Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић на корак од клупског рекорда

Тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић, већ вечерас би могао да достигне легендарног Ранка Жеравицу на првој позицији вечне листе клуба по броју победа.

Ако црвено-бели савладају вечитог ривала на старту финалне серије плеј-офа, уз велику подршку са трибина коју спремају Делије, трофејни стручњак ће достићи Жеравицу по броју тријумфа на клупи екипе са Малог Калемегдана.

Радоњић је тренутно на бројци од 169 победа у свим такмичењима, док Ранков рекорд траје већ три деценије, а повратком на Звездину клупу током 1997. године померио је границу до 170 победа.

Тренери Црвене звезде са највећим бројем победа

  1. Ранко Жеравица       170 (скор 170-105 – 61,8 одсто)
  2. Дејан Радоњић         169 (скор 169-69 – 71,0 одсто)
  3. Небојша Поповић     158 (скор 158-29 – 80,7 одсто)
  4. Милан Бјегојевић     142 (скор 142-100 – 58,7 одсто)
  5. Владислав Лучић      108 (скор 108-44 – 71,1 одсто)
  6. Братислав Ђорђевић 107 (скор 107-63 – 62,3 одсто)

Мотива свакако неће недостајати, првенствено због трофеја, који многим навијачима значи више него онај из АБА лиге, великог ривалства, затим за поправљање скора са комшијама, које су ове сезоне два пута успеле да савладају учесника ТОП 8 фазе Евролиге и још много тога.

Иако је Радоњић свих ових година био много оспораван, временом је успео да постане један од најуспешнијих тренера у Звездиној историји дугој седам деценија, али као и у увек, мораће да јуриша на трофеј, јер само тако може сачувати репутацију коју је стекао пехарима током прошле и ове године.

Са друге стране смо након полуфиналне серије са ФМП-ом могли чути да се призивају играчи из Железника у Партизан за нека будућа времена, али тај филм се на овим просторима више неће гледати, због чега ће Небојша Човић највероватније трпети још веће увреде и подметачине разних врста у будућности, али челична песница неће попустити, тако да трн у оку мањинског дела Србије остаје њихова вечна љута рана од које ће се тешко опоравити с обзиром да ће Црвена звезда следеће сезоне у реформисаној Евролиги моћи да рачуна на већи буџет, самим тим и још снажнији тим, без обзира колико ће садашњих првотимаца напустити клуб.

Повезане вести

1 comment

Delije Brcko јун 3, 2016 at 07:04

Bravo Neso doktore! Kakav tekst..
Zvezdo zgazi ih sve!

Reply

Leave a Comment