Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Женски кошаркашки клуб потврдио учешће у регионалној лиги

Кошаркашице Црвене звезде враћају се у Међународну женску регионалну кошаркашку лигу после двогодишње паузе, а учешће је до сада потврдило укупно седам клубова.

То су Црвена звезда и Радивој Кораћ из Србије, Цеље, Гросупље и Триглав из Словеније, Будућност Бемакс из Црне Горе и Медвешчак из Хрватске. Бадел 1862 из Македоније и Трешњевка 2009 из Хрватске замолили су за допунски рок, што је прихваћено од стране борда лиге, па је рок за пријаву продужен до 30. маја.

МЖРКЛ је поред наведених клубова раније упутила позиве и Врбас Медели, Вршац Свислајону (Србија), Задру (Хрватска) уз напомену да БиХ има право на два клуба, али код њих првенство још није завршено. Из Србије су стигле поменуте две од могуће четири потврде, па је накнадно позив упућен Партизану 1953, клубу који је формиран прошле године, а ове се пласирао у елитни ранг и са њихове стране је стигао позитиван одговор.

Кошаркашице Црвене звезде су у досадашњој историји три пута наступале у регионалној лиги. У својој премијерној сезони 2006/07 заузеле су 11. место са скором 2-18, да би наредне 2007/08 направиле скок на 5. позицију са учинком од 10 победа и осам пораза. У свом последњем учешћу у сезони 2013/14 забележен је и најбољи пласман, јер је екипа стигла до саме завршнице, где је у незаборавном финалу у Подгорици поклекла против Кораћа тек после три продужетка (83:87). Те сезоне је забележен укупан учинак од осам тријумфа и шест пораза.

Иначе, Звезда једина од свих клубова који ће учествовати у наредној сезони регионалне лиге и оних који се помињу као могући учесници има освојену титулу првака Европе. Међународна женска регионална кошаркашка лига ће за све пријављене клубове затражити сагласност о учешћу њихових националних савеза.

Повезане вести

1 comment

Goran мај 18, 2016 at 16:22

Bravo,ajmo sada nekoliko pojacanja jer igrati na tri fronta nije lako,pa da slavimo nove pobede i trofeje 🙂

Reply

Leave a Comment