Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРепрезентацијаРукомет

Шотић на ширем списку репрезентације Србије

Рукометни клуб Црвена звезда поново има свог представника у националном тиму Србије.

Селектор Дејан Перић, некада прослављени голман Црвене звезде и наше репрезентације уврстио је на списак од 28 рукометаша за предстојећи бараж за Светско првенство и Звездино лево крило Младена Шотића, који ове сезоне пружа врло добре партије.

У досадашњем току сезоне Шотић је постигао 91 гол за београдске црвено-беле и након наступа у млађим репрезентативним категоријама, позив у најбољу селекцију наметнуо се као логично решење, јер је реч о играчу пред којим је будућност, с обзиром да има само 21 годину, а за то време је већ оставио солидан траг у црвено-белом дресу. Од некадашњих Звездиних играча позвани су Владимир Цупара, Тибор Иванишевић, Петар Ненадић и Немања Зеленовић.

Ево и комплетног списка од 28 рукометаша за које се Перић одлучио у овој репрезентативној акцији:

Голмани: Владимир Цупара, Тибор Иванишевић, Дарко Арсић, Драган Марјанац.

Крила: Младен Шотић, Филип Марјановић, Страхиња Станковић, Дарко Ђукић, Новак Бошковић, Немања Илић и Вања Илић.

Бекови: Петар Ненадић, Немања Зеленовић, Жарко Шешум, Момир Илић, Урош Елезовић, Милош Орбовић, Предраг Вејин, Момир Рнић, Илија Абутовић, Стеван Сретеновић, Немања Младеновић, Лука Митровић и Иван Станковић.

Пивоти: Бојан Бељански, Мијајло Марсенић, Зоран Николић и Живан Пешић.

Да домаће такмичење може да изнедри завидан број играча за национални тим говори и овај списак, а за нека нова имена може бити места и у наредном периоду, попут Звездиног пивота Дејана Бабића, Немање Белоша из Југовића, Стефана Илића из Металопластике…

Повезане вести

Leave a Comment