Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвено-беле добиле ривале у групној фази регионалне лиге

У петак је обављен жреб група за нову сезону Међународне женске регионалне кошаркашке лиге у коју се Црвена звезда враћа после две сезоне.

Парове су извлачиле Звездине представнице Весна Човић и Анђа Вукмировић, док је жребом руководио комесар лиге Надир Кореџија. Пошто је шампион Србије, екипа Радивоја Кораћа одустала од такмичења у регионалној лиги, као и словеначко Гросупље и хрватски Медвешчак, финалиста из минуле сезоне, накнадно су примљени црногорски Никшић и бугарски клубови Монтана 2003 и Берое из Старе Загоре.

Освајач Купа Србије није имао среће на жребу, јер је запао у тежу групу Б у којој ће ривали екипи Драгана Вуковића од јесени бити бранилац титуле Будућност Бемакс, првак Бугарске Монтана 2013, шампион Словеније Атлет Цеље, шампион Македоније Бадел 1862 и првак БиХ, Плеј оф из Сарајева, док групу А чине Краљево, Партизан 1953, Триглав, Никшић и Берое.

Прва фаза регионалног такмичења трајаће од 5. октобра до 21. децембра, затим ће осам најуспешнијих клубова у другој фази формирати Суперлигу која ће се играти од 18. јануара до 8. марта, а Фајнал-фор је заказан за 18. и 19. март.

У 1. колу Црвену звезду очекује тешко гостовање у Подгорици против екипе Будућности. Плеј оф у Сарајеву дочекује Бадел 1862, док ће Монтана 2003 угостити Цеље. На старту у групи Б састају се Краљево – Триглав и Партизан 1953 – Берое, док је Никшић слободан.

Дакле у Звездиној групи Б налази се чак пет националних шампиона, док у групи А нема ниједног првака државе, већ је ту Партизан 1953 који стиже из нижег ранга, Берое који је елиминисан у четвртфиналу бугарског плеј-офа, Триглав је играо финале словеначког плеј-офа, Никшић полуфинале у Црној Гори, док је Краљево завршило минулу сезону на петој позицији у првенству Србије, тако да наш тим није имао срећу на жребу, али без обзира на такво стање, ако се избори за пласман у другу фазу, сигурно ће се покушати да се пласира на фајнал-фор, а пре тога треба и ојачати екипу која је тренутно изузетно млада и за домаће такмичење, а посебно за регионалну лигу.

Повезане вести

Leave a Comment