Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Тамара Салашки оборила рекорд Србије и извадила карту за Рио

Најбоља атлетичарка Београда и узданица Црвене звезде, Тамара Салашки, још једном је одушевила фантастичном трком на 400 метара.

Она је у четвртак на митингу у Старој Загори истрчала 400 метара за 51,89 секунди и тиме значајно поправила лични и национални рекорд који је недавно успела поново да обори.

– Трка је била предобра. У конкуренцији је била атлетичарка из Бахреина коју сам константно јурила, па сам имала и додатну мотивацију. Нисам успела да победим, али сам испунила свој животни сан – истакла је Тамара после великог успеха.

На тај начин она је постала 84. српски спортиста, од тога 13. атлетичарка која ће представљати нашу земљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, јер је значајно надмашила норму за одлазак на највећу светску смотру спорта, која је износила 52,20 секунди.

За чак 42 стотинке надмашила је свој претходни национални рекорд, који је поставила минуле суботе на финалу Купа Србије у Сремској Митровици. Колико је брзу трку имала у Бугарској говори и податак да је њених 51,89 из Старе Загоре седми резултат у Европи, а 49. у свету ове године у тренутку када је постављен.

Пласман на Олимпијске игре дошао је као шлаг на торти, а АК Црвена звезда ће поред Тамаре Салашки на Олимпијским играма имати и Милана Ристића (110 метара препоне). Обоје ових дана руше националне рекорде као од шале и представљају право освежење српске атлетике.

Повезане вести

Leave a Comment