Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Ово могу само велики и прави тимови

Капитен Црвене звезде, Лука Митровић, некако је успео да у налету адреналина након једне овакве победе среди мисли и сумира утиске.

– Шта рећи после овакве утакмице, стварно, пуни смо емоција, видели сте како смо прославили, колико нам значи ова победа. Овакав повратак после 20 разлике у првом полувремену и после једног од најгорих полувремена ове сезоне, вратити се мислим да не може свако и да морате да будете стварно велики и прави тим да бисте то направили у оваквој атмосфери пред гостујућим навијачима. Мислим да је то велики подвиг. Била је утакмица на једну лопту. Погодили смо тај шут у последњој секунди, Партизан је пре тога погодио два изузетно тешка шута и ето, ипак се вратила срећа и стала на нашу страну.

Није било нимало лако вратити се у наставку после минус 17 на полувремену.

– Много су вруће главе после тако лошег полувремена и битно је остати смирен и колико год је могуће фокусирани брзо се сабрати да се игра из првог полувремена не понови, тако да све што смо погрешно радили у првом полувремену, исправили смо касније у других 20 минута, исконтролисали скок, сваки паметан фаул, тај “мали“ фаул што се каже је дошао у право време и самим тим се прекида та нека течност игре Партизана коју су они имали у првом полувремену и много је теже поставити напад и постизати поене. Како је време пролазило, Партизан је залазио у умор, искористили смо то агресивном одбраном и ето, још једном се враћам на тај последњи Гудурин шут и стварно је показао да знамо коме убудуће дати лопту у последњем нападу.

Гудурићева несвакидашња тројка је Звезди донела меч лопту, а како је капитен екипе дочекао тренутак када је лопта са велике удаљености путовала и од табле одсела у мрежи црно-белих?

– Како сам дочекао? Не сећам се буквално шта се се десило пре 30 секунди. Толико се емоција и мисли мота по глави. Гледали смо као да је лопта летела три минута, такав смо осећај имали. Када је ушла, видели сте, сви смо потрчали ка навијачима и показали колико нам значе. Позвао би их овом приликом у уторак, али да славимо након евентуалне победе, а не да славље почне прерано, па да то буде контрапродуктивно.

Открио је Митровић да су црвено-бели на полувремену схватили у каквом су проблему, а каснију реакцију сви знамо.

– Победа је победа, у оваквим серијама не игра се на разлику, свака победа важи тај један бод у серији. Исто би било да смо овако победили у прошлом мечу. Нисмо успели да останемо на земљи. Видело се то у првом полувремену. Мислим ипак да смо у паузи између два полувремена дошли мало себи и што се каже отрезнили се.

После овакве победе ни тренер вечитог ривала не може да каже да му је свеједно да ли губи са 30 или једним поеном разлике. Овакви порази много више боле, а ретко који тим успе да се врати. Ипак, ништа није решено и кошаркаши Црвене звезде морају да искористе овакву прилику која им се пружила и већ у уторак заврше серију како доликује једном од осам најбољих европских клубова ове сезоне.

Повезане вести

Leave a Comment