Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Катаи: Катастрофално прво полувреме, морамо да будемо пажљиви

Теже него што се очекивало црвено-бели су успели да стекну повољан резултат у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона против Валете на Малти.

Звезда је славила истоветним резултатом као пре 35 година када је чувена генерација предвођена Пижоном, Шестићем и Дулетом Савићем славила против Хибернијанса са 2:1 поготком Ранка Ђорђића у 90. минуту. Три и по деценије касније Александар Катаи био је јунак Звездиног преокрета на Малти.

Десетка шампиона Србије затресла је мрежу у стилу Марка Ван Бастена (на сличан начин је пре тога Валету у вођство довео Федерико Фалконе), а девет минута касније асистирао је Предрагу Сикимићу код победоносног гола.

– Види се да вежбам на тренинзима. Много, много битна победа. Прво полувреме је било катастрофа, нисмо могли да се спојимо. Срећом да смо се пробудили у другом полувремену – истакао је Катаи након утакмице, а затим одговорио на питање какве је савете Гроф Божовић поделио екипи на полувремену:

– Да морамо да се пробудимо и заиграмо боље.

Најбољи стрелац екипе је похвалио навијаче који су подржали екипу на далеком гостовању.

– Пружили су нам подршку, рекли да су уз нас – истакао је Катаи, а затим прокоментарисао своје ремек дело у 66. минуту.

– Није могао на лепши начин.

Половина посла је обављена, али Валета је показала да може да буде веома неугодна са бројним странцима у тиму.

– Направили смо велики корак, али морамо да будемо пажљиви – рекао је голгетер Супер лиге Србије.

Кроз недељу дана ће Звезди сигурно бити лакше пред својим навијачима. До тада ће бити познат и наредни противник, а нема сумње да ће и поред великих врућина, првака Србије чекати добрано испуњен стадион у реваншу против Валете.

Повезане вести

3 comments

REDANDWHITE јул 13, 2016 at 16:17

Pobeda je pobeda, kako god, bez kenjanja i prebacivanja kako je moglo bolje, najlakse je kritikovati. Bitna je pobeda, u Beogradu cemo ih oladiti sa pet-sest razlike. Kanga odlican, sjajne lopte davao. Katai super. Od ostalih Mouce ce da bude ubica samo malo da udje u fazon.

Reply
nikolaa zafa јул 13, 2016 at 14:02

Ako hocete da igrate Ligu Sampiona morate mnogo bolje,a vi ste jedva dobili valetu za koju realno 70% ljudi nisu culi…

Reply
ДЕЈО јул 13, 2016 at 07:22

I da se ne vučete na terenu ko neke babetine!

Reply

Leave a Comment