Moja Crvena Zvezda
ВажноКуглањеНајновијеОстало

Куглање: Кличарић, Јакаб и Антић светски прваци са јуниорима Србије

Јуниорска куглашка репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Светском првенству у Новиграду, а део екипе нових шампиона планете чинила су и три првотимца Црвене звезде.

Бојан Кличарић, Желислав Јакаб и Марко Антић били су у српском тиму који је стигао до најсјајнијег одличја у Хрватској. Кличарић је остварио резултат од 608 оборених чуњева (154 и 157 у прва два сета са сјајним резултатима – пуне 106 и 103), док су Јакаб и Антић били резерве у екипи коју је као селектор до великог успеха предводио Војко Павловић.

Србија је забележила 3.690 срушених чуњева (Игор Ковачић 651, Роберт Ерњеши 644, Норберт Ерњеши 625, Бојан Кличарић 608, Ален Кујунџић 571, Милорад Војновић 304 и Чаба Заварко 287) и за три чуња надмашила Чешку (3.687), док је бронза припала репрезентацији Немачке (3.682 чуња).

1sampioni sa navijacima

Јуниорска селекција Србије на тај начин је исписала историју освајањем четврте узастопне титуле шампиона света, јер су пре Новиграда стизали до титуле 2014. године у Брну са Светским рекордом, 2012. у Бауцвену и 2010. године у Ријеци.

Бојан Кличарић био је одушевљен након великог успеха који је постигнут на његовом првом Светском првенству у јуниорској конкуренцији:

– Прво првенство, прва медаља и то златна! Шта може да буде лепше и боље.

Марко Антић је тако освојио друго светско злато, јер је био члан јуниора Србије и пре две године у Брну, док је Желислав Јакаб као кадет стигао да постане део тима у овом великом успеху. Игор Ковачић и Ален Кујунџић су љубитељима куглања и Звездиним навијачима познати и као узданице црвено-белих до пре пар година.

Златни куглаши Србије медаљу су посветили недавно преминулом Милану Остојићу, који је био вођа пута нашег националног тима у освајању претходна три светска злата у јуниорској конкуренцији.

Повезане вести

Leave a Comment