Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Звезда најбоља на Купу Београда у обе конкуренције

На Купу Београда и квалификацијама за финале Купа Србије атлетичарке и атлетичари Атлетског клуба Црвена звезда освојили су прво место у обе конкуренције.

Сениори су са укупно освојених 245 бодова иза себе оставили београдски Партизан који је сакупио 163 бода и земунску Младост која је освојила 62 бода што је било довољно за треће место.

Сениорке су биле још убедљивије са 247 бодова, испред Партизана који је прикупио 50 бодова и Младости са 45 бодова.

Својим резултатима посебно се истакла Тамара Салашки која је 400 метара истрчала у времену новог државног рекорда који сада износи 52.46 секунди. Ово је уједно и норма за Европско првенство. Ивана Петковић је на 110 метара препоне дошла до најбољег резултата који сада износи 13.88 секунди.

Од мушкараца најбољи резултат постигао је Јасмин Халили који је још једном потврдио норму за ЕП за млађе јуниоре са прескочених 2.05м у скоку у вис и новим личним рекордом.

Појачани за Милана Ристића, Јелену Дамњановић, Милану Тирнанић и са осталим атлетичарима који су прошли у финале Купа, очекујемо и надамо се да ћемо одбранити титуле у обе конкуренције на финалу Купа Србије који се држава 4. и 5. јуна.

Повезане вести

Leave a Comment