Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагби 15: Звезда и Рад поделили бодове

Рад и Звезда не умеју да одиграју утакмицу која није узбудљива, пуна преокрета и која нема трилер завршницу. Тако је било у недељу у дербију кола где су екипе након невероватног финиша ипак морале да поделе бодове, Рад МОЦАРТ – БРК Црвена звезда 23:23 (13:3).

Утакмица је почела помало у резервисаном ритму, екипе су испитивале снагу противника. Ипак улог у мечу је био веома висок, победа би Звезду довела на корак од титуле, док би победа Раду донела прво место на табели. Прва промена резултата је виђена у 10. минуту када је Милан Орловић успешно извео казну за вођство 3:0. Исти играч је био успешан и у 15. минуту за 6:0. У 20. минуту Борис Мартић успешно трансформише казну за смањење резултата на 6:3. Након тога, Рад преузима иницијативу и напада у снажним налетима. У 27. минуту меча након одличне акције мелеа Марко Ристић постиже есеј за Рад. До краја полувремена није било промене резултата, па је судија Ненад Матејић одсвирао крај полувремена при резултату 11:3 за домаћина.

Друго полувреме је било најбоље полувреме у протеклих неколико сезона што по квалитету што по резултатској клацкалици. Грађевинари су наставили у високом ритму и већ у 47. минуту након одличног шута и освајања лопте у Звездином делу терена, најсналажљивији је био Владимир Радуловић који постиже есеј. Урош Бабић је био успешан у конверзији за вођство Рада 18:3. У тим тренуцима Звезда се буди и креће у контраофанзиву, прво је у 62. минуту након силовите акције линије лопта дошла до Предрага Кеглића који након продора постиже есеј и смањује резултат на 18:8. Фуриозни темпо Звезде се наставио и већ у 64. минуту Андреј Бандука је био незаустављив и постигао есеј за 18:13. У тим тренуцима се распламсала борба, међутим у 74. минуту меча најприсебнији је био Андија Јанковић који је након одличног продора постигао есеј за изједначење 18:18. Мартић је из тешке позиције претворио конверзију за преокрет 20:18. Мартић није мировао и у 78. минуту је успешно извео казну за повећање предности на 23:18. Међутим, у последњем минуту утакмице након комбиноване акције мелеа и линије лопта долази до крила Рада Предрага Тодоровића који је силовитим продором постигао есеј за ново изједначење. Рад је имао прилику да из веома тешке позиције конверзијом преокрене резултат, међутим Бабић није био прецизан.

Рад МОЦАРТ: Ђукић, Драгутиновић, Вранеш, Флори, Мартиновић, Радуловић, Ранковић, Ристић, Стошић, Живанов, Бабић, Станковић, Н. Тодоровић, Кнежевић, Орловић, Ср.Николић, Ст. Николић, Љубичић, Митровић, П. Тодоровић, Ранђеловић.

БРК Црвена звезда: Бркић, Сретеновић, Белић, Војводић, Идризовић, Арсић, Кеглић, Мартић, Каратрајковски, Јанковић, Арсенијевић, Ђорђевић, М. Васић, Кајан, Бандука, Јоксимовић, Марковић, П. Васић, Љубичић, Радић.

Поени Рад МОЦАРТ:
Есеји: Радуловић, Ристић, П. Тодоровић
Конверзије: Бабић
Казне: Орловић 2

БРК Црвена звезда:
Есеји: Јанковић, Бандука, Кеглић
Конверзије: Мартић
Казне: Мартић 2

Повезане вести

Leave a Comment