Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Стојановић: Било је стварно величанствено

Капитен Звездине златне генерације, голман Стеван “Дика“ Стојановић, за разлику од свог саиграча Милета Белодедића, истакао је да је сада било више емоција него у време када је освојена европска титула у Барију.

– Сад је лепше било сигурно и са више емоција. Пре 25 година јесмо освојили тај трофеј, али нисмо били свесни шта смо урадили за нашу земљу, клуб, за нас и за себе лично, тако да ево после 25 година са пуно емоција видимо да је то стварно велики успех и било је предивно вечерас.

Занимљив детаљ изнео је славни голман из времена непосредно након тријумфа на стадиону “Свети Никола“.

– После те утакмице пришао ми је један старији човек и рекао: “Хвала за све, не знате шта сте урадили“. Тада сам ја мислио да смо одиграли финалну утакмицу најнормалније. Међутим, ево сада после толико година видим да је то стварно велики успех и да људима то пуно значи.

Дика је остао скроман не желећи да велича своју улогу из пенал серије у освајању “ушатог“ пехара.

– Тешко је сада мерити шта је ко одлучио. Свако је имао у тој серији утакмица своју улогу, тако да ипак мислим да смо ми као екипа сви заслужни за тај успех.

Имао је разумевања и за своје саиграче који су били спречени да допутују у Београд.

– Жао ми је, али верујем да је то све оправдано било. Људи су стварно заузети, имају својих обавеза. Била је прилика да будемо сви на окупу, али добро, мислим да је приредба успела.

По питању одигравања ревијалне утакмице сличне оној из 2001. године за десетогодишњицу великог тријумфа, Стојановић није био оптимиста.

– Мало теже утакмица, али да се скупимо хоћемо сигурно. Мислим да је било стварно величанствено, јако добро и с пуно емоција. Мислим да је успело, мени се свидело – закључио је капитен европског шампиона из 1991. године.

Повезане вести

Leave a Comment