Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Завршница јуниорске лиге, Звезда жели трофеј

У среду и четвртак одржава се завршница јуниорске лиге Србије. Црвена звезда Телеком има највеће амбиције, циљ је трофеј, тим предводе Симанић и Раданов. У другом полуфиналу противник Мега Лекс од 18.30 часова.

У уторак је у продавници Кошаркашког савеза Србије у „Рода Мегамаркету“ на Новом Београду одржана конференција за медије којом је најављен финални турнир Рода Јуниорске лиге Србије, који ће бити одржан 25. и 26. маја, у „Хали спортова Ранко Жеравица“.

На конференцији су говорили потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић и играчи клубова учесника завршног турнира РОДА Јуниорске лиге Србије Партизана НИС, Црвене звезде Телеком, Мега Лекса и Јагодине. Домаћин овог турнира ће, као првопласирани тим на табели, бити Партизан НИС.

Присутним гостима први се обратио потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

„Овај турнир је последњи и представља круну такмичарске сезоне за млађе категорије. Посебно задовољство представља чињеница да ће се играти у хали која носи име Ранка Жеравице и на то сви треба да будемо поносни. Желим да се захвалим нашем великом спонзору Роди, јер без њих квалитет ове лиге не би био на тако високом нивоу. Желим овим младим момцима да одиграју што више финала и да им овај турнир остане у лепом сећању“.

Све четири утакмице ће бити директно преношене путем лајв стрима на сајту такмичења КСС, а улаз у дворану ће бити бесплатан.

Дерби полуфинала је дуел Црвене звезде и Мега Лекса, који се игра у среду  у 18,30 часова. Ова два тима у Суперлиги имају скор 1:1 у међусобним дуелима, црвено-бели турнир дочекују у добром расположењу након великог успеха и освајања другог места на турниру јуниорске Евролиге у Берлину.

Капитен црвено-белих  Иван Ћоровић очекује добру утакмицу, циљ је титула:

“ Читава сезона стаје у једну, ову полуфиналну утакмицу. Против Меге смо одиграли два веома неизвесна меча, један смо добили ми, један они… Надам се победи, уласку у финале и, наравно, идемо на титулу!

Испред Мега Лекса, присутнима се обратио плеј Новак Мусић.

“ Глупо је трошити речи на квалитете Црвене звезде, која је сваке године јака у свим млађим категоријама. Победили смо их ове сезоне, што нам даје за право да можемо да се надамо тријумфу. Они су свакако фаворити, али мислим да имамо своје шансе и надам се да ћемо успети да их победимо“.

У првом полуфиналном дуелу састају се Партизан НИС (домаћин турнира) и Јагодина. Тренер црвено-белих Александар Глишић може да рачуна на идентичан састав из Берлина, екипу ће предводити Бориша Симанић и Алекса Раданов.

Меч за треће место на програму је у четвртак од 13,00 часова, а велико финале у 15.30 сати.

Повезане вести

Leave a Comment