Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Фибел поручио Виеири: „Играј или иди!“

Након пораза од Пандурија за Тањуг изјаву је дао штопер Црвене звезде Томас Фибел.

„Резултат није добар, али смо у фази припрема и тренер Божовић још испробава. Пријатељске утакмице нису од велике важности, морамо да заборавимо тај пораз и окренемо се наредним обавезама. Постоји много играча и морамо да се ‘осетимо’. Боље је сада да правимо грешке, него касније. Верујем да ће нас тренер спремити до меча са Валетом. Некад није лоше изгубити. Безвезе је што смо примили четири гола, али шта сам могао да урадим? Ништа… Мој посао је да победим, трудио сам се, борио, али нисмо успели“, рекао је Фибел и додао да играчима недостаје боља комуникација.

„На терену говорим два језика, француски и енглески. Језик није проблем, али морали бисмо између себе много више да комуницирамо. На француском причам са Доналдом и Кангом, а са Луковићем, који је поред мене, на енглеском. Ипак, остали би морали више да причају са саиграчима. То је све фудбал и ствари које су нормалне“.

Фибел не сумња да ће Звезда бити спремна за Валету.

„Неће бити лако, иако многи мисле да хоће. Међутим, нисам уплашен, бићемо спремни и мотивисани. Име Црвене звезде нас обавезује да прођемо у наредно коло, фаворити смо и сви знамо шта би требало да урадимо“.

Томас верује да ће Гелор Канга и Џон Руиз бити од великог значаја за тим.

„Канга је имао велику жељу, тражио лопту, али тек је одрадио неколико тренинга са екипом. Најважније је да хтео, трудио се, био мотивисан, без обзира на пораз. И Руиз је одличан играч, видеће се то ускоро“.

Што се тиче Виеире, Фибел је био искрен.

„Не желим да га осуђујем, Уго је професионалац. Моје размишљање је ако не желиш да останеш онда иди, у супротном – играј. Да сам у тој ситуацији и да не знам да ли остајем, рекао бих клубу да ме пусти да одем. Не бих желео да се такве ствари одражавају на тим. Желео бих да Вијеира буде чист у глави и потпуно фокусиран“, закључио је Француз.

Повезане вести

9 comments

pera јул 6, 2016 at 22:01

Ja rekoh pre nedelju dana, previse stranih igraca i veliki problem komunikacija medju igracima. Umesto inicijative da se sve sto se moze pokupi iz reprezentacije svetskih sampiona sa ovih prostora mi smo se latili neproverenih stranih igraca. Igraci se dovode na osnovu video snimaka koje kad pogledam i Orlandic ima odlicne karakteristike a drvo je od igraca. Zvezda kad igra Plavsa pola sata ima igru a kad njega nema u timu nema ideju kako da predje centar i sve se svodi na individualne napade Huga i Kataija. To je istina a problem broj jedan da se napravi igra je komunikacija izmedju igraca. Ne moze Lune koliko god imao karijeru iza sebe jer nije fizicki u stanju da bude glavni igrac odbrane to je mogao pre par godina ali tada nije bio u Zvezdi. Da sam na njegovom mestu otisao bih kao legenda i ako hoce da pomogne nek krene da radi na skolovanju igraca u klubu za pocetak, dakle u trenerske vode i neka povede kuma koji tek nema mesta u timu. Osvestite se ljudi sad je prilika da klub konsoliduje finansije da vrati deo duga i da na osnovu prodaje stvorenih igraca napreduje. Nije resenje razigravati strane igrace koji onda odu bez cvonjka a mi nikakve koristi od toga.

Reply
dejo јул 6, 2016 at 20:29

Ova izjava je totalno na mjestu Fibela u vezi Vieire ,meni je Vieira mio al treba da rece zeli li da igra ili ne za nasu Crvenu Zvezdu to je na upravi Crvene Zvezde da napravi i da se dogovori sa Vieirom jer ne smije da bude nezadovoljnih igraca u nasu Crvenu Zvezdu upravo nase Crvene Zvezde to morate da znate

Reply
walter white јул 6, 2016 at 19:11

to da izjavi igrac koji je dosao prije mjesec dana? ne vjerujem.

Reply
kastiljo јул 6, 2016 at 17:53

Ovo je dobro receno s njegove strane,samo ne znam koliko je pametno tempirano vreme za takve vrste prepucavanja,jer fudbaleri su ako nista drugo poznati kao vrlo egocentricni sto moze dovesti do rasula u svlacionici sto je smrt…Mada je meni i pre ove izjave,po izjavama nekih drugih igraca,delovalo da u svlacionici ne stima bas sve kao prosle sezone…Verujem da se neki osecaju ugrozenim te da atmosfera nije bas na nekom nivou od prosle godine..

Reply
ДЕЈО јул 6, 2016 at 17:43

Samo me zanima tačno ko i kako mu je postavio pitanje, jer mi ovo zaista izgleda kao da neko pokušava da naruši odličnu atmosferu u timu. Uvek su nam to radili pred važne utakmice.
Ne budite lakoverni.

Reply
Estrella Roja јул 6, 2016 at 17:58

Potpuno se slažem sa tvojom ocenom. Sumnjam da je Fibel nešto slično izjavio, možda je novinar sugerisao sa pitanjem, a pravo je pitanje da li je uopšte došlo do razumevanja u komunikaciji. Poznato je da naši wannabe novinari ne poznaju dobro ni svoj maternji jezik a kamoli da znaju francuski. A u slučaju da je izjava verno prenesena, Fibel je napravio neviđenu glupost. Ko je on da sudi igraču koji je prošle godine dokazao svoj kvalitet golovima, asistencijama i fanatičnnom borbenošću. Uostalom, juče se nije pokazao da bi danas nekom držao lekcije. Međutim, ovo sve pod jednim velikim Ako je to rekao, u šta itekako s punim razlogom ne verujem.

Reply
kastiljo јул 6, 2016 at 19:57

“Безвезе је што смо примили четири гола, али шта сам могао да урадим? Ништа… Мој посао је да победим, трудио сам се, борио, али нисмо успели“ – Ova izjava je mozda,za mene barem,jos jezivija s obzirom da ukazuje da uopste nije timski igrac i da ne prihvata odgovornost…Jeste da je Lukovic kriv za 3 od 4 ako ne i za sva 4,ali u kakvu te ovakva izjava poziciju stavlja sa saigracem i kako se na ovaj nacin gradi poverenje..?!

Reply
Nenad јул 6, 2016 at 17:31

Fibel, svaka čast na izjavi. Ali o ovome ne treba da razmišlja samo Hugo nego i Grof i uprava.Jer je bilo neophodno pored dosadašnjih pojačanja(gde su neka i suvišna, pre svega natrpana krila) dovesti i špica No. 2, da ne bi došli u situaciju da nema ko da da gol kada je gusto u 3. i 4. kolu kvalifikacija LŠ/LE.Da neće možda Sikima da nas uvede u grupe LŠ/LE.

Reply
Bata јул 6, 2016 at 17:20

Tako je Fibel : ili igraj ili idi

Reply

Leave a Comment