Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Звездаши на ЕП: Тамара циља финале, Милан јуриша на злато

Две велике узданице АК Црвена звезда бориће се за врхунске резултате и висок пласман на Европском првенству у атлетици које се одржава од 6. до 10. јула у Амстердаму.

У питању су рекордери Србије, Тамара Салашки, званично најбоља атлетичарка Београда, која се такмичи у дисциплини 400 метара и Милан Ристић на 110 метара препоне.

Да је ово у потпуности њихова година показали су обарањем државних рекорда. Тамара је у Старој Загори истрчала 400 метара за 51,89 секунди, поправила сопствени национални рекорд и изборила се за пласман у Рио де Жанеиро.

Свесна да је у Амстердаму очекује жестока конкуренција, у изјави за Спорт није се разметала бомбастичним најавама, већ је скромно истакла да ће вребати своју шансу из сенке.

– Нигде нисам била на припремама пред Првенство Европе, очекујем добру трку у полуфиналу и борбу за финале.

Тамара ће стартовати 6. јула у квалификацијама које су на програму од 13 часова и 10 минута. Полуфинална трка је дан касније у 17 часова и 35 минута, а финале је заказано за 8. јул од 20 часова и 25 минута.

1mr

Милан Ристић је достигао сјајну форму и са 13,37 у Швајцарској стигао до најбољег остварења у каријери у трци на 110 метара препоне. У Амстердаму има велике амбиције и нада се најсјајнијем одличју, што је потврдио у разговору за Телеграф:

– За пласман, идем на победу јер једино тако могу ментално да се спремим и истрчим најбољи резултат. Прошло Европско првенство сам посматрао са трибина због повреде, сад је моја шанса и спреман сам. Даћу све од себе да истрчим што брже и да се пласирам што боље.

Ристић има добро разрађен план након Европског првенства, а све је подређено да у Рио де Жанеиру буде прави у најјачој конкуренцији на планети.

– Нисам био на завршним припремама, фокусирам се у Београду до Амстердама, а после Европског првенства ћу се вратити назад у САД да се максимално спремим за Олимпијске игре. Прија ми домаћа атмосфера и мислим да сам овде довољно релаксиран да могу да останем фокусиран на своје обавезе до Амстердама.

Прва трка у Холандији очекује га у квалификацијама 8. јула од 12 часова и 55 минута. Дан касније од 19 и 15 на програму је полуфинале, а финале је заказано за 21 час и 35 минута исте вечери.

Повезане вести

Leave a Comment