Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Божовић: Прилика да урадимо нешто у Европи

Тренер нашег тима Миодраг Божовић је на званичној конференцији за медије уочи меча са Ла Валетом рекао да се нада успешном почетку квалификација за Лигу шампиона.

– Волели бисмо да успешно почнемо квалификације. Имамо прилику после дужег времена да направимо нешто више у Европи и даћемо све што је од нас да то и успемо. Мислим да смо на папиру, по саставу бољи од њих и да смо фаворити. То је ипак само на папиру, то морамо да покажемо на терену и била би катастрофа ако не прођемо – рекао је Божовић.

Звезда почиње сезону, а меч је заказан за 20 часова. А још није извесно да ли ће Џон Руиз почети утакмицу.

– Искрено Пабло Моуче је у бољој физичкој форми од Руиза, али је ће обојица сигурно играти у другом полувремену – поручио је Божовић.

На Малти је веома топло…
– Време за игру је исто и нама и њима. Можда је и боље што је први меч на Малти. У Београду прогнозирају 37 степени и осетили смо врућину. Има много потцењивања противника од стране медија, тако да се не слажем да ће терен да нам буде већи противник него они. Сигуран сам да ће пружити добар отпор јер играју код куће и очекују добар резултат – казао је Божовић.

Миодраг Божовић је на Малту повео 20 фудбалера.

– Најбољи су обично ту. Није ми било тешко да изаберем јер има много младих играча који су остали, много оних који су добро радили, али мислим да сам се определио за оне који су најбоље радили – рекао је Божовић.

Домаћин је одредио да цена улазница за оне који нису чланови клуба буде чак 50 евра, за шта је Божовић оценио да је то њихово право.

– Имају право, могу да ставе цену колику год хоће. Али, пошто имају много гледалаца, ја бих им ставио да буде 500 евра у Београду. Плашим се да не напуне стадион – ироничан је био наш тренер.

Капитен Звезде Александар Луковић рекао је да не познаје много предстојећег ривала, али да мисли да је његова екипа боља.

– Дошао је дан премијере, нешто што смо дуго чекали. Дефинитивно је да смо фаворити, али то ништа не значи. Морамо да будемо максимално озбиљни. Надам се да ћемо победити јер смо квалитетнији – рекао је Луковић.

Он је истакао да се нада да ће бити навијача Звезде на утакмици. Утакмица ће се играти у уторак од 20 на стадиону Хибернијанса у месту Паола.

Повезане вести

Leave a Comment