Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Џудо: Звездини сениори тријумфовали на Првенству Србије у Врњачкој бањи

Звездини сениори били су најбољи на Првенству Србије за сениоре у Врњачкој бањи. Наша Милица Николић понела је ласкаву титулу најуспешније такмичарке овогодишњег Првенства Србије за сениоре.

Црвено-бели џудисти још једном су потврдили доминацију на домаћој сцени. У укупном пласману Црвена звезда је заузела водећу позицију. Наш клуб је са три злата, четири сребра и три бронзе најуспешнији. Новосадска Славија заузела је вицешампионску позицију са три злата, два сребра и три бронзе док је ОЏК Београд – Миле Драгић на трећој позицији са три злата, сребром и бронзом.

Актуелна европска шампионка (до 23 године) Николићева је трећи пут у низу била неприкосновена у тежинској категорији до 48 килограма на националном шампионату.

Изузетно ми је драго да сам не само трећи пут у низу освојила шампионско одличје већ сам и заслужила звање најуспешније такмичарке. Признања пријају, али и још више обавезују да наставим да радим још више и боље – рекла је Милица Николић, најбоља српска џудисткиња у категорији до 48 килограма, чланица Црвене звезде.

Златну медаљу освојио је и наш трофејни репрезентативац Немања Мајдов у категорији до 81 килограма.

Ово је један од планова за ову годину. Већ четврти пут у низу сам на највишем степенику победничког постоља. Хвала Богу да је све протекло у најбољем реду и да сам здрав. То је ипак најважније имајући у виду да сам протекле сезоне имао повреде. Сада је наважније да се добро осећам и да идем напред. Следећи циљ је јуриш на јуниорску титулу коју на жалост протекле сезоне нисам могао да браним. Уверен сам да ћу опет обрадовати све Звездине навијаче.

Милош Мандић тријумфовао је у полутешкој категорији. Он је у великом финалу савладао одличног Слободана Ђорду из Раковице.

Изузетно сам задовољан јер сам још једном оправдао поверење. Титула ми је још и дража јер сам сваки меч завршио ефектно и на тај начин сам потврдио форму. Сада ме очекује међународно такмичење у Лајбницу где се надам да ћу опет обрадивати све Звездине навијаче.

Уз Милицу Николић (до 48 кг), Немању Мајдова (до 81 кг) и Милоша Мандића (до 100 кг) вредне медаље за богату ризницу у Љутице Богдана освојили су и Звездини првотимци: сребро Предраг Николајевић (до 66 кг), Страхиња Бунчић (до 73 кг), Бојан Дошен (до 81 кг), Бошко Остојић (до 90 кг). Бронзана одличја освојили су Марко Сарић (до 66 кг), Милан Бунчић (до 73 кг) и Александар Крсмановић (преко 100 кг).

Повезане вести

Leave a Comment