Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Симоновић: Веровали смо, Гудурић је победник и имаће још много таквих шутева

Марко Симоновић је блистао након друге финалне утакмице српског плеј-офа, а како и не би после овакве победе у којој клуб враћа мило за драго највећем ривалу.

– Знали смо да ће бити тешка утакмица. Мало смо и опуштеније ушли у меч, што никако не оправдавам, стварно је за критику. Дозвали смо се памети. Имали смо састанак између нас играча, да мало одиграмо као што знамо и умемо и ево не знам по који пут ове године успели смо да се вратимо у другом полувремену после те двоцифрене предности. Сјајан карактер, сјајна утакмица за нас, велика победа и ја се надам да ћемо за два дана од првог минута играти максимално и мислим да онда имамо велике шансе.

Гудурићева тројка од таблу за победу у последњој секунди за велики тријумф остаће заувек забележена у историји кошарке на овим просторима, а Симоновић у први мах није могао да нађе праве речи за мајсторију млађег саиграча.

– Ма немам појама. Видео сам је да улази, био сам иза њега. Он заслужује тај шут, он је победник и сигуран сам да ће у каријери имати још много таквих шутева.

Симон посебно истиче веру у тријумф и поред великог заостатка, на крају и мало среће која прати храбре.

– Веровали смо, јер смо се стварно враћали много пута ове године, од Уникахе, па да не набрајам. Знали смо да имамо то од првог минута. Види се у другом полувремену колико је та наша игра била агресивнија, колико је била јача. Партизан се није снашао. Мислим да смо за непуних два минута, минут и по успели да спустимо на испод 10. Видели смо да можемо то да добијемо, остали смо мирни, они су се умарали. Имамо дужу ротацију од њих, на крају мало срећно, али заслужили смо, сигурно.

Нема шта није на Звездиној страни пред меч број три, од огромног самопоуздања, велике жеље, навијача који ће бити ветар у леђа, али ривал се сигурно неће олако предати.

– Они су играли сјајно, много боље него прву. Пред својим навијачима били су пуни енергије, погађали и неке тешке шутеве. Знао сам да ће показати добар карактер. Сада се селимо пред наше навијаче, па ћемо да видимо, да одиграмо од првог минута и мислим да ће онда бити добар резултат за нас.

Симоновић је коначно стигао на корак од толико жељеног пехара који му је у прошлости константно измицао.

– Надам се и волео бих да освојимо то. Заслужили смо. Било би стварно лепо да ову сезону крунишемо тим трофејом и још ако буде 3-0, онда је стварно доминација. Ниједну утакмицу нисмо изгубили у плеј-офу, наравно не рачунајући ЦСКА у Евролиги, али стварно мислим да ова генерација то заслужује и даћемо стварно све од себе да то  и буде тако у уторак – истакао је Звездин тројкаш.

Повезане вести

Leave a Comment