Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Мислим да није добро што смо победили толиком разликом

Почетак није могао наговестити најубедљивију Звездину победу над Партизаном у историји плеј-оф окршаја и другу најубедљивију над вечитим ривалом укупно после 103:71 из сезоне 1970/71 у осмини финала Купа, али након тријумфа од 31 разлике (84:53) на почетку финалне серије, Дејан Радоњић може бити апсолутно задовољан пред наставак борбе за титулу првака Србије.

У великом стилу стигао је до 170. победе на клупи црвено-белих и тако се изједначио на првом месту клупске вечне листе са Ранком Жеравицом. Индекс 94:33 довољно говори о односу снага на терену, а ретке су статистичке категорије у којима Звезда није надвисила ривала, од шута за два поена (58,3:41,5 одсто), тројки (47,6:12,5 одсто), слободних бацања (66,7:52 одсто), скокова (36:24), асистенција (16:10), блокада (4:2), једино у украденим (8:9) и изгубљеним лоптама (16:15), Радоњићеви момци нису профитирали.

– Ово је тек 1:0. Одиграли смо добар меч, посебно у одбрани. Знамо да нас чека тежи меч за два дана и да ће противник да буде много бољи. Ми хоћемо да добијемо други меч, али смо свесни да ће то бити тешко и да морамо да одиграмо још боље.

Ипак, без обзира на овако убедљив тријумф, Радоњић је опрезан пред наставак финалне серије, јер је свестан да ће +31 изазвати реакцију на супротној страни.

– Рекли смо пре меча да се гледају само победе, јер се игра у серији. Игра се на три победе, а разлика апсолутно није битна. Чак мислим и да није добро што смо победили толиком разликом, што сам рекао и играчима.

Марко Гудурић је блокадом над Едом Мурићем имао можда и потез утакмице, али не смемо заборавити Милерова монструозна закуцавања и Мицићеву тројку пред сам крај првог полувремена за +15. Гудурић је сталожено констатовао да је ово прави приступ у походу ка одбрани титуле.

– Честитам саиграчима на веома важној победи. Мислим да смо у потпуности испунили задатке које нам је тренер задао као примарне – одбрана и контрола транзиције Партизана. Само овако треба да наставимо. Тек је 1:0, ово не мора ништа да значи. Играћемо сваку утакмицу као да је прва – закључио је Гудурић.

Повезане вести

2 comments

dexy122 јун 4, 2016 at 14:35

Pricali su neki kako Radonjin tim igra dobro samo protiv osrednjih trenera a kad naidje na Dzikica (Kojeg ja licno postujem i cenim kao trenera i kao osobu, za razliku od nekih prethodnih trenera) Onda ga kao ovaj nadmudri pa zato Partizan dobija. Ocigledno su ti neki zaboravili da je Radonjic dobijao i neka mnogo veca trenerska imena ove sezone u EL. Bilo kako bilo, ova pobeda je ovako velika upravo zbog Radonjiceve odbrane.

Reply
pera јун 4, 2016 at 12:26

Dejane ja mislim da nije dobro što smo pobedili sa ovakvom razlikom jer je moglo da bude i više što je bilo tokom utakmice. Sa ovakvim pristupom u odbrani oni su skupina klinaca prema profesionalcima. Zahvaljujem na dovoljno minuta i poverenja Miciću. Dečko je zaslužio a i ostavio je prostor Joviću za odmor i svežinu te je izdominirao kada je bilo najpotrebnije. Dobro reče lUka ovo je samo 1:0 idemo dalje. Što pre pa na odmor zaslužili su igrači.

Reply

Leave a Comment