Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Јовић: Сви смо били на висини задатка и заслужено славили

Стефан Јовић је у трећој четвртини својим незадрживим продорима практично ставио тачку на победу црвено-белих и вођство у полуфиналној серији. Сјајни плеј браниоца титуле нанизао је 15 поена (шут за два 6/8, слободна бацања 3/4), што је било довољно да буде други по ефикасности на мечу.

– Видели сте и сами да смо у првом полувремену имали доста проблема са том њиховом одбраном, где у првих 12-13 минута нисмо успели да нађемо адекватна решења. На полувремену смо обратили пажњу и припремили адекватне нападе, али првенствено мислим да смо добром одбраном и тимским скоком успели да одржимо ту предност коју смо стекли на полувремену и на крају смо заслужено победили.

Јовић очекује много тежи задатак у следећем сусрету.

– Била је распоређена минутажа и то је био један од планова. Свакако да ће у недељу бити другачији амбијент, да ће бити много теже него што је било вечерас и спремамо се за оно што нас чека даље.

Тим је био на висини задатка и из тога је проистекла овако убедљива победа, а могло је бити још убедљивије по игри коју су пружили црвено-бели, јер је индекс на крају био 94:33 у корист актуелног шампиона Србије.

– У првом полувремену је Квинси био незаустављив, дао је везане тројке, ја сам повукао у трећој, Лаза је исто дао допринос пре свега у одбрани. Мислим да смо стварно сви били на висини задатка и заслужено смо победили.

Рекордер Евролиге по броју асистенција на једној утакмици има велики мотив да Звезда победом у недељу стигне надомак нове титуле првака државе.

– Без обзира на разлику, ово није меродавно и сматрам да ће за два дана бити много другачије. Ове године их нисмо добили када су они били домаћи тим, потрудићемо се да то прекинемо и направимо корак ближе титули – нагласио је Стефан Јовић.

Повезане вести

Leave a Comment