Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Ксенија Зец: Диван је осећај посетити Звезду

У посети Одбојкашком клубу Црвена звезда била је Ксенија Зец, рођена Прегл, некадашња одбојкашица црвено-белих и дугогодишња репрезентативка наше земље.

Феноменалан је осећај посетити Црвену звезду. Прошло је 13 година од када сам родила ћерку и желела сам да јој покажем Београд, ствари су се поклопиле и дивно је бити у Црвеној звезди после 15 година – рекла је Ксенија Зец.

У Црвеној звезди је провела две сезоне осамдесетих година у генерацији Љиљане Пешић, Јованке Марковић, Јелене Рељин… Са црвено-белима је освојила 3. место у националном шампионату.

Из Звезде сам отишла да играм у Базел и стицајем околности, јер су клубови у Швајцарској тек тада почели да потписују професионале уговоре, сам била први професионалац у тој земљи. И углавном сам наступала за тимове из тог града – присећа се некадашња одбојкашица Црвене звезде.

1kzc

Незаборавне тренутке Ксенија Зец је проживела у репрезентацији Југославије коју је тада са клупе водио Александар Боричић.

Седам година сам наступала за репрезентацију Југославије. Селектор је био Александар Боричић и баш ме радује када га сретнем. То је феноменалан доживљај. Сви знамо колико је он добар тренер био и веома ми је драго да сам била део те екипе. Учествовали смо на Европском првенству и то су били највећи успеси те генерације.

Иначе, Ксенија Прегл се удала за сина некадашњег одбојкаша Црвене звезде и репрезентативца Југославије Живојина Зеца. Права звездашка фамилија!

Повезане вести

Leave a Comment