Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели гостују у Шапцу

Црвена звезда наставља са напорним ритмом од три утакмице за последњих седам дана гостовањем против Металопластике у Шапцу. Меч се игра у суботу од 18 часова и 30 минута у Спортској хали “Зорка“.

Седам узастопних пораза у плеј-офу је учинак Црвене звезде који се ипак није могао очекивати ни у најгорим кошмарима и поред проблема са повредама и некомплетним тимом, који евидентно не може да издржи утакмицу у високом ритму свих 60 минута. У вечитом дербију против Партизана још једном је пресудио мањи број грешака ривала у нападу. Похвале код црвено-белих заслужују Павловић, Бабић и Тодоровић, као и Златановић за одбране у првом полувремену. На екипи је да се и у последња два кола максимално бори за црвено-беле боје у каквом год саставу буде истрчала на терен против Металопластике и Војводине, а на стручном штабу и тренеру Перуничићу је да полако анализирају учинак у плеј-офу и сагледају где је највише шкрипало у игри, да се лагано припрема тим за следећу сезону у новом покушају да се клуб врати на старе стазе славе.

Црвено-бели су против Металопластике ове сезоне успели да остану непоражени у Шапцу. На почетку сезоне, у другом колу Супер лиге било је 22:22, да би екипа из Љутице Богдана у другом делу првенства савладала Шапчане у Београду резултатом 26:25. У последњем одмеравању снага Металопластика је у 4. колу плеј-офа убедљиво славила у Београду са 26:18.

Шапчани су преживели Суботицу, где су успели да стигну до минималне победе против Спартака од 25:24 поготком голгетера Стефана Илића, који је најбољи стрелац плеј-офа са 58 голова два кола пре краја такмичења. Металопластика је овим тријумфом остала бодовно изједначена са Војводином на челу табеле. Оба тима имају по 13 бодова и до краја сезоне ће се жестоко борити за трофеј, а један од противника на том путу биће им и Црвена звезда. Голман Металопластике Дарко Арсић пружа одличне партије у плеј-офу, а квалитети једног Милутина Драгићевића, Радована Остојића, Младена Ивановића, Ђорђа Голубовића, Милана Мариновића, Петра Петровића, Немање Миловановића, Серђа Датукашвилија и капитена Милоша Митровића добро су познати љубитељима српског рукомета. Тако легендарни Веселин Вуковић после сребрне медаље са националним тимом на Европском првенству има прилику да и Шапчане врати на старе стазе славе, а податак да је Металопластика далеко најгледанији тим у плеј-офу са просеком од 1780 гледалаца по утакмици довољно говори о рукометној еуфорији која се створила у граду некадашњих првака Европе.

У дербију је било и добрих страна у Звездиној игри, тако да Металопластици, а ни Војводини неће бити лако да против Звезде остваре своје шампионске планове, посебно што је београдски тим ове сезоне показао да може да се равноправно носи против тренутно оба водећа тима на табели, само је питање да ли коначно може да издржи до краја и прекине предугу серију пораза.

                                    МЕТАЛОПЛАСТИКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                                                 9. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                                              СУБОТА, 21. МАЈ 2016.

                                      СХ ЗОРКА – ШАБАЦ, 18:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment