Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

И Валенсија хоће Загорца

Кошаркаш Мега Лекса за кога је Црвена звезда озбиљно загризла налази се на мети члана шпанске Ендеса лиге.

Црвено-бели полако добијају све озбиљнију конкуренцију у трци за Радетом Загорцем, јер би га Валенсија радо видела у својим редовима. Дневни спортски лист “Супердепорте“ из Шпаније доноси информацију да су на мети Валенсије као могућа појачања за нову сезону Кејси Риверс (Реал Мадрид), Фабијан Козер (Лаборал Кућа) и Раде Загорац (Мега Лекс).

Загорцу је у наредном периоду у првом плану НБА драфт, као и припреме са репрезентацијом Србије за олимпијски квалификациони турнир у Београду. Млади крилни кошаркаш је у тек завршеној Супер лиги Србије на 13 утакмица у лигашком делу и плеј-офу бележио просечно 14,7 поена, 6,2 скока, 3,1 асистенцију, 2,38 украдених лопти, проценат шута за два поена од 64,7 одсто, а за три 48,4 одсто.

Ипак, имајући у виду привлачност такмичења у Евролиги, одличне односе Црвене звезде са Мега Лексом, као и чињеницу да би за даљи развој Загорца играње у дресу актуелног првака Србије и АБА лиге у најјачем европском клупском такмичењу био следећи логичан корак, где би имао једну од главних рола у екипи, јасно упућују да су Звездине шансе највеће и поред покушаја конкуренције да у своје редове доведе једног од најталентованијих српских кошаркаша пред којим је већ сада велика каријера.

Повезане вести

1 comment

pera јун 16, 2016 at 16:20

Kakva bre Valensija prema pisanju grobara on je odavno njihov igrač a i kod njih bi imao najbolje uslove da se dokaže i osvoji srpsku ligu naredne godine. Sprdnja. Pišite o dolasku igrača kad bude izvesno da je došao ovako samo pravite lošu uslugu konkurenciji da nam odvede projektovana pojačanja. Ako se kockice slože Rade će u Zvezdu jer se otvara dovoljno prostora za njega jer nas Kinzi sigurno napušta.

Reply

Leave a Comment