Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Пораз Звезде у трећем мечу финала, Партизан вратио брејк

Звезда - Партизан, трећи меч финала КЛС

Црвена звезда је поражена од Партизана у трећем мечу финала КЛС, са 75:72.

У невероватној завршници, Звезда је пропустила неколико шанси да слави, а пут од хероја до трагичара прешао је Марко Симоновић…

3. утакмица финала КЛС

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ПАРТИЗАН НИС 72:75 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22)

Хала: Александар Николић
Гледалаца: 6 500
Судије: Јовчић, Нешковић, Обркнежевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 10, Ребић, Дангубић 4, Митровић 4, Лазић 4, Мицић 3, Симоновић 15, Гудурић 3, Јовић 5, Милер 5, Цирбес 19, Штимац

ПАРТИЗАН: Аранитовић 4, Џонс 13, Мурић 12, Маринковић, Величковић 13, Витковац 4, Ђумић, Милутиновић 8, Вилијамс 12, Врабац 5, Вилсон 4, Магдевски

Након 20 минута, водила је Звезда са 29:27. Наш тим је боље отворио утакмицу и повео са десет поена предности (15:5), али су црно-бели постепено смањивали разлику преко Новице Величковића и у финишу друге четвртине дошли и до пола коша предности. Ипак, Цирбес је везао три поена и одвео Звезду на одмор са предношћу од једног коша (29:27).

Наш тим је предводио Цирбес, са 7 поена, а по 5 су додали Кинси и Јовић. Занимљиво је да је Џонс постигао све поене за Партизан у првој четвртини, а он и Величковић су били и најефикаснији играчи гостију, са по осам поена у првом полувремену.

У трећој четвртини, Звезда је одиграла катастрофално, а гости су дошли до великих +8. Вилијамс је отворио овај део игре са 12 везаних поена, а Врабац уз звук сирене погодио за три поена са своје половине и својој екипи донео до тада најубедљивије вођство.

У последњем кварталу, Величковић и Мурић су предводили свој тим, који је стигао до предности од чак 15 поена, али је Симоновић тројкама и поенима са линије пенала вратио Звезду у живот, колико-толико, смањивши на -7, на уласку у последња два минута.

Виђено је и неколико дискутабилних одлука судија у току напада црвено-белих.

Партизан је поново имао +10, али је за свега 18 секунди наш тим тројком Гудурића и поенима Симоновића, након сјајне одбране смањио на само -3. Џонс је промашио, а Симоновић није погодио тројку за изједначење… Партизан је потом „нудио“ нашем тиму нове прилике за изједначење и победу, али Звезда није успевала да погоди у финишу, па су гости славили.

ТОК МЕЧА

4/4 (25:22)

Мицић је погодио тројку из велике даљине и смањио највећу предност Партизана (+8), а Милер је подигао публику на ноге сјајном рампом при резултату 50:57. Ипак, Величковић је донео +9 својој екипи на 06:32 пре краја утакмице. Исти играч је, уз Џонса, био расположен у наставку и на нешто мање од пет минута пре краја гости су имали великих +15 (52:67).

Симоновић је тројком коначно смањио разлику, а затим и изнудио фаул Врапца, након чега је Цирбес погодио за -10. Мурић је потом постигао три поена, иако је пола хале тражило прекршај играча гостију. Нова дискутабилна одлука уследила је нешто касније, судије су поново остале неме, а Витковац је погодио за два.

Узвратио је поново Симоновић, тројком уз фаул, за 63:72, па пеналима за 65:72. Након тога, Мурић је промашио за три, а лопта се одбила у руке Аранитовићу, након чега Мурић иде на линију пенала и погађа само једном, на 01:08 пре краја.

Гудурић је погодио тројку, Вилсон изгубио лопту приликом превођења, а Симоновић након сјајне одбране поново дошао на линију пенала. На 50,9 до краја резултат је био 70:73. Звезда се одбранила, а Симоновић није погодио за изједначење.

