Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Вучинић нова Звездина мета

Према писању Моцарт спорта, Црвена звезда има намеру да у своје редове доведе некадашњег голгетера Лећеа, Роме и Јувентуса Мирка Вучинића.

Наводи се да је фудбалер већ контактиран и да би под утицајем одређених пријатеља могао да преломи и појача Звездине редове. Међутим, велика препрека за његов долазак у редове српског првака је важећи уговор који има са Ал Џазиром из Емирата до јуна следеће године.

Постоји могућност да црвено-бели у случају добре понуде остану без Уга Виеире до краја лета, па би Вучинић представљао идеалног наследника голгетера из Португала и поред тога што је у новембру минуле године доживео тешку повреду.

За Ал Џазиру је на 23 утакмице постигао 25 голова, па је велико питање да ли ће богати клуб из Емирата тако лако дозволити његов одлазак у случају да се одлучи за Звезду, јер је према одређеним информацијама одбио понуду од милион евра колико је љубљанска Олимпија на челу са Миланом Мандарићем била спремна да издвоји за некадашњег младог репрезентативца Србије и Црне Горе, који је својевремено са три гола торпедовао Хрвате у овом узрасту.

Вучинић је поникао у Сутјесци из Никшића, затим се истакао као голгетер италијанског Лећеа и на 118 сусрета постигао 37 поготка у периоду од 2000. до 2006. године, да би за Рому од 2006. до 2011. на 202 меча затресао мрежу у 64 наврата. У Јувентусу је од 2011. до 2014. остварио учинак од 96 утакмица и 26 голова. Са Јувентусом је три пута био шампион Италије и два пута победник Супер купа, док је у дресу Роме освојио два Купа Италије и један Супер куп. Био је најбољи стрелац лиге у Емиратима у сезони 2014/15, а чак седам пута је биран за најбољег фудбалера Црне Горе. За репрезентацију Србије и Црне Горе наступио је три пута, а за Црну гору је одиграо 44 утакмице уз 17 голова. Мирко ће 1. октобра прославити 33. рођендан.

Повезане вести

3 comments

DJOLE BARI 91 јул 3, 2016 at 17:29

DALI STE NORMALNI ? ČOVEK JE IMAO TEŠKU POVREDU, PRAKTIČNO JE INVALID ♿.

Reply
Jaaaa јул 3, 2016 at 11:41

On nije igrao od novembra prošle godine, dug je to period pitanje je u kakvoj je formi. Mada bi sigurno doprineo svojim kvalitetom timu, a ima već iskustvo u punjenju Hrvata. Mada mislim da nije realan njegov dolazak

Reply
italy јул 3, 2016 at 11:27

Nema nista od toga….prvo niti je on lud da igra u zvezdi za tri puta manje para nego u olimpiji(ko zna koliko tek ima u emiratima)niti je on igrac za buducnost….Kome da ga prodamo posle godinu dana,ko ce da kupi igraca od 34-5 godina….

Reply

Leave a Comment