Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Трећа узастопна титула Звездиних ватерполисткиња

Ватерполисткиње Црвене звезде одбраниле су титулу шампиона Србије победом у другој утакмици финалне серије против Врачара резултатом 14:7 (1:0, 4:2, 4:1, 5:3) и укупно са 2-0 у серији.

Екипа Милоша Брадића је на тај начин наставила доминацију на домаћој сцени освојивши шест од могућих шест трофеја (по три шампионске титуле и Купа Србије).

Врачар је пружио солидан отпор, не толико као у првом сусрету, али и овај пут су имале активан резултат у првом полувремену. Само један погодак виђен је у првој деоници коју је бранилац титуле решио у своју корист, да би на крају другог периода игре црвено-беле оствариле три гола предности (5:2).

Наставак је протекао у доминантној игри Звезде која је дуплирала своју предност и после треће четвртине стигла до велике и испоставиће се недостижне разлике од шест голова (9:3). На крају је уз голеаду прослављена и трећа узастопна титула првака, а остаће забележено да је Црвена звезда до оба трофеја ове сезоне стигла без пораза у 25 утакмица (11 победа у Купу, 10 у лигашком делу првенства и четири у плеј-офу) са врло убедљивим тријумфима у огромној већини мечева.

Своје вече имале су Ивана Ћоровић и Јована Дујовић које су по четири пута успеле да затресу мрежу, док су се по два пута у стрелце уписале Драгана Ивковић, Теодора Рудић и Јована Пантовић. У екипи Врачара истакла се Кристина Миладиновић са три поготка. Меч је пропустила Звездина стандардна првотимка Јована Дамњановић, која се посекла при изласку из базена на синоћној првој утакмици финалне серије. Шампионски трофеј Звездином капитену Драгани Ивковић предао је Зоран Аврамовић, извршни директор ватерполо савеза Србије.

ВРАЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:14 (0:1, 2:4, 1:4, 3:5)

Београд – Базен: Врачар. Гледалаца: 200. Судије: Раковић-Крстоношић, Миланковић. Искључења: Врачар 6, Црвена звезда 7.

ВРАЧАР: Петровић, Попов, Плећаш, А. Милићевић, Игњић, Ристић, Глушчевић 1, Д. Милићевић 1, Марков 1, Теодоровић, Миладиновић 3, Трмчић, Настић 1. Тренер: Јовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Александровић, Миловановић, Пантовић 2, Ћоровић 4, Усајновски, Дујовић 4, Лука, Рудић 2, Ивковић 2, Јаковљевић, Вујовић. Тренер: Брадић.

Најбољи стрелац финалне серије била је Звездина голгетерка Јована Дујовић са седам голова. Она је уједно била и први стрелац клуба у плеј-офу са 18 погодака, а пратиле су је Драгана Ивковић са 17, Јована Пантовић (10), Теодора Рудић (7), Лара Лука (6), Исидора Дамњановић (6), Ивана Ћоровић (5), Емилија Александровић (2), Тијана Јаковљевић (1) и Јована Миловановић (1). Тренер Брадић је своју трофејну колекцију обогатио шестим пехаром са црвено-белим тимом.

Браво Звездо!

Повезане вести

4 comments

Red Army мај 30, 2016 at 16:31

Dajte neki prilog sa devojkama. I jel to vodi muski klub. Vidim da imamo registrovan klub bas kao ZVK.

Reply
Milos мај 30, 2016 at 19:04

Ne vodi muski klub,odvojeni su ali je uz njihovu saglasnost napravljem i saradnja je odlicna.

Reply
Goran мај 30, 2016 at 15:00

Bravo Sampionke 🙂

Reply
DJOLE BARI 91 мај 30, 2016 at 03:38

AJD’ STO STE NAJBOLJE NEGO STE I NAJLEPSE.SVE CESTITKE DEVOJKAMA I STRUCNOM STABU.

Reply

Leave a Comment