Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Фудбалерке заустављене у полуфиналу Купа Србије

Фудбалерке Црвене звезде поражене су јуче у Београду у полуфиналу Купа Србије од Спартака на помоћном терену стадиона “Рајко Митић“ резултатом 0:5 (0:4).

Проблеми са повредама условили су да тренер Дарко Стојановић на терен не изведе најјачи састав, што је Спартак знао да казни и у раној фази меча стигне до недостижне предности. Алегра Пољак је већ у седмом минуту затресла мрежу и довела гошће до вођства. Милена Николић је у 19. минуту повисила на 2:0, да би четири минута касније поново Алегра Пољак била стрелац за вођство Суботичанки од 3:0. Пољакова је у финишу првог полувремена асистирала Николићевој из корнера за нови гол и великих 4:0 после првих 45 минута.

У наставку је Звезда покушавала да смањи резултат, најчешће преко Миреле Тенков, али није имала довољно среће да се мрежа Спартака затресе. Алегра Пољак је у 85. минуту поставила коначан резултат, док је Милена Николић у финишу добила црвени картон после оштрог старта, због кога ипак неће пропустити финале против Машинца, јер ће имати прилику да паузира у шампионату и тако одради суспензију.

Црвено-беле су се бориле колико су могле у овом тренутку. Имале су малу, али значајну подршку са трибина, било је и бакљаде Звездиних навијача, али то није помогло да се стигне до саме завршнице у најмасовнијем такмичењу, тако да је Спартак први пут у три утакмице успео после 90 минута да надигра Звезду у Купу, обзиром да су претходна три меча завршена ремијем у регуларном делу, али је Спартак након тога излазио као победник или после пенала или продужетака.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 0:5 (0:4)

Београд – Помоћни терен стадиона “Рајко Митић“. Гледалаца: 100. Судија: Ана Минић (Ниш). Стрелци: Пољак у 7, 23. и 85. и Николић у 19. и 44. минуту. Жути картони: Агбаба, Тенков (Црвена звезда), Буркерт, Николић (Спартак). Црвени картон: Николић (Спартак)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ивановић, Тришић, Т. Ђорђевић, Стојановић, Миладиновић (од 46. Трифуновић), Стефановић (од 25. Благојевић), Ерац, Агбаба, Тенков, Мијатовић, Аранђеловић.

СПАРТАК: Костић, Буркерт, Крстић, Вајда, Малешевић, Пољак (од 90. Јаковска), Филиповић (од 90. Маренић), Николић, Илић, Марковић (од 90. Нгаска), Павловић.

У другом полуфиналу Машинац је у Нишу савладао екипу Напретка резултатом 4:2. Звезда је ове сезоне у осмини финала Купа избацила Полет на гостовању у Сивцу резултатом 13:0, а у четвртфиналу је после 0:0 у Новом Саду против Војводине успела да слави бољим извођењем пенала са 4:3. За наш тим су у Купу Србије 2015/16 наступале: Дејана Стефановић (три меча – четири гола), Јована Стојановић (3-1), Тијана Ђорђевић (3-0), Мирела Тенков (3-3), Милица Мијатовић (3-2), Јована Аранђеловић (3-2), Јована Ивановић (3-0), Јована Агбаба (3-0), Анастасија Трифуновић (2-0), Андријана Тришић (2-0), Ивана Ерац (2-0), Дина Благојевић (2-1), Јована Миладиновић (2-0), Данијела Круз (2-0), Ивана Бобић (1-0), Катарина Ђорђевић (1-0) и Сандра Милојевић (1-0).

Повезане вести

Leave a Comment