi.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 29, 2016 at 22:00

sta jos treba da se desi da raskinu ugovor sa lukkovicem..pa zar je moguce da nema ni 1% obraza i cast da li ga je bar malo sramota..Babunski svaka cast najbolji tehnicar definitivno..petko definitivno je za sopot..sikimic je definitivno sramota grofa

Reply
josif јул 30, 2016 at 07:01

Konacno da se usaglasimo oko necega!Mislim da je David Babunski veceras pokazao klasu!Nista slabiji od Kange,samo iskustvo nedostatak.Isto bi bilo i sa Avramovskim koji je otpisan,on je klasa za razne Poletanovice i sl.Pozz.MKD

Reply
Danijel1984 јул 30, 2016 at 18:35

Ja nikad nisam video da Avramovski odigra onako kvalitetno kao Poletanovic sinoc!

Reply
dejo јул 29, 2016 at 21:54

Lukovic bi mogao malo da odmori. Stigle su ga godine i verovatno se i zadovoljio ovom igrom. Mozda jos jednu sezonu da odigra u nekom kluba tipa Backa ili Donji Srem ali u Zvezdi je gotovo.

Reply

Leave a Comment