Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Тријумф фудбалерки у Новом Саду на крају сезоне

Фудбалерке Црвене звезде су тријумфом у последњем колу плеј-офа против Војводине у Новом Саду резултатом 5:4 (2:2) овериле трећу позицију на табели.

Без обзира на проблеме са мањком играчица, екипа се издигла након тешког пораза у Суботици и савладала неугодну Војводину на гостовању, што многим тимовима није пошло за ногом ове сезоне укључујући и шампионски састав Спартака. Бриљирала је Мирела Тенков са три поготка, чиме је стигла до 15 голова у шампионату ове сезоне као најбољи стрелац клуба. Поред ње одличан утисак у победничком тиму оставиле су Милица Мијатовић, Дејана Стефановић и Јована Агбаба.

1tenkov

Војводини је припао почетак меча. У 15. минуту Александра Савановић је била у доброј прилици, али није добро исконтролисала лопту, па је пропала изгледна шанса. Међутим, већ у 20. минуту Ивана Малијар је матирала Јовану Ивановић на асистенцију Иване Трбојевић, да би иста фудбалерка само два минута касније још једном асистирала Ивани Малијар, која је послала лопту под пречку са ивице шеснаестерца.

Екипа Дарка Стојановића је и поред озбиљног заостатка успела да узврати у 27. минуту. После центаршута са десне стране Мирела Тенков је погодила доњи десни угао смањивши на 1:2, да би четири минута пре краја првог дела игре 16-годишња Јована Агбаба изједначила резултат после одлично изграђене акције са неколико брзих додавања.

Велику прилику за Новосађанке почетком првог полувремена није искористила Александра Савановић, када је њен шут изблокиран, а велики преокрет и Звездино вођство од 3:2 као казна стигли су већ у 48. минуту. После снажног шута из слободног ударца Звездиног капитена Милице Мијатовић са 25 метара, чувар мреже домаћих Јована Дрезга кратко је избила лопту, која је наставила да се одбија у казненом простору од играчице до играчице, да би након тога уследио центаршут са леве стране који је на најбољи начин искористила управо Милица Мијатовић и резантним ударцем погодила супротан угао мреже.

Друго изједначење уследило је у 60. минуту, када је голгетерка Војводине Адријана Делић у незадрживом продору оставила своје чуваре иза себе и поравнала на 3:3. Након тога домаћи састав није искористио прилике у којима су се нашле Ивана Трбојевић и Дуња Вукчевић, што Звезда кажњава у 76. минуту када је Мирела Тенков други пут успела да се упише у стрелце за вођство од 4:3, да би четири минута касније на 4:4 изједначила Марија Јоновић на додавање Адријане Делић.

Када се очекивао крај меча, Мирела Тенков је утрчала у празан простор после прецизног додавања и трећи пут матирала Дрезгу за победу Црвене звезде у Новом Саду од 5:4 на крају шампионата Србије.

1czvoj

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 4:5 (2:2)

Нови Сад – ФЦ Вујадин Бошков. Гледалаца: 100. Судија: Биљана Трифуновић (Ваљево). Жути картони: Трајковић (Војводина), Ђорђевић, Стојановић, Стефановић, Мијатовић (Црвена звезда). Стрелци: Малијар у 20. и 22, Делић у 60. и Јоновић у 80. за Војводину, а Тенков у 27, 76. и 90, Агбаба у 41. и Мијатовић у 48. за Црвену звезду.

ВОЈВОДИНА: Дрезга, Коларић, Трајковић, Николић, Вукчевић, Малијар, С. Савановић (од 46. Делић), Трбојевић (од 77. Ковачевић), Јоновић, А. Савановић, Милановић (од 70. Панић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ивановић, Трифуновић, Т. Ђорђевић, Стојановић, Миладиновић, Стефановић, Ерац, Тенков, Мијатовић, Благојевић, Агбаба.

Црвено-беле су заузеле треће место на табели у сезони 2015/16. Укупно је у 20 лигашких мечева забележено 10 победа, три ремија и седам пораза уз гол разлику 62:38. За Звезду су у Супер лиги Србије 2015/16 наступале: Дина Благојевић (20 утакмица – осам голова), Дејана Стефановић (20-5), Јована Стојановић (19-1), Тијана Ђорђевић (19-2), Ивана Ерац (19-2), Мирела Тенков (18-15), Милица Мијатовић (18-7), Андријана Тришић (16-0), Јована Аранђеловић (15-4), Јована Миладиновић (15-0), Катарина Ђорђевић (12-3), Милена Вуковић (12-0), Тијана Јанковић (12-0), Кристина Пантелић (11-6), Данијела Круз (11-1), Ивана Бобић (9-1), Анастасија Трифуновић (6-1), Јована Агбаба (6-1), Јована Ивановић (6-0), Сандра Милојевић (6-0), Анђела Фрајтовић (5-4), Хелена Божић (5-0), Маријана Теодосијевић (3-0), Невена Мичић (3-0), Тијана Ђуричек (1-0) и Јована Ракић (1-0).

1zfkcz[

1zfkcz;1zfkc[]1zfk1zfkc.1zfkcz-

Повезане вести

Leave a Comment