Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокеј: Све селекције црвено-белих у новој регионалној лиги

Хокејашки клуб Црвена звезда у наредној сезони учествоваће у новој регионалној лиги словеначког савеза у свим категоријама.

За разлику од минуле сезоне када су сениори као гости наступали у првом делу такмичења, од јесени ће се такмичити до самог краја, укључујући и плеј-оф. У Београду ће црвено-белима гостовати бројни словеначки клубови. Спонзор такмичења биће “Словенске железнице“, а екипе ће бити у обавези да путују њима и тако их промовишу.

Све Звездине селекције пријављене су за учешће у регионалној лиги (узраст до 12, 14, 16, 18 година и сениоре) уз напомену да је учешће екипе до 18 година условљено одговором из ЕБЕЛ лиге, који се очекује крајем месеца. Поред Црвене звезде и клубова из Словеније у регионалној лиги ће учествовати и Медвешчак са екипом састављеном од домаћих играча, јер се њихов најбољи састав већ неколико сезона такмичи у елитној КХЛ лиги, најјачем клупском хокејашком такмичењу Европе у којој велику већину чине клубови из Русије.

Ту је и пројекат хокејашког савеза Србије који ће у сарадњи са Црвеном звездом и Партизаном формирати екипу која ће се под именом Београд такмичити у мађарској МОЛ лиги, а све у циљу јачања српске хокејашке репрезентације. Очекује се да се детаљи о учешћу и регистрацији екипе Београда, за коју ће наступати хокејаши из Звезде и Партизана, у МОЛ лиги разраде на данашњем састанку, а то ће бити потпуно професионална екипа састављена од најбољих српских хокејаша, коју ће као тренер највероватније предводити стручњак из Русије.

Повезане вести

Leave a Comment