Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

ЕП у атлетици: Тамара Салашки у финалу на 400 метара

Најбоља атлетичарка Београда и узданица АК Црвена звезда, Тамара Салашки, пласирала се у финале трке на 400 метара на Европском првенству у Амстердаму, пошто је данас у полуфиналу стигла на циљ као друга у својој групи.

Имала је сјајан финиш у последњих 80 метара и остварила прижељкивани успех резултатом од 52,27 као другопласирана у другој полуфиналној групи, а укупно је имала седми резултат од такмичарки које су се пласирале у финале. Бржа од ње у другој групи била је само Британка Ањика Онуора (51,84).

Из прве групе у финале су прошле чак четири такмичарке (две по пласману и две резултату): Флорија Жуи (Француска), Кристин Охурогу (Велика Британија), Ники Ван Лојверен (Холандија), Јустина Свјети (Пољска), док су из треће групе то успеле Либанија Грено (Италија) и Малгоржата Холуб (Пољска).

Финална трка на 400 метара заказана је за сутра од 20 часова и 25 минута, а у петак на стазу излази још један Звездин представник. Милан Ристић стартује у квалификацијама на 110 метара препоне око 12 часова и 55 минута, према ранијим најавама. Иначе, ово Европско првенство у атлетици нема такав рејтинг и квалитет као претходна јер свим руским такмичарима није дозвољено учешће због допинга неколицине њих, што је преседан какав није забележен у историји атлетике, али и спорта уопште и то у јеку опште сатанизације Русије од стране трулог запада који не бира средства у обрачуну са било ким ко им квари планове, а претеча свега била је агресија на Србију и Црну Гору 1999. године, као и сва дејства против српских интереса током деведесетих година минулог века.

Повезане вести

Leave a Comment