Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Тежак пораз фудбалерки у Суботици

Фудбалерке Црвене звезде убедљиво су поражене на гостовању против Спартака у Суботици резултатом 0:7 (0:3) у претпоследњем 5. колу плеј-офа шампионата Србије.

Црвено-беле кубуре са повредама, па је тренер Дарко Стојановић једва саставио тим за најтеже гостовање у сезони. Податак да су на клупи биле само три фудбалерке, међу којима и повређена репрезентативка Костарике Данијела Круз, а тим допутовао у Суботицу без пет првотимки, довољно говори у каквом тренутку је дошао меч против вишеструког узастопног првака Србије, али то није оправдање за убедљив пораз, јер је и Спартаку недостајало неколико важних играчица.

Пре почетка утакмице, фудбалеркама Спартака уручен је шампионски пехар, који годинама не мења адресу, а ми се надамо да ће Црвена звезда бити први клуб који ће прекинути серију суботичког тима, можда већ следеће године у ово време. Већ у првом минуту домаћин долази до предности поготком Саре Павловић, да би предност дуплирала Тијана Филиповић у 9. минуту. Ипак, ништа није наговештавало да ће до краја утакмице у мрежи Јоване Ивановић завршити укупно седам лопти, јер су мреже мировале све до 44. минута, када је Јелена Маренић успела да повиси на 3:0 за убедљиву предност Спартака на полувремену.

Звезда је покушавла да угрози Милицу Костић најчешће преко Миреле Тенков и Јоване Агбабе, али без резултата и поред пар ситуација у којима је могло доћи до промене резултата. Дејана Стефановић је у два наврата опробала свој разорни ударац са дистанце, али је приликом једног шута погодила Јелену Маренић, којој је требало мало времена да схвати шта се десило.

Када је дошло време за измене, Звезда се нашла у подређеном положају, јер није имала довољно играчица на клупи, па су до изражаја дошла освежења са клупе Суботичанки. Држале су се црвено-беле све до 77. минута, када су по четврти пут капитулирале. Гол је постигла Габријел Нгаска, да би у последњих 10 минута “голубице“ још три пута матирале Звездиног чувара мреже. Оливера Марковић у 83. и 87. минуту, и још једном Тијана Филиповић минут пре краја, ставиле су тачку на сусрет који ће београдски тим што пре желети да заборави.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:0 (3:0)

Суботица – Гледалаца: 500. Судија: Јелена Бањеглав (Бачка Топола). Помоћне судије: Драгана Новаковић и Марина Драгићевић. Жути картон: Стојановић (Црвена звезда).

СПАРТАК: Костић (од 82. Цетиња), Буркерт (од 36. Пољак), Крстић, Вајда, Малешевић, Филиповић, Мостарац (од 82. Словић), Јаковска (од 77. Марковић), Павловић, Маренић (од 82. Матић), Нгаска.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ивановић, Трифуновић, Т. Ђорђевић, Стојановић, Миладиновић, Стефановић, Ерац, Тенков, Мијатовић, Благојевић, Агбаба.

Коло пре краја Звезда се налази на трећем месту са бодом више од Војводине којој ће гостовати у Новом Саду.

Повезане вести

Leave a Comment