Вилсон је дошао на линију пенала и погодио оба пута, а Звезда поново није искористила напад, али је добила још једну прилику одличном одбраном. Симоновић је погодио за два, Звезда још једном украла лопту, али Звездино крило није успело да постигне тројку за продужетак.

3/4 (18:26)

Вилсон је донео изједначење, а Вилијамс вођство свом тиму на старту треће четвртине (29:33), а Митровић је прекинуо серију гостију са линије пенала. Партизан није дозволио Звезди да поведе, али је Кинси са пет везаних поена изједначио. Вилијамс је за свега четири минута постигао чак 12 поена.

Наш тим је коначно повео, са 43:41, на нешто више од три минута пре краја трећег дела, али и пропустио шансу да разлику увећа.

Након тога, Мурић је везао пет поена и донео свом тиму +3 (45:48), а Милутиновић након нејасног „фаула“ Митровића повећао на +5. До краја трећег периода, Милер је са линије пенала смањио на 47:50, а Врабац са своје половине погодио тројку и донео свом тиму +6.

2/4 (16:22)

Лазић је отворио други период поенима, а Звезда је повела са 15:5. Звезда је испунила бонус већ након 90 секунди игре у другој четвртини, а Аранитовић смањио на 15:10. Лазић је силовитим закуцавањем повећао на 17:10. Партизан је везао четири поена и дошао до прикључка (17:14), да би Величковић тројком довео свој тим на пола коша заостатка, али је Милер одмах вратио истом мером, а Симоновић трећим закуцавањем за свој тим повећао на +6 (23:17). Величковић је новом тројком вратио три поена заостатка свом тиму, а Радоњић затражио тајм-аут.

Након тога, гости су стигли до изједначења (26:26), а потом и до вођства преко Мурића (26:27), али је Цирбес вратио вођство црвено-белима са три везана поена.

Након двадесет минута, семафор је показивао 29:27.

1/4 (13:5)

Поново су гостујући навијачи направили проблеме пре утакмици, бацивши бакљу на Ц трибину, где је велики број родитеља са децом.

Звезда је боље почела утакмицу и повела са 6:0, па са 11:3, након НБА закуцавања Немање Дангубића. До краја, наш тим је примио свега два поена, па је први период завршен резултатом 13:5.

Повезане вести

13 comments

MILAN KG јун 8, 2016 at 03:11

MILER JE ZA NSEJLIGU KOJI CRNI NBA KINZI JE DOKTOR

Reply
otpisani101 јун 7, 2016 at 23:50

naravno ja sam jedan od onih koji je od prvog dana protiv radonjica ali to sada nije bitno…bitno je to da je partizan bio u nogdaunu i da je trebalo lako privesti plej of kraju i laganom pobedom overiti titulu…cinjenice su da je od 3 utakmice partizan bio bolji dve,guduric je mogao i da promasi…drugu smo dobili slucajno a ne vrhunskim vodjenjem sa klupe najuspesnijeg trenera u istoriji zvezde…svima je jasno da radonjic ne zna da igra utakmice pod velikom tenzijom i pod velikim pritiskom…imao je uspehe u evropi samo zato sto su igraci igrali rastereceno ,jer proci medju osam ili ne proci -nikom nista…bojim se da je sada partizan u psiholoskoj prednosti, bojim se da ce nam radonjic jos pokidati zivce mucenjem sa partizanom koji je objektivno mnogo slabiji od zvezde…nadam se ipak da ce opravdati epitet najboljeg trenera u istoriji zvezde i pobediti u cetvrtoj utakmici…

Reply
dusan јун 7, 2016 at 23:42

mislim da ne razumemo gde se tacno nalazimo. ovi ce protiv nas igrati i sa najgorim mogucim timom preko granica mogucnosti. mi nemamo trenera, a oni imaju ozbiljnog trenera. zvezda nema igru u napadu. vecerasnji rezultat od samo tri razlike je plod slucajnosti i o-ruk sistema sa nerezonskim trojkama kad je vec bilo gotovo.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 7, 2016 at 23:40

jadno i bedno..samo mogu da tvrdim da su sad glodari u velikoj prednosti i mislim da ce i preostale dve da nas dobiju jos lakse…ovakvim pristupom i pojedincima pre svega mitrovica,jovica i milera je sramotno naseg grba

Reply
danass јун 7, 2016 at 23:34

Znaci,preslikane utakmice sa Cibonom pre dve god.Darusafakom ove,ne znamo se izboriti sa pritiskom konacne pobede,ne znamo!U cetvrtak su oni ti koji moraju,kvalitetniji smo,ajd samo polako,imamo ih!

