Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

У Шумицама пада одлука о прваку Србије

Рукометна сезона је стигла до самог краја, а у центру пажње последњег 10. кола плеј-офа биће утакмица између Црвене звезде и Војводине која се игра у Шумицама и на програму је у суботу од 18 часова.

Новосађани долазе у престоницу чврсто решени да наставе победничку серију и одбране шампионску титулу, док ће београдски црвено-бели покушати да им пруже жесток отпор, барем на нивоу са скорог гостовања у Новом Саду, када су били близу изненађења.

Да је здравствена ситуација мало повољнија по Звезду, гости из српске Атине би много више стрепели пред меч одлуке, али и овако неће имати лак задатак имајући у виду добру форму црвено-белих крила Младена Шотића и Алексе Кљајића, који су на гостовању у Шапцу против Металопластике заједно постигли 15 од 25 голова екипе, а у претходном окршају са Новосађанима такође су били врло ефикасни и забележили збирно 14 од 30 Звездиних погодака. Наравно, препреке за главне стрелце браниоца титуле биће голмани Дејан Златановић и Марко Антељ, а у нападу поред убитачних крила још Александар Павловић, који је од доласка из Ниша на четири меча постигао 16 голова, затим пивотмени Дејан Бабић и Немања Бојичић, капитен Дарко Тодоровић, очекује се да проради и голгетер Александар Драгутиновић, који је зарибао на последњим мечевима. Од најмлађих се све више намећу Спасоје Гачевић и Филип Леовац, па Звезда у свима њима види наду да на крају такмичења прекине серију пораза и направи пресудан утицај на расплет шампионске трке између Војводине и Металопластике.

Војводина је пре нешто више од месец дана теже него што се очекивало изашла на крај са десеткованом Звездом у Новом Саду. Било је 32:30, а гости из Београда су имали активан резултат до финиша сусрета, када је до изражаја дошло искуство, смиреност и императив победе браниоца титуле.

За разлику од Звезде која је у серији од осам пораза, Војводина је након почетних киксева нанизала седам победа. Бодовно су поравнати са Металопластиком на челу табеле, али ће у случају тријумфа у Београду одбранити титулу због убедљиве победе од 10 разлике (27:17) против Шапчана у 6. колу плеј-офа. Милош Орбовић се истакао ефикасним партијама у плеј-офу и тренутно је најбољи стрелац новосадских црвено-белих са 54 поготка, по чему је при врху најбољих голгетера у доигравању. Филип Марјановић и Милан Јовановић су такође међу бољим стрелцима плеј-офа, па ће Звездини чувари мреже имати пуне руке посла, а ту су још Страхиња Станковић, Мирко Милашевић, Стеван Попов, брат Звездиног капитена Бојан Тодоровић, капитен “Воше“ Зоран Николић, искусни руски интернационалац и некадашњи репрезентативац Алексеј Растворцев, голмани Арсенић и Перовић…

Металопластика у последњем колу такође гостује у Београду, али на Бањици против Партизана, где ће јуришати на победу дан касније, надајући се да би Звезда могла да откине бод екипи Бошка Рудића и тако донесе титулу Шапчанима после вишедеценијског поста. У сваком случају ће последње коло бити једно од најзанимљивијих у српском рукомету у минулих десетак година, тако да љубитељи доброг домаћег рукомета сигурно неће пропустити прилику да испрате утакмице у Шумицама и на Бањици.

                                        ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА

                                                10. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                                               СУБОТА, 28. МАЈ 2016.

                             ДВОРАНА СЦ ШУМИЦЕ – БЕОГРАД, 18:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment