Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Направили смо бољу сезону него што је била прошла

Дејан Радоњић је још једном исписао историју Црвене звезде. Поновио је подвиге Небојше Поповића и Владислава Лучића, који су једини у Звездиној историји успели да одбране титуле првака државе.

У кратком периоду престигао је Ранка Жеравицу и постао рекордер црвено-белих по броју победа, а затим се радовао освајању свог шестог трофеја на Звездином кормилу (по две титуле првака Србије и АБА лиге уз два Купа Радивоја Кораћа), укупно 17. титуле националног шампиона у клупској историји.

– Ја сам рекао у најави домаћег првенства да ће бити интересантно, али смејали су се многи. Још једном сам био у праву. Атмосфера је била добра, добри мечеви, пуне хале, била је добра и кошарка, ми смо били бољи, 3-1. Још једна титула, сад сам мало под емоцијама, о некој анализи можда мало касније.

Стратег екипе са Малог Калемегдана је мишљења да је ове сезоне остварен укупно бољи резултат него прошле и поред једног трофеја мање, али и значајнијег искорака у Евролиги пласманом међу осам најбољих.

– Хвала навијачима, хвала свима, честитам свима. Крунисали смо сезону на најбољи могући начин. Могао бих да кажем да смо направили бољу сезону него што је била прошла, што се мислило да ће бити јако, јако тешко с обзиром на све што се дешавало.

Затим се бавио и финансијским питањем, које је приказао специфично, на себи својствен начин.

Морам да заштитим и себе и све нас који радимо у Звезди, тако што ћу рећи да смо до резултата дошли великим заједничким радом. То није направљено невероватним буџетом и некаквим чудима. Имали смо и ми финансијских проблема. Никада нисам хтео тиме да се бавим, али ми смета потенцирање неких ствари. Кад играмо против Реала – паре не играју, кад играмо против неких других, онда је кључна ствар у томе.

Ипак, на питање да ли остаје на кормилу двоструког узастопног првака Србије и АБА лиге и једног од осам најбољих клубова у Европи, Радоњић није конкретно одговорио, већ је то питање оставио отвореним:

– Паааа… – рекао је рекордер клуба по броју победа и подгрејао наду навијачима који га оспоравају да ће му коначно видети леђа, док је његове поштоваоце оставио у недоумици да ли ће и наредне сезоне остати и предводити клуб ка новим изазовима.

Повезане вести

6 comments

Mississauga јун 11, 2016 at 17:26

Kada je ovako „strasan“ trener, i pravi uspehe , zasto ga netrazi ni jedan klub iz inostranstva ? Zasto bas mi moramo da smo te „srece“ ? I , dokle ce „vodje“ navijaca , za novac , da podrzavaju istog? KATASTROFA !

Reply
nele јун 11, 2016 at 15:06

Ma mozete vi mene da krijete zbog nekakvog niskog rejtinga ali ja u svakom slucaju nista nisam slagao! Rekao sam suve cinjenice, meni trenutno je najbitnije da smo dosta bolji od Partizana, a sezona je jos i ispala dobra ako se uzme u obzir onakva navodna pojacanja poput Tomsona, Sofoa i onog Izraelca pa smo posle kroz sezonu morali da se vadimo kroz neka „navrat-nanos“ pojacanja poput Kinsija i Milera. Srecom, oni su ipak bili sjajni i poput jos nekih prijatnih iznenadjenja (Gudirica, Jovica i Simonovica) uspeli su da nam izvuku dobru sezonu, koja, ponavljam, JESTE NESTO LOSIJA NEGO PROSLA ali opet generalno vise nego dobra! Svako voli da bude pohvaljen ali niko kod nas ne prihvata muski i kritike! To ovim dislajkovima prema meni to samo pokazujemo a to nam nikako ne valja zato sto su kritike cesto konstruktivnije i korisnije od pohvala! Razmislite svi vi koji ste me dislajkovali o tome!!

Reply
Mississauga јун 11, 2016 at 17:33

Nele , u pravu si ne 100% ,nego 1000%!
I ne osvrci se na likove poput „zemunca“ i njemu slicnih , oni za nadoknadu (sendvic i sok ili dve kese grisinija)samo rade sta im se kaze.Na zalost , to ti je politika sadasnjeg rukovodstva na celu sa Covicem , „plati pa vladaj “ .

Reply
zemunac1976 јун 10, 2016 at 10:18

kompleksasi psssssst…spustio vam ga je sa 2 pehara i sa top 8:SAMPIONI

Reply
nele јун 10, 2016 at 09:54

Malo je glupo sada posle ovako lepog momenta pricati i ovakvim temama ali prosto ne mogu a da ne ispravim ovog cudaka: Kup nismo osvojili ove godine za raziku od prosle a i u ABA ligi smo odigrali losije i ispred nas je zavrsila Buducnost (iako smo kasnije kroz Final Four osvojili i ABA ligu)! Doduse, bolji smo ove godine bili u Evroligi…… Kada se sve sabere, mislim da je ova sezona za nijansu losija od prethodne ali je opet ispala dobra! Samo me nerviraju ovi Radonjicevi cudni komentari.

Reply
vladimir јун 10, 2016 at 09:21

da,prosle sezone si osvojio 3 pehara a ove 2,koliko si puta izgubio od sektasa prosle a koliko ove sezone…moj treneru veliki…

Reply

Leave a Comment