Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ибањез: Знали смо да ће бити тешко, биће лакше на Маракани

За Луиса Ибањеза није било изненађење што су у тиму Валете конце игре вукли његови земљаци Фалконе, Хил, Агире и Малано.

– Знали смо да ће бити тешко иако су сви причали да ћемо лако проћи. Ја познајем сву тројицу Аргентинаца и знао сам да су добри играчи. Показали су то и на терену. Следи реванш на Маракани, већи је терен и биће лакше. Ту је и публика.

Није било лако Ибањезу да се носи са ривалом по левој страни, посебно по спарном времену на Малти.

– Знао сам да је снажан, али борио сам се. И они и ми смо играли мало оштрије, задњих 20 минута сам имао грч пошто сам добио један јак ударац у ногу.

Нису се најбоље снашли капитен Луковић и Ибањез у ситуацији када је Фалконе матирао Кахримана.

– Можда је наша грешка, али био је то мајсторски шут, као и Катаијев касније.

Стрелац гола одлуке, искусни нападач Предраг Сикимић, свестан је да српски шампион још није на нивоу игре који се прижељкује.

– Показало се да не смемо да потцењујемо противнике. Против било кога мораш да играш, мораш више да трчиш. На папиру смо јачи, али се испоставило да смо тешко прошли на терену. Битно је да смо победили. Деловали смо стегнуто, нисмо могли да прогурамо завршни пас. Не знам шта је у питању, ваљда то што је прва утакмица – истакао је Сикимић.

Да више нема шале ни са противницима који су до јуче важили за апсолутне аутсајдере говоре и неки од осталих резултата другог кола квалификација за Лигу шампиона. Селтик је сензационално изгубио од Линколна на Гибралтару (0:1), Салцбург је на домаћем терену стекао само гол предности против летонске Лиепаје (1:0), док је кипарски АПОЕЛ одиграо без голова против Њу Сејнтса у Велсу. Ни Легија из Варшаве се није прославила против Зрињског у Мостару (1:1).

Повезане вести

Leave a Comment