Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Војводина одбранила титулу у Београду

Рукометаши Црвене звезде поражени су у последњем 10. колу плеј-офа резултатом 19:25 (10:11) против Војводине у Београду, па су Новосађани одбранили шампионску титулу.

Да су београдски црвено-бели затресли мрежу бар једном у првих осам минута, не би јурили предност браниоца титуле од самог почетка. На срећу, солидном одбраном Звезде, гости су стекли само три гола предности, пре него што је у деветом минуту Дејан Бабић пробио лед и постигао први погодак за домаћи састав, а затим је и млади Димитрије Столић са десног крила био прецизан.

Звездаши су се брзо вратили у игру и константно дисали за вратом Војводини. Павловић је искористио неспоразум у додавању ривала и у контри смањио на 3:4, али тим Бошка Рудића још једном успева да се одвоји на три разлике (7:4), да би екипа Ненада Перуничића узвратила преко Столића, Павловића и Бабића и изједначила на 7:7. Играло се у серијама, па Војводина постиже четири гола у низу и стиже до највеће предности до тада од 11:7.

1mls

Финиш првог дела припао је Звезди која серијом од 3:0 успева да смањи на само гол заостатка. Шотић је искористио контру, затим Леовац погодио са дистанце, а Бабић се лепо снашао такође у контри, тако да је на семафору после првих 30 минута резултат гласио 10:11.

У наставку гости брзо долазе до четири гола предности, да би Драгутиновић прекинуо Звездин низ без поготка. Ипак, било је много грешака у нападу, Столић је промашио седмерац, а гости су убрзо стигли и до пет голова предности (16:11) поготком Страхиње Станковића.

Кратак бљесак у игри црвено-белих уследио је након поготка Столића и голмана Златановића који је с гола на гол ефектно затресао мрежу смањивши резултат на 13:16. У том кратком периоду домаћи тим је био на три гола заостатка, последњи пут код поготка капитена Дарка Тодоровића за 14:17, али Војводина након тога поново стиже до веће разлике и преко Николе Арсенића долази до предности од 19:14.

1todorina

Било је и плус седам (23:16), да би црвено-бели пред крај смањили преко Леовца. Новосађани су прославили титулу у Шумицама, добили златне медаље и пехар и на крају славили одбрану трона са групом својих навијача која је допутовала у престоницу Србије и пружила екипи подршку у последњем плеј-оф сусрету ове сезоне.

Најефикаснији у Звездиним редовима био је Дејан Бабић са пет погодака, док су се по три пута у стрелце уписали Димитрије Столић, Александар Павловић и Филип Леовац. Страхиња Станковић је био најбољи стрелац у редовима новог-старог првака Србије са шест погодака, док је Бојан Тодоровић у пет наврата затресао мрежу.

1bab.,

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 19:25 (10:11)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 400. Судије: Ненадић (Младеновац) и Стефановић (Земун). Седмерци: Црвена звезда 3 (1), Војводина 3 (3). Искључења: Црвена звезда 8, Војводина 10 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 1, Бојичић, Настић, Драгутиновић 1, Гачевић 1 (1), Столић 3, Антељ, Павловић 3, Златановић 1, Д. Тодоровић 1, Николић, Бабић 5, Леовац 3.

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Орбовић 1, Попов, Б. Тодоровић 5, Милашевић 2, Перовић, Растворцев, Марјановић 4 (3), Смиљанић, Јовановић 3, Арсенић 2, Николић 2, Станковић 6, Рајичевић, Вучковић, Гуглета.

Повезане вести

Leave a Comment