Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз ослабљене Звезде у Шапцу

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 9. колу плеј-офа Супер лиге Србије на гостовању против Металопластике у Шапцу резултатом 25:30 (9:15).

Лош почетак утакмице гостију из Београда и само један гол у првих 10 минута довели су до тога да црвено-бели до краја јуре предност ривала. Металопластика је за то време постигла седам погодака, од чега је четири пута мрежу затресао Немања Миловановић. Звезда је након тога успоставила равнотежу на терену, али није успела да смањи заостатак, па су Шапчани задржали +6 до полувремена (15:9).

Гости су у наставку преко расположеног Алексе Кљајића успели да преполове предност Металопластике за само осам минута и стигну до 15:18. Домаћин је у једном тренутку поново успео да се одлепи и створи већу залиху од пет разлике (23:18) голом Милутина Драгићевића. Звезда је одмах одговорила серијом од 3:0 у којој су Кљајић и Шотић носили тим. Њих двојица су заједно постигли 15 од 25 голова екипе на утакмици, а у 48. минуту смањили су заостатак на 21:23. Ипак, ослабљени црвено-бели са 14 од могућих 16 играча у саставу нису могли да остану у игри до краја. Металопластика је убрзо направила серију од 5:0 и преломила меч головима Драгићевића пет минута пре краја, па је екипи Ненада Перуничића остало само да мало ублажи пораз у преосталом времену.

Металопластика је овим тријумфом остала у трци за шампионску титулу са Војводином, која сутра игра против Спартака, док су црвено-бели и даље на шестој позицији. Најефикаснији на утакмици био је Алекса Кљајић са 10 голова, а у Звездином тиму пратио га је Младен Шотић са пет погодака. Најефикаснији у победничком табору били су Немања Миловановић са седам и Милутин Драгићевић са шест голова. Алекса Кљајић је успешно реализовао свих седам седмераца, тако да је бар нешто позитивно са овог гостовања то што је клуб пронашао играча који успешно изводи казнене ударце на дуже стазе.

МЕТАЛОПЛАСТИКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 30:25 (15:9)

Шабац – Спортска хала Зорка. Гледалаца: 986. Судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Металопластика 4 (4), Црвена звезда 7 (7). Искључења: Металопластика 4, Црвена звезда 4 минута.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 6 (3), Датукашвили 2, Миловановић 7, Голубовић, Дошен 2, Илић 2 (1), Остојић 4, Алексић, Арсић, Јездимировић 1, Митровић 1, Дакић 1, Ивановић, Петровић 2, Мариновић 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 5, Бојичић 2, Драгутиновић, Гачевић 2, Антељ, Настић, Павловић 3, Златановић, Тодоровић 1, Николић, Бабић 2, Кљајић 10 (7), Леовац.

У последњем колу плеј-офа Црвена звезда дочекује Војводину којој ће за одбрану титуле бити неопходна победа у Београду.

Повезане вести

Leave a Comment