Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

МВП Цирбес: Драго ми је да сам погодио, само хоћу да уживам у слављу

Маик Цирбес је након одбране шампионске титуле понео титулу МВП-а финалне серије плеј-офа и на тај начин крунисао још једну сјајну сезону у редовима екипе са Малог Калемегдана.

Стамени центар је у четири финалне утакмице просечно бележио 13,3 поена, 5,8 скокова уз шут за два поена од 76,2 одсто (16/21) и 19,3 индексна поена, тако да није било дилеме коме ће припасти ласкаво признање за најбољег актера саме завршнице српског плеј-офа. На крају је хладан као шприцер реализовао важна слободна бацања и трасирао екипи пут ка новом пехару.

– Није било лако шутирати бацања, знао сам да је ситуација погоди или изгуби, а њихови навијачи ми нису олакшали. Успео сам да останем смирен и драго ми је да сам успео да погодим. Осећам велики умор, али и срећу у истом тренутку.

На питање да ли је одиграо последњи меч за Црвену звезду, Цирбес је вешто избегао одговор.

– Само хоћу да уживам у слављу и то је једино што ме интересује – истакао је репрезентативац Немачке.

Цирбес и Милер су већ једном ногом виђени у Макабију из Тел Авива. Да је то врло извесно говори и податак да је једна израелска телевизија откупила права на преносе финалне серије српског плеј-офа са позивом навијачима Макабија да виде на делу нове аквизиције некадашњег првака Европе. Нису само Милер и Цирбес означени као мете од стране израелског великана, већ и Звездин плеј Стефан Јовић, рекордер Евролиге по броју асистенција на једној утакмици, али је он под уговором до 2017. године, за разлику од двојице саиграча који су сада слободни у избору нове средине.

Повезане вести

1 comment

dejo јун 11, 2016 at 10:00

Sve najbolje u daljoj karijeri!

Reply

Leave a Comment