Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Првотимци одушевљени шампионским завршетком сезоне и слављем на трибинама

Црвено-бели су по 27. пут подигли шампионску титулу. Додела прелазног пехара и још једног у трајно власништво обављена је пола сата пре почетка меча против Радничког, када је капитен Александар Луковић из руку некадашњег Звездиног капитена Горана Буњевевића, подигао пехар уз овације са трибина.

После јубиларне 30. победе у шампионату ове сезоне уприличен је и ватромет. Док је славље трајало, првотимци новог шампиона Србије поделили су своје утиске након доминантне првенствене сезоне.

Славољуб Срнић је након освајања Купа Србије са Чукаричким прошле сезоне, сада са Црвеном звездом додао и највреднији пехар на домаћој сцени и тако комплетирао трофеје у српском фудбалу.

– Стварно феноменалан осећај, видите, пуна је Маракана. Ово је оно због чега се игра фудбал и за шта се живи. Испунио сам велики сан да подигнем пехар на Маракани, наравно, шампионски и наравно, шта да кажем, идемо да нападнемо Лигу шампиона и ако Бог да да уђемо.

Опроштај из снова од Звездиног дреса имао је Марко Грујић, који ће од лета носити дрес Ливерпула, што би се рекло прелази из редова некадашњег првака света у редове бившег првака Европе, јер “црвени“ са “Енфилда“ ипак никада нису били најбољи на планети.

– Феноменално вече за све нас. Затворили смо сезону онако као што смо и замишљали. Нова победа за нас, за мене посебно вече које ћу памтити целога живота. Много волим ове људе, овај стадион и ове навијаче.

1sever

Своје одушевљење није могао да сакрије ни Мичел Доналд, стуб везног реда црвено-белих и један од најстандарднијих у тиму ове сезоне.

– Невероватно! Целе сезоне смо радили снажно, било је и падова, али то је нормално. Ово је велики клуб. Ово је за све нас, за навијаче, све који воле Црвену звезду невероватно. Славимо и ово је најбољи осећај у мом животу. За многе од нас ово је прва шампионска титула, за мене свакако. Зато је ово најбољи осећај који сам доживео. Вау! – рекао је одушевљени Доналд.

Луис Ибањез није пропустио прилику да укњижи још једну асистенцију на крају сезоне. Милиметарски прецизном лоптом са леве стране погодио је Орландића у чело, чиме је коначно пробијена чврста одбрана Нишлија.

– Немам речи. Ово сам сањао од кад сам почео да играм. Мало људи може ово да доживи. Морамо још да радимо да би могли да играмо Европу овде. Драго ми је да видим пуну Маракану, стварно нам је велика снага у свакој утакмици. Немам речи којима бих похвалио навијаче за овакву атмосферу, стварно сам јако задовољан – био је врло емотиван Звездин Аргентинац, коме су из очију заискриле и сузе радоснице.

Славље је настављено заједно са навијачима подно северне трибине, а присталице црвено-белих су касније продужиле са шампионском фештом и на улицама Београда.

1titula

У освајању 27. шампионске титуле учествовали су:

1 Дамир Кахриман (30 утакмица)

2 Марко Петковић (33 утакмице)

3 Александар Луковић (28 утакмица, један гол)

4 Дамијен Ле Талек (14 утакмица, два гола)

5 Едсон Силва (седам утакмица)

6 Урош Рачић (једна утакмица)

6 Вукашин Јовановић (19 утакмица, два гола)

7 Саша Стојановић (пет утакмица, један гол)

8 Марко Грујић (29 утакмица, шест голова)

9 Лука Јовић (19 утакмица, пет голова)

10 Александар Катаи (33 утакмице, 21 гол)

11 Идан Веред (осам утакмица, један гол)

12 – навијачи као 12. играч, душа клуба, често и много више од тога

14 Саво Павићевић (17 утакмица)

15 Бруно Матос (пет утакмица, један гол)

16 Мамаду Мбођ (пет утакмица, један гол)

17 Срђан Плавшић (31 утакмица, два гола)

18 Давид Бабунски (шест утакмица)

19 Милош Цветковић (осам утакмица)

20 Мичел Доналд (28 утакмица, два гола)

23 Џошуа Паркер (три утакмице, два гола)

24 Михаило Ристић (29 утакмица, два гола)

27 Немања Супић (једна утакмица)

28 Вукан Савићевић (три утакмице, два гола)

33 Душан Анђелковић (пет утакмица)

34 Милош Стојановић (три утакмице)

44 Ненад Гаврић (седам утакмица)

55 Славољуб Срнић (27 утакмица, осам голова)

55 Александар Ковачевић (четири утакмице)

70 Хуго Виеира (33 утакмице, 20 голова)

77 Зоран Рендулић (девет утакмица)

81 Предраг Сикимић (22 утакмица, три гола)

88 Луис Ибањез (31 утакмица, девет голова)

95 Предраг Рајковић (шест утакмица)

99 Петар Орландић (шест утакмица, три гола)

Тренер: Миодраг Божовић

Помоћни тренери: Ивица Момчиловић, Војо Ћалов и Саша Петровић

Тренер голмана: Срђан Максимовић

Лекар: Дејан Пурић

Физиотерапеути: Мишо Букумировић, Михајло Радуловић, Иван Поповић и Горан Зувић

Секретар стручног штаба: Горан Негић

Економи: Стојан Милановић и Драган Милановић

Повезане вести

1 comment

kastiljo мај 22, 2016 at 15:18

Mislim da mi nismo ni svesni kakvog igraca imamo i timu,mislim na Le Taleka… Decko moze lagano da igra u Premijer ligi.. Tako inteligentan zadnji vezni se ne vidja cesto,moze da pokrije bukvalo bilo koju poziciju na terenu. Ko je nekada igrao malo ozbiljnije fudbal znace na sta mislim. Obozavam takve igrace,koje komentator jedva spomene u toku prenosa a opet najvise rade za ekipu,svuda je. Najvise me odusevljava njegova moc transformacije,sto je pokazao kad se sa stopera za 5sek presaltao na ofanzivnog veznog.

Reply

Leave a Comment