Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи: Хвала навијачима на спектаклу

У фото-финишу ове сезоне Александар Катаи је постигао 21. гол и тако постао први стрелац лиге.

– Веома ми је драго што сам постигао толико голова у току ове сезоне, презадовољан сам својим учинком. Наравно да ми овај посебно значи јер је био одлучујући да постанем најбољи стрелац лиге. Поносан сам и срећан, али не бих имао ништа против ни да сам поделио прво место са Хугом јер је и иза њега одлична сезона.

Прославу титуле пред 40.000 навијача је остварење сна Звездиног везисте.

– Много су нам значили навијачи на утакмици против Радничког. Желео бих да се захвалим свима који су били на стадиону, направили су сјајну атмосферу. На свакој утакмици смо показивали колико нам подршка са трибина значи, али је то овог пута било посебно. Носили су нас кроз целу утакмицу и баш због тога ће ми ово остати једна од најдражих утакмица у каријери.

У последње три утакмице Катаи је постигао чак шест голова.

– Форма ми јесте била у узлазној путањи пред крај сезоне, али сада ми је одмор преко потребан. Одужило се доста ово првенство и негде на средини шампионата је код нас дошло до малог пада форме. Можда смо се, баш због тога, пред крај ужелели фудбала и забележили фантастичне последње три утакмице и показали да смо заслужили ову титулу. Ипак, добро ће нам доћи неколико слободних недеља, а онда се надам да ћемо наставити у овако добром ритму.

Увелико се у медијима нагађа где ће наставити каријеру.

– Не знам да ли ће уопште бити понуда, ни да ли ће то клуб прихватити. Не бих сада могао да причам о томе. Свакако бих волео да останем са екипом у квалификацијама за Лигу шампиона, показали смо да заједно имамо квалитет и желео бих да помогнем клубу колико могу. Уговор ми траје још годину дана тако да ћемо видети.

После освајања титуле националног шампиона Звезди предвиђа веће успехе.

– Ова екипа је показала да је дорасла изазовима који је очекују у Европи. Сада нам је најпотребнија срећа, да се све коцкице сложе и да остваримо добре резултате. Немам неку посебну жељу за противника у жребу, само да нам не падне поново Каират. Колико год људи мислили да у Казахстану нема квалитетног фудбала они су људи који много новца улажу у овај спорт и имају одличне екипе. Ако могу да бирам, њих бих избегао.

Повезане вести

Leave a Comment