Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Креће финална серија, Звезда јуриша на повратак титуле

После освајања шампионских титула Црвене звезде у фудбалу, кошарци (АБА) и одбојци, које су биле у жижи током претходних месец дана, дошао је ред и да ватерполисти црвено-белих покажу да ли су кадри за повратак пехара у своје витрине. Први меч финала плеј-офа против Партизана у коме је домаћин Црвена звезда на програму је вечерас од 20 часова на базену Ташмајдан.

Ове сезоне су Звездини ватерполисти били у приличном запећку, далеко од оне црвено-беле ватерполо еуфорије која је захватила Србију у време освајања Лиге шампиона. Нови тим, проблеми на релацији са безобразним и самовољним челницима регионалне лиге, избацивање и мањак утакмица, спретно освојено прво место у лигашком делу домаћег првенства, због кога ће Звезда имати предност домаћег базена у финалним дуелима против Партизана, долазак проверених, искусних играча на половини сезоне, који су касније покренули тим ка финалу плеј-офа у шампионату Србије, утицали су да Звездиним присталицама порасту апетити и очекивања пред борбу за највреднији домаћи трофеј.

Сада је то одлично укомпонован састав који би уз велику подршку са трибина могао до пете титуле првака државе у историји клуба. Имена једног Бранка Пековића, Драгана Драшковића, Филипа Кљајевића, Ивана Рацкова, Срђана Аксентијевића, Бориса Поповића, Александра Андрејевића, Стефана Илића, Вељка Танкосића, Михајла Репановића, Филипа Јанковића и сјајног голмана Александра Краља гарантују да ће Звезда јуришати на пехар свим силама, а видећемо да ли ће то на крају бити и довољно против вечитог ривала који сигурно нема намеру да препусти трофеј, с обзиром да им је поред хокеја ово једина прилика за наслов првака државе ове сезоне у најпопуларнијим колективним спортовима са лоптом.

1kralj

Црвено-бели су у четвртфиналу плеј-офа лако изашли на крај са Наисом и забележили две убедљиве победе од 22:5 и 18:10, да би у полуфиналу извојевали још два тријумфа против увек неугодне Војводине (11:5 и 9:8), која је ове сезоне показала завидан напредак. Иако није био спреман у полуфиналним сусретима, Иван Рацков је са 11 погодака најбољи стрелац екипе у доигравању и свакако ће бити велики адут црвено-белих у финалној серији. Бранко Пековић и Срђан Аксентијевић су по осам пута затресли мрежу, Драган Драшковић се седам пута уписао у стрелце, затим следе Стефан Илић и Александар Андрејевић са по шест погодака, Борис Поповић (5), Вељко Танкосић (3), Филип Јанковић (2), Михајло Репановић (2), Златан Никочевић (1) и Петар Јовић (1), а чувар мреже Александро Краљ је бележио велики број одбрана и могао би да буде кључни човек у походу ка титули, јер је целе сезоне био на високом нивоу, вероватно и најконстантнији Звездин првотимац рачунајући целу сезону.

Партизан је са друге стране имао знатно већи број утакмица, што у регионалној лиги, Лиги шампиона и домаћем плеј-офу, где су у четвртфиналу избацили Бањицу са две победе (16:4 и 19:5), а у полуфиналу крагујевачки Раднички (9:2 и 11:3), који је ипак далеко слабији у односу на претходне сезоне када је константно био у врху српског, али и европског ватерпола. Драшко Гогов је са 11 голова најефикаснији ватерполиста црно-белих у овогодишњем плеј-офу, затим следе Немања Вицо (6), Димитриос Тикас (5), Матеја Асановић (5), до прошле сезоне Звездина узданица Радомир Драшовић (5), па репрезентативац Гаврил Суботић (4), на кога посебно треба обратити пажњу, Марко Манојловић (4), Никола Јакшић (4), Филип Радојевић (3), Ђорђе Танасковић (3), Лукас Гилен (2), Огњен Стојановић (2) и Марко Јанковић (1) уз поузданог голмана Димитрија Ристичевића.

Звезда ће се ослонити на искуство и предност домаћег базена, Партизан на младост, па ћемо видети ко ће на крају бити успешнији и славити титулу. Биће врло занимљиво, јер су екипе близу по квалитету, а игра се на две победе. Последњи такмичарски меч против црно-белих, 21. фебруара у оквиру домаћег шампионата, Звезда је добила резултатом 8:6, а бриљирао је Краљ на голу са 13 одбрана. Надамо се да ће Ристо Маљковић надмудрити свог некадашњег саиграча из националног тима Владимира Вујасиновића, а црвено-бели повести у серији пред други меч који је на програму у среду на Бањици од 19 часова, када ће домаћин бити екипа Партизана. Сви ватерполисти црвено-белог тима су спремни, а навијачи Црвене звезде могли би да одиграју велику улогу у походу на трон уколико пруже велику подршку екипи са трибина већ у првој утакмици финалне серије.

                                          ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН

                                         ПРВИ МЕЧ ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА

                                              НЕДЕЉА, 22. МАЈ 2016.

                                БАЗЕН ТАШМАЈДАН – БЕОГРАД 20:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment