Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Изабрана нова Скупштина и руководство КК!

КК Црвена звезда добио нови сазив Скупштине. Небојша Човић остаје Председник клуба у новом петогодишњем мандату, док је познати привредник Бранислав Баћовић нови Председник Скупштине.

На Изборној Скупштини КК Црвена звезда која је одржана 7.јула 2016.године у просторијама клуба на Малом Калемегдану, изгласан је нови сазив Скупштине клуба, који је гласањем донео одлуку да Небојша Човић остаје на месту Председника КК Црвена звезда у новом петогодишњем мандату.

Небојша Човић је изабран једногласно са 32 гласова присутних, док је нови председник Скупштине клуба познати привредник Бранислав Баћовић који је у ранијем периоду био члан најуже управе,док на месту потпредседника Скупштине остаје Зоран Милошевић.

„Велико задовољство ми причињава чињеница да смо направили велики посао за ових пет година, да смо направили и добар резултат на терену, стабилизовали клуб, и сада морамо да размишљамо шта и како даље. Нови модел Евролиге је врло опасан, јер захтева још већу ангажованост свих,на свимим нивоима у клубу, велики број играча, одиграних утакмица, било је задовољство радити са свим овим људима. Покренули смо армију навијача, који су чекали да се Црвена звезда подигне и поново буде велика. Променили смо неке људи у Скупштини и Председништву. Са те стране, дугујемо и изражавамо захвалност свима који су од 2011.године били у клубу, помогли, и свако од тих људи има свој допринос у овом успеху. Нико не може да нам оспори резултат, иако има много оспоравања. Чека нас много посла и у наредном периоду“ рекао је приликом првог обраћања новој Скупштини клуба, Председник клуба Небојша Човић.

Од четвртка промењено је и име клуба у Статуту црвено-белих. Више нема имена Телеком, већ се клуб зове КК Црвена звезда са адресом Мали Калемегдан број 2 и у статуту. У Надзорни одбор улазе и навијачи, па ће уместо три члана овај орган имати пет у наредном периоду. И следеће такмичарске сезоне КК Црвена звезда ће имати спонзорски уговор са компанијом Телеком, па ће црвено бели у свим такмичењима и у свим млађим селекцијама, носити име Црвена звезда МТС, и то по жељи ове компаније.

„Укупан приход за претходних пет сезона клуба је био 28 милиона евра, а од тога око 12 милиона је потрошено на измиривање претходних обавеза, из периода од 2000.године до 11.8.2011.године. Држава је обезбедила за претходних 5 сезона, укупну суму од четири и по милиона евра, што је представљало 16 посто укупних прихода КК Црвена звезда, док је преосталих 23,5 милиона клуб обезбедио својим активностима, и од спонзора који нису државна предузећа. Са друге стране, КК Црвена звезда је у том периоду платио два милиона и 700 хиљада евра на име пореза и доприноса, што су обавезе према држави“ навео је Председник клуба Небојша Човић приликом подношења финансијског извештаја за протеклих пет година, и том приликом се захвалио граду Београду, Влади Републике Србије, компанији „Телеком” и свима који су помогли клубу у претходних пет сезона.

Према подацима које је изнео Човић клуб је у последњих пет година одвојио 9.5 милиона на накнаде за играче првог тима, а тренери су у претходних пет сезона укупно коштали клуб милион и 200 хиљада евра. Прошлогодишњи тим, који је остварио велики успех и уз две титуле и пласман у четвртфинале Евролиге, вредео је 2.5 милиона евра бруто, а најскупљи играч био је Квинси Милер са годишњом платом од 400.000 долара.

Делегати су током Изборне Скупштине сазнали и да ће приходи од Евролиге у наредној сезони бити незнатно већи у односу на прошлу, у којој је забележен историјски успех и пласман у четвртфинале, а то је новчани приход од 200 хиљада еура као загарантована сума, и 37 хиљада за сваку победу у првој фази такмичења. У случају пласмана међу првих 8 тимова, клуб би од сваке победе приходовао суму од 70 хиљада евра.

КК Црвена звезда издвојио се у регион и по приходима од продатих улазница, тако да је за претходних 5 сезона, клуб приходовао 3 милиона и 100 хиљада евра од улазница, два милиона и 200 хиљада евра од обештећења за играче, миллион и 600 хиљада евра од ТВ права…

Према речима првог човека црвено-белих, пројекција буџета за следећу сезону је између пет и пои шест милиона евра, али без оптерећења враћања дугова, јер је успешно окончан УППР. Са друге стране, резултатски циљеви остају исти, посебно у домаћим оквирима, а то су највиши пласмани у АБА и КЛС лиги, националном купу, и реалан пласман и борба са много скупљим и јачим тимовима у Евролиги, која ће се играти у новом формату.

КК Црвена звезда након одржане Изборне Скупштине и избора свих органа клуба, окреће се наредним обавезама и изазовима, а то су формирање тима и буџета за наредну сезону.

Повезане вести

7 comments

dejo јул 24, 2016 at 16:48

Covicu moju punu podrsku imate samo morate isto tako napravit jak sastav za Evropu ,ABA ligu i Domacim takmicenjima jer je to vazno izuzetno za citav nas KK Crvena Zvezda Covicu a nemoj me pogresno svatit ne valja ti to sto je toliko ubaceno navijaca u novu upravu KK Crvena Zvezda zar nema mjesta za Slavnica u nasem KK Crvena Zvezda naprimjer i jos legendi KK Crvena Zvezda u njemu Covicu

Reply
Nebojsa Arsic јул 7, 2016 at 20:12

Samo napred puna podrska. Sve najbolje i nastavite tako.

Reply
zemunac1976 јул 7, 2016 at 20:06

a naprednim pljuvacima ovde ostaje da i sledecih 5 godina kmece i pljuju igrace sadasnje i buduce,trenera Radonju i poruka…necete uci u klub…idemo u nove pobede

Reply
Mississauga јул 8, 2016 at 01:29

Zemunac , molim te , javi se sto pre u najblizu „ustanovu“ , prolupao si i trebas pomoc.
Nisi ti bas kao obican „sendvicar“.

Reply
Mississauga јул 8, 2016 at 01:32

Zemunac , molim te , javi se u najblizu „ustanovu“ , pro.upao si i trebas pomoc.
Nisi ti bas kao obican „sendvicar“.

Reply
Hadži Dragan јул 7, 2016 at 19:45

Gos-n Čoviću,bravo za stabilizaciju kluba.Čestitke igračima,trenerima i naravno Vama na dosadašnjim uspesima,uz želju da tako nastavite i ubuduće.

Reply
milan zvezdas јул 7, 2016 at 19:31

bravo za upravu na celu sa dr Covicem, navijace takodje jer bez vatrenih delija tesko bi u evro ligi sa bolo kim naravno hvala i svim igracim koji su nosili dres u poslednjih 5 godina takodje i maestru DEJANU RADONjICU…

Reply

Leave a Comment