Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Џудо: Милица Николић бронзана на ГП у Будимпешти

Још један врхунски резултат Милице Николић на међународној спортској сцени. Николићева, најбоља српска џудисткиња и европска шампионка (до 23 године) освојила је бронзано одличје на још једном такмичењу у оквиру ИЈФ светског тура – Гран прију у Будимпешти.

– Задовољна сам резултатом. Увек прија када се са великог спортског такмичења вратите са медаљом. То је циљ коме тежите. То је оно зашто и тренирамо и спремамо се свакога дана у години – рекла је кроз осмех Милица Николић, репрезентативка Србије.

Николићева је одлично почела учешће на ГП у престоници Мађарске. Лед је пробила победом над Мелани Клемент из Француске, које се љубитељи џудоа сећају и са Европског купа “Србија опена“ 2015. године када је и тријумфовала. Николићева је у потпуности прочитала узданицу труколора и на вазари победила у дуелу са трофејном француском џудоком. У другом мечу одлична Јапанка Енро Хироми нашла је решење за српску трофејну узданицу. Ипак, у борби која је одлучивала о носиоцу бронзаног одличја, Николићева је одмерила снаге са домаћом такмичарком, Реком Руп. Николићева је још једном показала психичку стабилност и несумњиви квалитет.

– Бацила сам је на јуко и вазари. Она је одлична такмичарка и још треба имати у виду да је била на домаћем терену. Наравно да нисам желела да се кући враћам без медаље и успела сам. Бацила сам је на сеои наге, а после и на коши горуму и бронза ми је била око врата. Заиста сам задовољна, али ово је тек почетак – закључила је Милица Николић.

Повезане вести

Leave a Comment