Reply
djole bari 91 јун 7, 2016 at 23:29

RADONJIĆA ODMAH SMENITI,DOVESTI JOŠ NOCAS SAŠU OBRADOVIĆA.DALI IKO U UPRAVI IMA OČI DA VIDI DA JE MITROVIĆ TOTALNA NULA,DA MICIĆ, ŠTIMAC,REBIĆ NISU IGRAČI ZA ZVEZDU.O “ TRENERU“ NE TREBA TROŠITI REČI. DATI NJEMU DA VODI ZVEZDU ISTO JE KAO DATI PAORU( UZ SAV RESPEKT) DA VOZI FERARI.USPEO JE TRI PUTA DA IZGUBI OD OVIH RASPADA,PUNO MEČEVA SMO SREĆNO DOBILI,VEĆI UDEO U NJIMA IMAJU NAVIJAČI NEGO ON.

Reply
Estrella Roja јун 7, 2016 at 23:26

Jedino pozitivno u porazu Zvezde je činjenica da ćemo još jednom pogledati u crveno belom dresu Milera, Cirbesa, Jovića, verovatno i Kinsija. Tako da mi je večerašnji poraz u derbiju najmanje bolan pošto sigurno dobijamo sledeću utakmicu, doduše pred većinskom grobarskom populacijom. Zabrinjava me jedino, pored ogromnih oscilacija u igri, popriličan pad Luke Mitrovića, deluje kao da se oprašta od košarke. Izgubio je samopouzdanje i ne uliva nimalo nade da se njegova karijera može pokrenuti.

Reply
Perestrojka јун 8, 2016 at 15:14

Bravo, potpuno se slažem sa tvojim komentarom…

Reply
zemunac1976 јун 7, 2016 at 23:12

evo naprenjak(pljuvaca) pojavili se posle 2-3 meseca hahahhaha jedan los mec i odma im dupe zinulo za sendvicima…necete uci u klub,necete oterati trenera…plakacete opet posle ove serije,kao i cele godine

Reply
Бојан Зец БЛ јун 7, 2016 at 23:11

Врабац, Ђумић, Милутиновић, Магдевски, Аранитовић, Витковац… су играчи од којих смо ми изгубили. Имају они и оне који знају, али је то недовољно за Звезду. Ипак, имамо ми као неког Радоњића који има резултат и трофеје. 🙁 Опет се поновило као у купу. Јачи смо за класу, али нешто не штима. Сва срећа са смо повели 2:0, па је притисак на њима и поред овог пораза. Али да не кукамо. Без обзира на све, храбро код њих и успјећемо. ЈЕДАН ЖИВОТ-ЈЕДАН КЛУБ…

Reply
vladimir јун 7, 2016 at 23:04

ako nije dogovoreno da se igra jos jedna utakmica,na adresu velikog trenera sve najgore,sve ostalo cu napisati posle cetvrte utakmice

Reply
demax75 јун 7, 2016 at 22:54

Toliku minutazu dati raspalom mitrovicu…

Reply
Mississauga јун 7, 2016 at 22:30

Ne znam sta je sa „sendvicarima“ danas? Verovatno cekaju instrukcije iz „staba“ .
A, sto se utakmice tice , naravno da je sramota da se mucimo sa ovim „raspalim“ partizanom . I naravno da je za to odgovoran netrener Radonja.
Covek nikad nece postati trener!
Pozdrav svim zvezdasima koji misle svojom glavom.

Reply

Leave a Comment